Vull participar

Som un grup de gent de Montgat, la majoria de nosaltres independents, que volem oferir al poble una alternativa amb caràcter socialista, el que vol dir compromès amb les persones, i independentista.

Ens agrupem sota la marca MES - Moviment d'Esquerres, partit format, entre d’altres, per persones sortides del PSC també compromeses amb l’independentisme i la sobirania de Catalunya.

El primer pas ha estat presentar-nos a les passades eleccions municipals per poder fer, des de l’Ajuntament, política municipal propera als ciutadans, amb objectius que s’orienten en quatre eixos:

1 - Disposar d’un braç d’acció al servei de la Societat Civil que ens permeti executar actuacions municipals properes a les necessitats dels veïns dels barris, proposades des de la pròpia base de veïns, i enquadrades dins d’un pla estratègic, fet també entre tots, que defineixi el model de poble que volem.

2 - Des de la gestió propera i participativa, sensibilitzar cap a l'independentisme i ampliar la franja de persones que creuen que aquesta opció és una millora per al conjunt dels catalans, i això amb un enfocament especial en les eleccions del 27-S, fita ineludible en la que Catalunya no pot fallar.

3 - Obrir una via de participació en la gestió municipal a les persones que fins ara no s'han sentit identificades amb les alternatives dels partits tradicionals, posant el nostre al servei de la Societat Civil i no a l’inrevés.

4 - Constituir una plataforma ciutadana oberta a tothom, per ajudar i cooperar amb el govern municipal de manera constructiva, sigui qui sigui l’equip que hi estigui al davant, i estiguem en la posició que estiguem nosaltres després de les eleccions municipals, sempre alineats en projectes socials i orientats al país que volem: lliure i sobirà.

Al nostre poble, més que grans actuacions no sustentades en necessitats dels veïns, no integrades en cap pla global, i amb efectes incerts sobre el present i el futur del municipi, li calen actuacions properes, potser no efectistes, però sí efectives, enquadrades en un marc global clarament orientat cap el futur de poble que tots volem.

Per altra banda, el proper 27 de setembre, la data més important per al futur de Catalunya, està cada dia més a prop i calen accions significativament diferents de les actuals, que portin als veïns de Montgat que no es senten identificats amb cap força política independentista, a identificar-se amb grups com el nostre, socialistes, republicans i  independentistes que treballem per al poble en forma transversal, amb accions concretes enfocades al que realment és necessari i la gent del carrer vol.

MES porta, en la seva definició i la seva estructura, els components per tenir un paper important en articular totes aquestes accions, millorar el poble i les persones que hi viuen, i mostrar, des dels municipis, com podria ser a la pràctica una Catalunya amb autogovern d’esquerres.

El grup de persones que integren avui l’equip de MES / Montgat, recull experiència de gestió amb diferents àmbits i sectors del món empresarial, educatiu i cultural, i també en l’administració local. El compromís de l'equip és participar en el que en diuen un “think tank”, un grup on es generin propostes, es treballin aquestes propostes auto-generades i també les que ens arribin de persones de fora del grup, i s’articuli la forma de portar-les a la pràctica. La dedicació serà en funció de la disponibilitat de cada persona i el coneixement que cada persona tingui del tema que es tracti.

El treball del grup serà totalment transversal. El nostre ADN exclou qualsevol mena de sectarisme.

A les eleccions del passat 24/5 hem tingut la confiança d'un nombre prou alt de veïns per tenir un regidor al proper Consistori. Com hem dit, cooperarem amb el govern municipal de manera constructiva, sigui qui sigui l’equip que hi estigui al davant, i estiguem en la posició que estiguem nosaltres en els pactes post-electorals. El signe “+” de sumar, que va associat al nostre acrònim, estarà de forma manifesta en tot el que fem per construir futur, poble i país. Treballarem per fer que les accions siguin millors i més completes, vinguin d’on vinguin les idees i sigui qui sigui qui les lideri.

Treballarem per al model de municipi que volem tenir en tots els sectors, però de manera molt especial en el desenvolupament econòmic, i en els camps de la cultura i l’educació.

Vull participarBenvingut / benvinguda a participar!