Këngët e Milosaos (Jeronim De Rada)

posted Apr 16, 2012, 6:04 AM by Fiola Rushiti   [ updated Apr 16, 2012, 6:08 AM ]
Jeronim De Rada  

Përmbajtja


Në “Këngët e Milosaos” bëhet fjalë për dashurinë e Milosaos dhe Rinës, e cila hasë në pengesa të shumta drejtë kurorëzimit të saj. Ata ishin të penguar nga rrethi dhe kultura e tyre, për shkak se ishin të shtresave të ndryshme shoqërore, Milosao princ, kurse Rina  bijë e një bariu.

Mirëpo, pasi ndodh një tërmet i fuqishëm në Shkodër, ata bëhen të njëjtë.

Kështu ata martohen, por përsëri nuk janë të lumtur, pasi që iu vdes djali dhe menjëherë pas tij edhe Rina.

Pra, Milosao mbetet i vetmuar dhe e vetmja arsye që e shtyn të jetojë është atdheu.

Jeronim De Rada

Comments