Gyland menighet

- der troen styrkes, håpet lever og kjærligheten vokser.
 
Flekkefjord kommune er det 4 menigheter: Gyland, Bakke, Hidra og Flekkefjord.
Flekkefjord kirkelige fellesråd har ansvar for kirke, kapell og gravplasser i menighetene og holder til i Flekkefjord by. På deres nettsted finner du nyheter, informasjon om kirker og tilsatte, kirkelige handlinger som dåp, begravelse og vielse, og mye mer. Gyland menighet er en menighet i Den norske Kirke. Velkommen til kirke!
 
Gyland kirke. 
Kirken vår er en korskirke som ble bygd i 1815. Kirkegården er ikke ved kirken, men på Gyland gård, der kirken var tidligere.  Der er det nå et kapell som ble bygd i 1970. 
 
Virksomhet.
Vi har gudstjeneste annenhver søndag og veksler mellom formiddag (kl 11.00) og kveld (vanligvis kl 17.00).  Gudstjenestene varierer fra å være enkle og tradisjonelle til å ha ulike innslag med f.eks sang og musikk eller annet program. Da har vi også som regel kirkekaffe.  Disse gudstjenestene med litt ekstra program er for det meste om kvelden i vinterhalvåret.  Er du liten og synes gudstjenesten varer litt lenge, kan du se om du finner noe spennende i "Barnekroken". 


 
 
Gyland kapell.
Gyland kapell stod ferdig i 1970. Det ligger ved kirkegården på Gyland gard, ca 5 km fra kirken.  Her stod det en liten kirke i gammel tid.  Den ble erstattet av ny kirke som ble bygd i 1815 og flyttet til sin nåværende plass i 1929.  Et par av årets gudstjenester er i kapellet.
  
Mer informasjon om menighet, kirke og kirkelige handlinger. 
Gå til  Flekkefjord kirkelige fellesråd for å lese lese mer om Gyland menighet og kirkens mange oppgaver og tilbud.  Fellesrådet har også en del bilder fra Gyland kirke, eller du kan se bilder innvendig av kapell og kirke.
 
Hos Kirken.no finner du en side med mange nyttige lenker >>  
 
Dersom du kan tenke deg å delta i arbeidet i menigheten på en eller annen måte, så ta kontakt. 
VI HAR BRUK FOR DEG!! 
 Foto: Jan Gustav Åtland