Etusivu‎ > ‎

Kielten opetus (ma+ti)

Kielten opettajien ilta: ideoita ja sovelluksia kielten opiskeluun 
Maanantai 16.5 klo 16.00–19.30


Koulutuspäivässä perehdytään verkon ja iPadin (mobiililaitteiden) käyttöön kielten opettajien näkökulmasta. Esillä ovat sekä mobiilisovellukset että verkon maksuttomat palvelut, joiden avulla voidaan tehdä esimerkiksi sarjakuvia, äänitiedostoja tai omia tarinoita. Illan aikana perehdytään myös verkossa olevien valmiiden materiaalien hyödyntämiseen.

Lataa iPadiin valmiiksi seuraavat maksuttomat sovellukset (osa saatavissa myös muihin mobiililaitteisiin):
  • QR-koodin lukija, esim. QR Reader tai QR Code Reader
  • Quick Voice: kuuntele sovelluksella tehty tervetulotoivotus 
  • Tellagami tai Zoobe  
    • Tässä esimerkki Zoobesta, katsottavissa 14 vrk ajan: Vote for me! 
  • Shadow Puppet Edu
  • Tutustumme myös Periscopeen, mikä on Twitterin omistama livestriimauspalvelu. Näet Matleenan tabletilta, miten se toimii, mutta halutessasi voit ladata sen itsellesi Periscopen sivun linkistä ja luoda tunnukset. Jos olet Twitterissä, kannattaa käyttää samoja tunnuksia. Lähetystä voi seurata myös pöytäkoneelta (Matleenan lähetys).
  • Seuraavia sovelluksia voit valintasi mukaan  käyttää tietokoneluokan koneella tai ladata etukäteen mobiililaitteeseesi:
Myös näitä kokeiltiin


Kielten opettajien ilta: sähköiset kyselytyökalut
Tiistai 17.5. klo 16.00–19.30


Tässä kielten opettajien illassa opetellaan tekemään pieniä kyselyitä yhdessä tehtäväksi ja harjoituksia, joita oppijat voivat tehdä kotoakin käsin vaikka sanastoa harjoitellessaan. Tällaisia ovat esim. Kahoot, Quizizz, Quizlet, Socrative, Nearpod ja X-breikki. Google Driven lomakekyselyä harjoitellaan vasta tostaina.

Linkit tehtäviin kyselyihin sekä ohjeet kyselyiden tekemiseen (ylin diasarja) löydät Matleenan blogin sähköisten kokeiden sivulta.

Monia kyselyitä voidaan tehdä oppitunnilla, mutta niitä voi usein myös linkittämisen sijaan upottaa sähköiseen ympäristöön. Seuraava harjoitus on tehty Quizletillä ja tarkoitus on, että raahaat samaa tarkoittavat sanat (saksa-englanti) päällekkäin, joilloin ne katoavat. Alakulmasta voit valita muitakin tehtävätyyppejä. Tästä linkistä yleisurheilusanastoa (su-en) eri tehtävätyypillä.

Voit ladata mobiililaitteeseesi Quizlet-sovelluksen (iOS, Android) tai käyttää sitä tietokoneluokan koneelta. Muita sovelluksia et tarvitse.

Myös näitä kokeiltiin ja tutkittiin