Arxiu de publicacions

Aquesta pàgina recull el que s'ha publicat a la pàgina d'entrada de la web o en pàgines interiors i ja no està actiu com a tal, i també els articles publicats a la secció reservada als partits polítics de la "Revista Montgat".

MES - Montgat no entrarà a formar part de l'equip de govern municipal

17 de juny 2016, 2:54 publicada per MES - Moviment d'Esquerres Montgat


Sent fidels als nostres electors i per tal de ser transparents en relació a les negociacions que hi ha hagut per avaluar la possibilitat d’entrar a formar part de l’equip de govern, us informem de la comunicació realitzada per la nostra formació a Alcaldia.

Seguirem, amb la ferma voluntat de col·laborar i treballar en benefici dels montgatins i montgatines.Sra. ROSA FUNTANÉ i VILÀ
Alcaldessa de Montgat

Montgat, 7 de març de 2016


Benvolguda:

Reiterant el nostre compromís i la ferma voluntat de col·laborar i treballar en benefici dels montgatins i montgatines, impulsats per la incondicional passió cap el nostre ben estimat Montgat, declarats tant el compromís com la voluntat i la passió en el nostre programa, al qual ens volem mantenir fidels a través de l'acció, després del debat sorgit arrel de la vostra proposta que ens convida com a MÉS a formar part del grup de govern, hem decidit expressant-vos el nostre agraïment però desestimar l'oferta i mantenir-nos a l'oposició per, des d'aquesta, treballar de forma constructiva, instant a l'acció a l'actual equip de govern per acostar cada dia més les actuacions municipals al model de poble desitjat pels nostres conciutadans, col·laborant tanmateix en la construcció del nou país que albirem, pròsper i lliure en un futur molt proper.

Hem de comunicar-vos que no ha estat aquesta una decisió poc meditada. Si bé la primera proposta que se'ns va oferir i vàrem considerar, ja patia de mancances en comparació amb la resta de regidories i membres del govern, vàrem considerar que hi havia una oportunitat, un àmbit d'actuació i uns recursos que possibilitaven l'acció, el treball i que amb el nostre entusiasme i limitacions, però també capacitats, ens disposàvem convençuts a col·laborar fidelment amb la realització d'un pla d'acció concret que reportés beneficis i millores pels nostres veïns i veïnes en el model social i sostenible del poble que desitgem.

Malhaurada i sorprenentment aquest primer acord no tan sols no s'ha mantingut sinó que s'ha vist minorat fins a tal punt que no veiem la forma, malgrat la decidida actitud de treballar per Montgat, d'assolir objectius tangibles més enllà d'un acord merament polític que respon a interessos diferents dels exposats i els establerts a la proposta oferta pel nostre grup a la ciutadania. Lamentem que una oferta rebuda per escrit pel nostre grup hagi estat canviada després d’un dilatat període d’incertesa. No és aquesta una forma de treballar que considerem sigui eficient ni respectuosa amb el nostre grup, cosa que ens dol profundament.

Amb actitud positiva, però, i cercadora de la ben entesa, amb reconeixement a la mà que se'ns ha estès, sempre ens trobarem en tot allò que suposi millora, progrés i sensibilitat social.
Més Montgat, Més país, Més futur.

Atentament,


Jordi Abad i Planas
Regidor de l’Ajuntament de Montgat
MES – Moviment d’Esquerres

Posicionament de MES, Moviment d'Esquerres per les Eleccions del 20-D

21 de gen. 2016, 10:43 publicada per MES - Moviment d'Esquerres Montgat

Les eleccions del 20-D són unes eleccions molt importants, tota vegada que decidiran el nou govern d'Espanya i, tal com avancen les enquestes, probablement representaran la fi del bipartidisme i l'entrada en escena dels nous actors polítics sorgits els darrers temps, amb els relleus generacionals que comportaran.

Si bé no estem gaire esperançats en que signifiquin un canvi d'actitud favorable per Catalunya, és cert que el canvi es produirà i cal estar atents als senyals, nous o vells, que arribin  en la nova legislatura.

Després d'un ampli debat en el Consell del 7 de novembre, MES, Moviment d'Esquerres va prendre la decisió de no presentar-se a les Eleccions Generals del 20-D. El motiu fou la impossibilitat de la candidatura unitària, que era l’opció que nosaltres defensàvem, amb l'objectiu de no fragmentar més el vot sobiranista i d'esquerres. Considerem que hem d'estar units i forts en l'acció política en el Congrés de Diputats per a la defensa de la Catalunya Estat davant del nostre contrincant que fa tot el que pot perquè no sigui així.

Som un partit que sabem a qui volem representar, però que en aquests moments creiem més important seguir treballant per eixamplar la base sobiranista i fer els debats necessaris per tenir les respostes adients als reptes, que no són pocs, als que ens hem d'enfrontar com a país.

Per, això, de cara al 20-D hem decidit encoratjar a la màxima participació de la ciutadania a les eleccions, donant suport a aquelles candidatures que recullin els principals eixos socials i nacionals de la nostra formació, és a dir, partits sobiranistes i de progrés.


Jordi Abad i Planas, nou Regidor de MES a l'Ajuntament de Montgat

16 de des. 2015, 8:11 publicada per MES - Moviment d'Esquerres Montgat   [ actualitzat el 16 de des. 2015, 8:12 ]


En el Ple Municipal del passat 26 de Novembre va prendre possessió del seu càrrec de Regidor el nostre company Jordi Abad i Planas.

Nascut a Montgat el 1952, en Jordi té estudis generals d'administració i banca, completats amb formacions específiques en aquests camps i en els de gestió i direcció d'equips en el programa de formació interna del BBVA. En aquesta entitat financera hi ha treballat des del 1976 fins a la seva recent pre-jubilació, arribant fins a la posició de Director d'Oficina, càrrec que va exercir durant 4 anys, i posteriorment a Director del Centre de Màrqueting Directe en els seus darrers 5 anys a l'organització.

Sempre ha estat molt integrat en la vida de Montgat i molt especialment en la del seu barri, el Casc Antic, on és membre de l'AVV, i soci del Centre Recreatiu i Cultural. Ha estat membre fundador de l'associació Joventut Aspirantat Sant Jordi, el primer grup d'Escoltes creat a la vila, i del Club Marítim Montgat. En totes les activitats d'aquestes i d'altres entitats que li han demanat, sempre ha trobat la forma de col·laborar amb la seva energia i el seu saber fer en les tasques més diverses: ha estat varies vegades membre de les comissions de la Festa Major, participant actiu en les Cavalcades del Reis, portador de la Verge del Carme en totes les edicions de la Festa del Mar i "speaker" del poble en múltiples celebracions. El 1992 en Jordi va ser coordinador dels Voluntaris Olímpics Montgat-Tiana i portador de la Torxa Olímpica.

Ex-jugador de la Unió Esportiva Montgat, continua practicant assíduament l'esport, essent la bicicleta el seu mitjà de transport més freqüent.

La seva família ha tingut membres destacats en la política municipal de Montgat. El seu pare Josep-Maria va ser regidor de l'Ajuntament de Montgat durant mols anys, obrint l'etapa democràtica dins de l'equip de l'Alcalde Pere de José, i altres membres de la família han estat regidors o ho són avui. Malgrat aquestes vinculacions i d'haver figurat tancant la llista del PSC en les eleccions municipals de l'any 1983, en Jordi no s'ha decidit a entrar en la política municipal fins a rebre la invitació formal de MES - Moviment d'Esquerres, equip en el que participa com a independent, compartint el seu ideari socialista i sobiranista.

Tan bon punt estigui disponible l'espai de treball per als regidors de l'oposició en l'edifici reformat de l'Ajuntament a la Plaça de la Vila, que esperem que no s'endarrereixi gaire, en Jordi hi serà com a mínim un dia per setmana per atendre als veïns i veïnes que vulguin expressar-li les seves propostes, o les seves queixes. Això també es pot fer mitjançant el formulari d'accés directe, fent "click" aquí.

En aquest enllaç es pot veure la seva intervenció al Ple en el moment de la presa de possessió.

Article de MES a la "Revista Montgat" de Desembre/2015

1 de des. 2015, 11:25 publicada per MES - Moviment d'Esquerres Montgat   [ actualitzat el 6 de des. 2015, 13:31 ]

Relleu en el nostre equip

El nostre company Tomàs Cabrejas, va presentar en el darrer Ple Municipal la seva renúncia com a regidor. El seu futur professional va per un camí que n’és incompatible. L’equip de MES-Montgat i estem segurs que també els veïns i veïnes que ens van votar, lamentem la seva marxa.

Projectes que han representat millores notables per al poble en l’anterior legislatura han estat idea seva o ha estat ell qui els ha impulsat: l'estacionament regulat, el manteniment i neteja del litoral i la platja, la commemoració "Montgat 1705", la reconducció del projecte dels pisos de protecció oficial del Carrer Antònia Macià, el contracte d'eficiència energètica, els horts de Can Casanovas, … són èxits que se li han de reconèixer.

MES-Montgat va oferir la incorporació d’en Tomàs a l’actual equip de govern, oferiment que no va ser acceptat. Amb aquesta injustificada negativa, que finalment ha portat a la seva marxa, Montgat ha perdut un important motor en l’activitat municipal.

Només ens queda desitjar  un 2016 amb més realitzacions per part de l’equip de govern i bones festes a totes i tots.

Article de MES a la "Revista Montgat" de Novembre/2015

1 de des. 2015, 11:14 publicada per MES - Moviment d'Esquerres Montgat   [ actualitzat el 6 de des. 2015, 13:32 ]

Què s’ha fet d’aquelles flors? Ja fa tants dies ...

Així començava una cançó "folk" dels anys 70.

Passats ja més de 150 dies del nou govern municipal ens preguntem: Què s’ha fet dels quatre programes electorals que van presentar els partits del nou equip de govern? Quin és el pla d’acció, quin és el pressupost municipal?

Només veiem paràlisi i inacció: Les obres posades en marxa per l’anterior equip, del que ja formava part ERC, estan totes parades sense fer pública cap explicació. L'obra que té més activitat és la més controvertida: la gran superfície que s’està construint al Pla de Montgat i ningú vol.

Fent focus en això: Hi ha algun pla per ajudar a competir al comerç local que en serà seriosament afectat? I ajudes al comerç proper a la Plaça de la Vila, que porta mesos sofrint l’impacte de les obres  aturades?

Podríem seguir ... Entitats montgatines amb projecció i prestigi, veuen les seves iniciatives paralitzades per  manca d’interès i capacitat de gestió per part de l’Ajuntament ... Hi ha plans d’acció sectorials per fer alguna cosa?

No serà que cap dels partits del govern municipal no vol contribuir als èxits dels altres?

30/10/2015: El nostre cap de llista, Tomàs Cabrejas, renúncia a l'acta de regidor

1 de des. 2015, 11:07 publicada per MES - Moviment d'Esquerres Montgat   [ actualitzat el 1 de des. 2015, 11:07 ]

El nostre company i cap de llista, Tomàs Cabrejas, va presentar en el Ple Municipal d’ahir dijous 29/10, la seva renúncia com a regidor. El seu futur professional va per un camí que, a curt termini, és incompatible amb la seva posició de regidor, situació que l’obliga a deixar-la.
Tots, els membres de l’equip de MES-Montgat i estem segurs que també els veïns i veïnes que ens van votar, sentim que en Tomàs ho hagi de deixar. Com sabem els que el coneixem, i van ressaltar en el Ple d’ahir molts dels regidors i regidores de l’actual equip de govern, en Tomàs és una persona treballadora, imaginativa i tossuda defensant el que veu clar. A més, i per raó del seu càrrec de Regidor en l'anterior equip, té molta experiència en la gestió interna de l'Ajuntament.

Com es va esmentar en el Ple, projectes que han representat millores notables per al poble han estat idea seva o ha estat ell qui els ha impulsat: l'estacionament regulat, que ha facilitat la mobilitat dels veïns, la gestió del litoral i la platja, el seu manteniment i neteja, sensiblement millorats, la commemoració "Montgat 1705", avui consolidada com una tradició montgatina, la recuperació del projecte dels pisos de protecció oficial del Carrer Antònia Macià, on ara hi viuen un munt de famílies, el contracte d'eficiència energètica, que està reduint en forma molt important la despesa municipal, la recuperació dels horts de Can Casanovas, avui en mans de més de 100 famílies … són èxits que en justícia se li han de reconèixer. Per tot això la seva marxa no deixa a ningú indiferent.

Resumim la seva intervenció de comiat, que va començar amb un agraïment molt especial:

Arriba el moment de donar les gràcies i vull començar donant-les als indesitjables covards que ataquen personalment utilitzant l'anonimat de les xarxes socials, insultant, calumniant, ... els regidors que estan al govern, que treballen i que prenen decisions. Tots, els d’una banda i els d’una altra, ho fan el millor que saben i el millor que poden. Gràcies! per que vosaltres meu fet mes fort.
Algú que aprecio moltíssim em va dir que tinc tendència a dramatitzar, però puc dir-ho i vull dir-ho perquè m’agradaria que cap altre regidor ho patís.
Dono les gràcies també a les 284 persones que van votar a MES, un projecte que m'ha ensenyat molt. Deixo la política, que m'ha apassionat molt, que m'encanta, però retorno a projectes interessants en el que és la meva professió, projectes on continuaré fent-ho el millor que sàpiga.
Acabo donant les gràcies a la Rosa, l'Alcaldessa, que en el seu dia i sempre m'ha ajudat.

La seva benvinguda a en Jordi Abad, que prendrà el relleu d’en Tomàs en el proper Ple Municipal va ser també singular:

... Ara que estem en confiança us explicaré un secret: a MES, que a la foto de cartell vam posar tot l’equip per ressaltar que ho som, el veritable número 1 era en realitat el dos, així que ara es farà justícia. Enhorabona Jordi Abad Planas!

En Jordi Abad i Planas, que el substituirà, expressa així els seus sentiments davant la tasca que se li encarrega:

En la vida, mai no es té tot. Jo en aquest últims mesos he viscut moments molt emocionants i emotius i la majoria han estat al costat d’en Tomàs. Amb ell he treballat, he aprés d'ell en cada moment, m'ho he passa't molt i molt bé i he fet un molt bon amic. Sento que ho hagi de deixar.
Ara m'arriba la responsabilitat de recollir el testimoni de la molt bona feina feta per el meu amic, espero no decebre ni a ell ni a vosaltres. Sé que sempre el tindré al meu costat, com a la resta de l’equip i de tots vosaltres, els qui ens vàreu votar, per seguir l’aventura MÉS emocionant que mai podia pensar que en tocaria viure en aquestes alçades de la vida. L’assumeixo tranquil perquè tant la meva situació familiar com la laboral i la personal són idònia per assolir aquesta mena de responsabilitats.
És per a mi un orgull portar el “mallot de MES” en l'Ajuntament. No tinc més paraules que deixin palesa la meva enorme satisfacció, emoció, respecte i compromís que dir-vos que hi posaré tota la meva il·lusió i tota la meva energia, que els qui em coneixen de prop, diuen que és molta.
Per Montgat mai no estic cansat.

01/10/2015: Article de MES a la "Revista Montgat" d'Octubre/2015

1 de des. 2015, 11:06 publicada per MES - Moviment d'Esquerres Montgat   [ actualitzat el 6 de des. 2015, 13:32 ]

Tenim per davant molta feina.

Escrivim això el 15 de setembre, just passades la magnífica commemoració “Montgat 1705” i la súper-reeixida “Via Lliure a la República Catalana”, en la que hem omplert amb escreix la Meridiana. Vostè ho llegirà a principis d’octubre, quan ja hagin passat les eleccions del 27-S.

Estem convençuts de que, entre aquestes dues dates, els que vivim i treballem a Catalunya haurem sabut resistir el munt d’atacs de tota mena que se’ns hauran  plantejat, que en les eleccions hi haurà hagut una majoria independentista, i que ara, a principis d’octubre, estarem gestionant el nostre futur en una Catalunya emprenedora, tolerant, oberta al món, solidària, amb imaginació i iniciativa, i sobretot, lliure de les traves, el menyspreu i la sangonera que ha representat per a nosaltres un estat que no ens ha volgut més que per a explotar-nos.

La nostra bola de vidre no ens dóna més detalls, però d’una cosa estem segurs: tenim per davant molta feina i l’hem de fer entre tots, entre els que defensàvem la independència i els que preferien altres alternatives. Aquesta Catalunya que volem és de tots.

25/09/2015: Fotos de la passejada de Karmele per la Rambla del Turó

1 de des. 2015, 11:00 publicada per MES - Moviment d'Esquerres Montgat   [ actualitzat el 1 de des. 2015, 11:17 ]

https://goo.gl/photos/KkndYHDELujr9GZ9A

Feu "click" sobre el banner per veure les fotos de la passejada de la Karmele per la Rambla del Turó, com a part de la campanya de "Junts pel Sí" a les eleccions del 27 de setembre del 2015

01/09/2015: Article de MES a la "Revista Montgat" de Setembre/2015

1 de des. 2015, 10:42 publicada per MES - Moviment d'Esquerres Montgat   [ actualitzat el 6 de des. 2015, 13:33 ]

El 27 de setembre decidim el futur de Catalunya.

Aquest setembre els ciutadans/es decidirem si volem continuar sota un Estat que ens menysprea i ens maltracta, o si volem poder ser nosaltres els qui portem les rengles del nostre país, fent-ho amb criteris i prioritats pròpies.

Catalunya mai ha negat la solidaritat cap a la resta de l'Estat espanyol, com tampoc l’han negada els estats de la C.E. Com aquests Estats, i juntament amb aquests Estats volem continuar ajudant a Espanya en el seu desenvolupament, però amb llibertat de decisió i sense que suposi un fre al creixement propi. Perquè això sigui possible cal que siguem molts els qui ho vulguem, el que implica accions significativament diferents de les actuals, que portin als catalans i catalanes que, molts cops per ignorància, per manca d’informació o per influència de missatges de por, avui no comparteixen aquesta visió.

Montgat va signar el Compromís de l’Associació de Municipis per la Independència. Esperem l’equip de govern faci honor a aquest compromís amb accions d'informació i discussió per a explicar als veïns com serà a la pràctica la Catalunya amb autogovern d’esquerres que volem.

16/06/2015: Comunicat sobre la Sessió d’Investidura del passat 13 de juny

1 de des. 2015, 6:10 publicada per MES - Moviment d'Esquerres Montgat   [ actualitzat el 1 de des. 2015, 11:02 ]

La voluntat democràticament expressada pels ciutadans i ciutadanes de Montgat a les passades eleccions municipals ha estat donar el seu suport als partits independentistes per construir un nou Estat Català des del municipalisme i la consciència social.

Treball per a una Catalunya independent des de tots i cada un dels pobles, i defensa dels interessos de les persones, especialment de les més desvalgudes, són els dos eixos principals de l’activitat de MES-Montgat, una candidatura independentista i socialista.

Recollim amb agraïment el mandat rebut dels nostres votants i ens mantenim fidels al compromís signat amb l’ANC. Malauradament, però, un acord sobiranista no ha estat possible a Montgat per raons que ens han estat totalment alienes i que lamentem profundament. Per aquesta raó, per responsabilitat, compromís, respecte a la democràcia i honor, molt conscients del seu valor purament simbòlic, vam presentar la nostra candidatura a l’alcaldia no donant suport a cap de les alternatives d’altres grups.

Continuarem treballant des de l’oposició per Montgat, per Catalunya i pel futur.


 
Moltes mercès als qui ens heu donat la vostra confiança, i també als qui no ho heu fet, però ens heu anat seguint el que hem dit i el que hem anat programant.
Ara tenim representació al Consistori, no us podem fallar i no fallarem. 
Treballarem amb mètode, eficiència, transparència, però sobretot amb il·lusió per tirar endavant propostes d’acció que facin de Montgat el municipi que tots volem.  Propostes ben treballades i documentades, que siguin difícils de tombar.

La primera ja la diem ara: la modificació del ROM – Reglament Orgànic Municipal, perquè aquesta veu que ara tindrem nosaltres, la pugui tenir qualsevol veí i qualsevol institució del municipi, sense haver de passar obligatòriament per als grups amb representació al consistori.
En seguiran altres. Començarem amb un conjunt petit de propostes d’acció, d’entre les que tenim a la nostra llista, que anirem desenvolupant. Anirem ampliant la llista amb la participació i la col·laboració de tots.

1-10 of 11