Detyrat‎ > ‎

Librat për lexim kl 12

Lista e librave për lexim

 1. Onore de Balzak, Xha Gorio
 2. Tolstoi, Lufta dhe paqja
 3. Dikensi
 4. Dsotojevski, Krim e ndëshkim
 5. Dostojekvski, Idioti
 6. Edgar Alan Po...
 7. Sharl Bodler, Lulet e së keqës
 8. Franc Kafka, Procesi,
 9. Franc Kafka, Metamorofza
 10. Xhejms Xhojsi
 11. Apolineri
 12. Marsel Prusti
 13. Erza Paund
 14. Ndre MjedjaJuvenilia
 15. Gjergj Fishta, Lahuta e Malcis,
 16. Fishta, Juda Makabe,
 17. Fishta, Mrizi i zanavet,
 18. Fishta, Vallaj e Parrisit
 19. Faik Konica, Një ambasadë e zulluve në Paris,
 20. Konica, Shqipëria,
 21. Konica, Shqipëria kopsht i Evropës Juglindore
 22. Fan NoliAlbumi,
 23. Noli, Isrealit e Filistinë,
 24. Noli, Autobiografia
 25. Haki Stërmilli, Sikur të isha djalë
 26. Lasgush Poradeci, Vallja e Yjeve,
 27. Poradeci, Ylli i Zemrës,
 28. PoradeciKamadeva
 29. Ernest Koliqi, Gjurmat e stinëve,
 30. Koliqi,  Hija e maleve
 31. Mitrush Kuteli, Tat Tanushi,
 32. Kuteli, Sulm e lot,
 33. Migjni, Vargjet e lira,
 34. Migjeni, Novela të qytetit të veriut
 35. Ernest Heminguej, Plaku dhe deti
 36. Ernest Heminguej, Për kë bien kambant?
 37. Markezi, Njëqind vjet vetmi
 38. Petro Marko, Hasta la vista
 39. Petro Marko, Qyteti i fundit
 40. Jakov Xoxa, Lumi i vdekur
 41. Dritëro Agolli, Poezi
 42. Martin Camaj, Dranja
 43. Ismail Kadare, Gjenerali i ushtrisë së vdekur,
 44. Kadare, Pallati i ëndrrave,
 45. Kadare, Kronikë në gurë,
 46. Kadare, Dosja H,
 47. Kadare, Viti i mbrapshtë,
 48. Kadare, Kështjella,
 49. Borhes,
 50. Lorka
 51. Eliot
 52. Brehti, Teatri absurd
 53. Umberto Eko, Emri i trëndafilit
 54. Eko, Si të punohet një temë diplome

55.         Bilal Xhaferi, Purpuranti,

56.         Xhaferi, Ra Berati,

57.         Xhaferi, Eja trishtim,

58.         Kasëm Trebeshina, Stina e stinëve,

59.         Trebeshina, Odin Mondvalsen,

 1. Trebeshina, Fshati mbi shtatë kodrina,
 2. Trebeshina, Kënga e këngëve
 3. Anton Pashku, Kulla,
 4. Pashku, Oh,
 5. Ali Podrimja, Drejtpeshimi,
 6. Podrimja, Lum Lumi,
 7. Zejnullah Rrahmani, Sheshi i unazës
 8. Rrahmani, Teori e letërsisë
 9. Rrahmani, Disertacioni
 10. Azem Shkreli, Nga Bibla e heshtjes,
 11. Shkreli, E di një fjalë prej guri
 12. Rrahman Dedaj, Jeta gabon
 13. Teki Dërvishi, Nimfa
 14. Sabri Hamiti, Trungu Ilir
 15. Sabri Hamiti, Letërsia moderne shqipe
 16. Bastri Çabriqi, Ulli me një mijë unaza
 17. Nazmi Rrahmani, Malësorja
 18. Nazmi Rrahmani, Toka e përgjakur
 19. Nazmi Rrahmani, Rruga e shtëpisë sime
 20. Ibrahim Rugova, Kritika
 21. Rexhep Qosja, Porosia e madhe
 22. Rexhep Qosja, Vdekja më vjen prej syve të tillë
 23. Rexhep Qosja, Një dashuri e shtatë faje
 24. Rexhep Qosja, Nata është dita jonë
 25. Shtjefen Gjeçovi, Kanuni i Lekë Dukagjinit
 26. Anton Çetta, I, II
 27. Eqrem Çabej, Histori e gjuhës shqipe

Comments