Portali EdukativFollow MesimiYne on Twitter

Qysh Me Shkrujt nje Artikull ?

posted Dec 13, 2011, 10:18 AM by Florim Salihu

Nuk ka rendesi nese eshte per ndonje reviste, gazete, apo per mesuesin tuaj. Per te shkruar nje artikull te mrekullueshem ndiqni tekniken me poshte.

Zgjedhni nje teme. Per çfare keni vendosur te shkruani? Nese nuk keni vendosur provoni te shkruani diçka qe do i tërheqe lexuesit.

Mendoni se per kend po shkruani. A jeni duke shkruajtur per nje fillestar, apo per nje profesional?

Kerkoni me shume per kete teme. Sa dini per kete teme? A eshte diçka qe ju mund ta shkruani lehte pa pergatitje apo duhet me shume informata nga ekspertet.

Vendosni per gjatesine e artikullit. Mesuesit, magazinat, dhe gazetat gjithmone ju japin nje limit.

Tregojini lexuesve se çfare deshironi ti tregoni atyre. psh
Ky artikull do te ju tregoje se si mund te regulloni disa fotografi.
Informacionet ne kete artikull jane per fillestaret.

Vendosni ndonje foto. Nese mundeni vendosni ndonje foto. Kjo do ti jep lexuesit me shume informata rreth temes.

Vendoseni artikullin tuaj te perfunduar.

Qysh Me u Zgju nga Gjumi pa Alarm ?

posted Nov 7, 2011, 1:23 AM by Florim Salihu

Te zgjoheni natyralisht eshte shume me e lehte per ju. Trupi juaj do te
mesohet qe çdo dite te zgjoheni ne kohen qe ju deshironi.

Vendosni se ne cilen kohe duhet te zgjoheni çdo dite.

Mendoni se sa kohe vertet ju nevojitet qe te fleni. Shum persona ne moshen 13vjeqare kane nevoje prej 7-10ore gjume ne dite.

Shkoni ne shtrat perafersisht ne te njejten kohe cdo mbremje. Ju duhet te dini se ne ora sa duhet te zgjoheni dhe se sa gjume ju duhet. Ju duhet ta vendosni se ne cilen kohe duhet te shkoni per te fjetur. Do te ishte mire qe te zbatoni qe ne gjume te fleni çdo nate ne kohen e njejte.

Mos mendoni fare per alarmin. Pas nje jave duke perdorur kohen e njejte te gjumit dhe kohen e zgjimit, ju do te jeni i gatshem qe te zgjoheni ne kohen qe ju duhet pa alarm. Shkoni ne shtrat sa me heret se qe shkonit me heret, ne kohen qe ju shikonit TV, ju mund te shtriheni dhe trupi juaj duhet te jete i gatshem ne kohen qe ju deshironi.

1-2 of 2