Melmelada
Melmelada de Montalegre va iniciar fa uns quants anys per culpa d’una prunera (els savis em corregiran). L’excedent de prunes va fer buscar altres solucions a part d’ensarronar la canalla dient que havien comprat prunes d’oferta al mercat...

La qüestió és que en començar a buscar receptes va aparèixer l’àvia (sempre hi ha una àvia en aquestes històries) amb la seva melmelada de taronja amarga «la més bona del món», deia ella, amb una recepta heretada de qui-sap-quan. Tot plegat va fer que la mare es convertís en una experta en melmelades, i es divertís provant totes les fruites. Després aquella saviesa una mica tosca d’aquestes terres va fer que els exotismes quedessin una mica de banda i que es prioritzessin les fruites del territori, i encara més les de producció pròpia.

Així ens hem trobat amb un jardí plegat de tarongers, que cuidem els ametllers en una terra massa freda, plantant pomeres, i fent una bona producció d’horta amb totes les varietats possibles de carbassa i tomàquet. Això sempre que les inclemències ho permeten...també ens trobareu a: