Elektrotechniek‎ > ‎

Projecten Elektrotechniek

Project Scouting Technische Installaties

 
Project realistische leeromgeving

 

Omschrijving van het project/idee:

Een realistische leeromgeving te creëren voor de leerlingen techniek, door bedrijven samen met leerlingen een project te adopteren zoals de nieuwbouw de Zwengel voor het aanleggen van Technische Installaties.

 

Realistische leeromgeving

 
Wat is de motivatie voor het project:

Wij zijn op dit idee gekomen om leerlingen maatschappelijk te betrekken met het realiseren van een project voor een jongeren centrum: de zwengel die gebouwd gaat worden voor de jeugd van Schijndel. Vaak is er tijdens een stage onvoldoende tijd om leerlingen vanaf het begin tot einde een project mee te laten maken. Door een project te adopteren en leerlingen zelf deze installaties te mogen maken, wordt het gebouw een stukje van hun zelf en dus is de inbreng van het maatschappelijke gedeelte erg groot. Leerlingen leren te werken in een echte werk situatie waardoor buitenschools leren promoot wordt daarnaast leren zij door op locatie te werken hoe het is om met verschillende disciplines samen te werken. Daarbij moet gedacht worden omgaan met klanten, werknemers andere bedrijven en de gemeente.

 

Dit alles willen we gieten in een meeting point die wij graag aan jullie willen demonstreren.

 

In hoeverre is het innovatief, duurzaam & realiseerbaar?

Leerlingen worden uitgedaagd in een professioneler omgeving aan hun vaardigheden te werken, daarnaast heeft het bedrijfsleven profijt hiervan doordat ze samen kunnen werken met  werknemers van de toekomst en zo het onderwijs positief kunnen beïnvloeden waardoor kwaliteit van het onderwijs duurzaam wordt. Het project is realiseerbaar doordat het bedrijfsleven het project aanneemt en verantwoordelijk zijn voor de uitvoering en de leerlingen de kans krijgen om in hun tempo de werkzaamheden te verrichten.

 

Welke partijen zijn bij de organisatie betrokken?

Het Elde College afdeling elektrotechniek en samenwerkende elektrabedrijven

 

Wat is de tijdsplanning van het project?

Wanneer de bouw gezet is zal de technische installatie erin verwerkt kunnen worden en naar de wensen van de klanten.

 

Op welke kernen heeft uw idee betrekking?

Het is op maatschappelijk gebied erg inovatief door leerlingen uit de omgeving Schijndel te betrekken met projecten voor de samenleving waardoor zo wel de samenleving als onderwijs en bedrijfsleven hun win-win situatie mee behalen.

ċ
Pieter Siroen,
16 feb 2011 05:33
Comments