Comunicat de rebuig a la greu repressió de l’Estat i la regressió de les llibertats democràtiques26 de març de 2018

El nostre grup, conjuntament amb la resta dels grups municipals del govern de Montgat: PDeCAT-Unió, ERC, ICV, i PRE, condemnem els greus esdeveniments que han succeït aquest cap de setmana al país arran de l'empresonament divendres a Madrid, del candidat a la Presidència Jordi Turull, dels diputats Josep Rull, Raül Romeva i Dolors Bassa, i de l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell fins a la detenció ahir al migdia de Carles Puigdemont a Alemanya. Tanmateix, manifestem el nostre suport a tots els polítics catalans que són a l'estranger amb ordres europees de detenció, Toni Comín, Meritxell Serret, Lluís Puig, Clara Ponsatí i Marta Rovira, així com a tots els seus familiars i amics.

Exigim a l'Estat l'alliberament dels presos polítics, a més dels anteriors, en Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i demanem que posi fi a la repressió política i judicial, i a la greu regressió de les llibertats democràtiques que afecten a la política catalana i al conjunt de la ciutadania. 
Exigim que es deixi de judicialitzar allò que s'ha de resoldre políticament. Demanem la supressió de l'art. 155 que manté paralitzada l'acció de govern a Catalunya. Refermem la nostra aposta pel diàleg i el consens, i demanem el suport de la Unió Europea i la comunitat internacional, per aconseguir una mediació amb l'Estat que permetin superar els greus esdeveniments que estan patint els càrrecs electes legalment escollits per la ciutadania i tot el país.