ΔΡΟΜΟΙ ΖΩΗΣ - BAZAAR 2007 


Μπορείς να βοηθήσεις κι εσύ ν' αλλάξει ο κόσμος! 

 

Ποιος : οι ΔΡΟΜΟΙ ΖΩΗΣ

Τι : Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2007

Πότε : 8 & 9 Δεκεμβρίου 2007

Που : Περσεφόνης 49, Γκάζι
σταθμός  Μετρό 
ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ

 

Ο επίσημος δικτυακός τόπος τωνΔρόμων Ζωής

 

Εφημερίδα Ονειρόδρομος :

Διαβάστε τα κείμενα και τα ποιήματα των παιδιών

 

Εφημερίδα Φωνή των Δρόμων :

Ακούστε τη φωνή των εθελοντών των Δρόμων Ζωής 

 

Η ιστορία των Δρόμων Ζωής, όπως μου την διηγήθηκε η Μάτα Βαρλά  

 

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Δρόμοι Ζωής

Γαργηττίων 12, Γκάζι

Τηλ. : 2103474218 

ηλεκτρονικές διευθύνσεις : 

Για να βοηθήσετε στη διοργάνωση του μπαζάρ ή να εργαστείτε εθελοντικά στο μπαζάρ :

mdespellatgmaildotcom

Για να πάρετε πληροφορίες για τους Δρόμους Ζωής ή να δηλώσετε συμμετοχή ως εθελοντής στα μόνιμα προγράμματα  :

dromiatathdotforthnetdotgr

 

Εντυπώσεις από προηγούμενα μπαζάρ :

2006 

Ο Δημήτρης Ρ.

Το πεφταστέρι

Ο Αθήναιος

Η Μάτζικα

2005
Η Μάτζικα

 

2004 
Η παρέα του hungry.gr

click  στην πρόσκληση για μεγαλύτερο μέγεθος

 

Πως θα έρθετε :Λίγα λόγια για τους Δρόμους Ζωής και το Χριστουγεννιάτικο Bazaar  του 2007.

 

Οι Δρόμοι Ζωής είναι μια αποκλειστικά εθελοντική μη κυβερνητική οργάνωση.  Οι βασικοί σκοποί τους είναι οι εξής :

1.      Η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού ατόμων και ιδιαίτερα παιδιών και οικογενειών λόγω φυλετικών, θρησκευτικών, μαθησιακών ιδιαιτεροτήτων ή περιορισμών, λόγω χαμηλού βιοτικού επιπέδου ή οποιασδήποτε άλλης έλλειψης, υπερασπίζοντας έτσι το δικαίωμα που έχει ο κάθε άνθρωπος για μια αξιοπρεπή ζωή και δίκαιη μεταχείριση.

2.    Η ευαισθητοποίηση ατόμων και κοινωνικών ομάδων στην εθελοντική προσφορά του «είναι» και όχι του «έχειν» προς τον συνάνθρωπο. Πιο αναλυτικά, η εθελοντική και ανιδιοτελής πνευματική, ηθική και υλική συμπαράσταση σε παιδιά, εφήβους, οικογένειες (και ειδικά γυναίκες-μητέρες), οι οποίες ανήκουν σε ομάδες με πολιτισμικές ή κοινωνικές ιδιαιτερότητες, ώστε να μπορέσουν να αναλάβουν εξ ολοκλήρου την ευθύνη της προσωπικής τους ζωής και των πράξεών τους.

3.   Η καταπολέμηση του αναλφαβητισμού, της άγνοιας, της αδιαφορίας, της ημιμάθειας και του κοινωνικού φόβου προσβλέποντας στην αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του ατόμου και την υποστήριξη της προσωπικότητάς του.

Στη διάρκεια της 11ετούς  (4 χρόνια άτυπης και 7 χρόνια επίσημης) πορείας τους, οι Δρόμοι Ζωής δεν έχουν λάβει ποτέ καμμία χρηματοδότηση ή επιχορήγηση από κανέναν ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα. Εξοικονομούν τους πόρους τους από δωρεές υποστηρικτών και το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ τους που αποτελεί κύριο οικονομικό τους πόρο.

Φέτος το Μπαζάρ έχει προγραμματιστεί για τις 8 και 9 Δεκεμβρίου και θα γίνει στην οδό Περσεφόνης 47, στο Γκάζι, δίπλα στον σταθμό του μετρό "Κεραμεικός". Για την υλοποίηση του Μπαζάρ, χρειαζόμαστε κάθε βοήθεια που μπορεί να μας προσφερθεί.

Η σελίδα αυτή έχει σκοπό να παρουσιάσει σε ενδιαφερόμενους εθελοντές πως μπορούν να βοηθήσουν στην υλοποίηση αυτού του στόχου. Στα ακόλουθα άρθρα θα βρείτε πολλές λεπτομέρειες γύρω απ' αυτό.  Τα άρθρα είναι καταχωρημένα με χρονολογική σειρά (το πιο προσφατο - πιο πάνω).

Σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση.

31/10/2007, Τετάρτη, ώρα 19:00 :

2η συνάντηση της ομάδας του μπαζάρ 

Μετά την επιτυχία της πρώτης συνάντησης, ξανασυναντιόμαστε για να αποτιμήσουμε τις μέχρι τώρα δουλειές μας, να εκτιμήσουμε τις υπόλοιπες και να πάρουμε νέες αποφάσεις. 

Ανακοινώνουμε οτι για όλους τους εθελοντές που θέλουν να φτιάξουν κονσέρβες προς πώληση για το μπαζάρ υπάρχουν βαζάκια για να πάρουν δωρεάν. Διατίθενται στο κέντρο επικοινωνίας, Γαργηττίων 12 Γκάζι.

Τα λέμε στη συνάντηση.

4/10/2007 : Συνάντηση της ομάδας του μπαζάρ

Την Πέμπτη 4/10, στις 7:00 το απόγευμα θα γίνει η πρώτη συνάντηση της ομάδας του μπαζάρ στο κέντρο επικοινωνίας.

Είστε όλοι καλεσμένοι. Θα πιούμε καφέ ή τσάι και θα κουβεντιάσουμε με λεπτομέρειες, την οργάνωση του μπαζάρ. Από την συνάντηση αυτή θα προκύψουν οι υπεύθυνοι των υποομάδων.

Οι νεώτεροι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με τους πιο έμπειρους και να καταλάβουν καλύτερα πως μπορούν να βοηθήσουν.

Σας περιμένουμε.

6/10/2007 :  Συνάντηση της ομάδας κατασκευών

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6-10-2007 ΚΑΙ ΩΡΑ 12.30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΖΑΡ.

Η ομάδα θα αποτελείται από παιδιά και εθελοντές και θα έχει στόχο να φτιάξουμε όλοι μαζί διάφορα αντικείμενα προς πώληση για το μπαζάρ. (Χριστουγεννιάτικα στολίδια, κορνίζες κα άλλα αντικείμενα από ψυχρό πηλό και άλλα υλικά, κεριά, σακκουλάκια με αρωματικά, κοσμήματα κλπ)

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ.

Τα παιδιά που θέλουν να συμμετέχουν θα δηλώσουν συμμετοχή στο κέντρο επικοινωνίας. Παρακαλούνται και όσοι εθελοντές έχουν διάθεση να συμμετέχουν στην ομάδα, να κατά θέσουν το κέφι και τις δεξιότητές τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 

ANTΩΝΙΑ ΚΥΡΙΤΣΗ, e-mail : antkyratholdotgr

24/9/2007 : Τα bannerάκια του bazaar.

Τις μέρες που πέρασαν έγιναν πολλά και σημαντικά πράγματα. Κατ’ αρχήν την Τετάρτη 19/9 στην εναρκτήρια συγκέντρωση των εθελοντών των Δρόμων Ζωής, είδαμε αρκετούς bloggers και κάποιους αναγνώστες τους. Παιδιά είναι μεγάλη παρηγοριά, να εισπράττει κανείς το ενδιαφέρον και την αγάπη σας.

Επειτα, ο πρώτος εθελοντής που εργάστηκε για το bazaar του 2007, ήταν ο kukuzelis, που άνοιξε την αυλαία της εθελοντικής εργασίας φτιάχνοντας τα σούπερ ντούπερ μπαννεράκια που ελπίζω να θέλετε να αναρτήσετε στο μπλογκ σας. Kuk, στο ξανάπα, είσαι θησαυρός.

Εκτός από το μπανεράκι, φτιάχτηκε και αυτή εδώ η σελίδα , με σκοπό την συγκέντρωση  βοήθειας για το μπαζάρ στην οποία μπορεί να κάνει λινκ το μπαννεράκι για να παίρνει τις πληροφορίες όποιος ενδιαφέρεται. Ευχαριστούμε και τον Βασίλειο που τα ανέβασε και μας βοήθησε να φτιάξουμε τον κώδικα, γιατί αν ήταν να τον φτιάξω εγώ… σωθήκαμε!

Το μπανεράκι υπάρχει σε 4 διαστάσεις στα ακόλουθα λινκς :

http://www.sporadikos-logos.org/banners/dromoi_Zwhs_b_120.jpg

http://www.sporadikos-logos.org/banners/dromoi_Zwhs_b_170.jpg

http://www.sporadikos-logos.org/banners/dromoi_Zwhs_b_500.jpg

http://www.sporadikos-logos.org/banners/dromoi_Zwhs_b_1000.jpg

Το τελευταίο δεν είναι κατάλληλο για ανάρτηση σε μπλογκ, είναι όμως υπέροχο για να το τυπώσετε και να το βάλετε σ’ένα πίνακα ανακοινώσεων. Αυτό που βλέπετε αναρτημένο, εδώ αριστερά, είναι το πρώτο : 120Χ232 dpi. Καλά, δεν είναι τέλειο?!?!

Ο κώδικας για να αναρτήσετε το μπανεράκι με το λίνκ σε wordpress είναι ο εξής :

Για το μικρό μπανεράκι διαστάσεων 120Χ232 dpi :

<a href=”http://mdespell.googlepages.com/home” target=”_blank”><img src=”http://www.sporadikos-logos.org/banners/dromoi_Zwhs_b_120.jpg ” /></a>

Για το μεσαίο μπανεράκι διαστάσεων 170Χ329 dpi :

<a href=”http://mdespell.googlepages.com/home” target=”_blank”><img src=”http://www.sporadikos-logos.org/banners/dromoi_Zwhs_b_170.jpg ” /></a>

Για το μεγάλο μπανεράκι διαστάσεων 500Χ967 dpi :

<a href=”http://mdespell.googlepages.com/home” target=”_blank”><img src=”http://www.sporadikos-logos.org/banners/dromoi_Zwhs_b_500.jpg ” /></a>

Ο κώδικας για να αναρτήσετε το μπανεράκι με το λίνκ σε blogspot είναι ο εξής :

Για το μπανεράκι διαστάσεων 120Χ232 dpi :

<a href=” http://mdespell.googlepages.com/home” target=”_blank”><img src=” http://www.sporadikos-logos.org/banners/dromoi_Zwhs_b_120.jpg border=”0″ alt=”"></a>

Για το μπανεράκι διαστάσεων 170Χ329 dpi :

<a href=”http://mdespell.googlepages.com/home” target=”_blank”><img src=” http://www.sporadikos-logos.org/banners/dromoi_Zwhs_b_170.jpg” border=”0″ alt=”"></a>

Ελπίζουμε ειλικρινά στη βοήθειά σας!

17/9/2007 : Πως μπορείτε να βοηθήσετε:

Η διοργάνωση του μπαζάρ, προϋποθέτει  λίγα αλλά απολύτως απαραίτητα συστατικά : κέφι, όρεξη για δουλειά  και προσφορά, συνεργατικότητα και φαντασία. Και φέτος η ευθύνη διοργάνωσης του μπαζάρ είναι στα χέρια μιας έμπειρης ομάδας εθελοντών. Όλα τα μέλη της οργανωτικής ομάδας είναι στη διάθεση του κάθε εθελοντή για οδηγίες, υποστήριξη και βοήθεια.

Όπως θα δείτε πιο κάτω, οι δραστηριότητες των εθελοντών που ασχολούνται με το μπαζάρ χωρίζονται σε διάφορες ομάδες. Για όλες τις ομάδες θα οριστεί ένας υπεύθυνος εθελοντής. Όσοι στείλετε η-μεηλ δηλώνοντας τη συμμετοχή σας σε κάποια ομάδα θα μάθετε μέχρι το τέλος του μήνα το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας τους αρμόδιου εθελοντή. Μ’ αυτόν θα επικοινωνείτε για κάθε τι που αφορά τη συμμετοχή σας.

Ομάδα συγκέντρωσης υλικού :

Μήπως ξέρετε να φτιάχνετε κάτι από τα ακόλουθα ?

Α) Τρόφιμα

Μαρμελάδες
Μέλι
Σπιτικές κονσέρβες
Τσάτνεϋ
Τουρσί
Αρωματικό ελαιόλαδο
Χριστουγεννιάτικα γλυκά
Γλυκά παντός καιρού ταψιού, κουταλιού, ή ό,τι άλλο
Πίττες παραδοσιακές
Πίττες ποστ μοντερν
Τάρτες
Τυρί ή προϊόντα τυριού
Σπιτικά λικέρ
Τσίπουρο
Ρακή
Ξύδι
Καλής ποιότητας σπιτικό κρασί

Κάποια σπεσιαλιτέ που εμείς δεν σκεφτήκαμε να γράψουμε στη λίστα ?

Μήπως δεν ξέρετε να φτιάχνετε κάτι από τα παραπάνω αλλά θα θέλατε να βοηθήσετε κάποιον εθελοντή που ξέρει? Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη βοήθεια το Θοδωρή που μου καθάρισε τα φρούτα για την μοστάρντα πέρσυ και τα ψιλόκοψε με χάρη, ενώ με υποστήριζε ψυχολογικά για τα αλλεπάλληλα αποτυχημένα αρμυρά παντεσπάνια μου. Μήπως κάποιος θέλει να είναι στη θέση του φέτος για μένα ή για κάποιον άλλο εθελοντή?

Μήπως μπορείτε να αναλάβετε την έγχρωμη εκτύπωση των ετικεττών για τα παραπάνω προιόντα?

Β) Αντικείμενα για το σπίτι και ατομικής χρήσης

Χριστουγεννιάτικα στολίδια
Χειροτεχνίες κάθε είδους
Ραπτική
Πλεκτό
Βελονάκι
Ζωγραφική
Κεριά
Σαπούνια
Διακοσμητικά για το σπίτι
Αρωματικά εσωτερικού χώρου
Κοσμήματα
Κοκκαλάκια για τα μαλλιά
Φουλάρια
Τσάντες
Πήλινα αντικείμενα

Μήπως δεν ξέρετε να φτιάχνετε κάτι από τα παραπάνω αλλά θα θέλατε να βοηθήσετε κάποιον εθελοντή που ξέρει?

Μια χειροτεχνία στην οποία δεν έχει πάει το μυαλό μας?

Γ) Μη χειροποίητα αντικείμενα και τρόφιμα

Μήπως εργάζεστε ή γνωρίζετε κάποιον που εργάζεται σε κάποια εταιρεία που φτιάχνει κάτι από τα παραπάνω και θα μπορούσαμε να της ζητήσουμε να μας προσφέρει προϊόντα της για το μπαζάρ?

Για την προετοιμασία του μπαζάρ δεν συλλέγουμε χρήματα. Προτιμάμε να έρθετε να ψωνίσετε με τα χρήματά σας για να συμμετέχετε στη γιορτή μας. Αν παρ’ όλα αυτά κάποιος θέλει να χρηματοδοτήσει έστω και με ένα ευρώ την αγορά συσκευασιών, διακοσμητικών υλικών ή άλλων πραγμάτων που είναι απαραίτητα στο μπαζάρ, τον παρακαλώ πολύ να επικοινωνήσει μαζί μου.

Δ) Μεταχειρισμένα αντικείμενα

Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσουμε στους εθελοντές ότι χρειαζόμαστε μόνο πολύ καλής ποιότητας και κατάστασης μεταχειρισμένα αντικείμενα. Γι αυτό περιοριζόμαστε κυρίως σε βιβλία, δίσκους βινυλίου και ελάχιστα πολύ καλής ποιότητας αντικείμενα σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Ένα καλό κριτήριο για να διαλέξετε τα μεταχειρισμένα σας αντικείμενα είναι το εξής : Εσείς ο ίδιος θα το αγοράζατε αν το βλέπατε σε ένα μπαζάρ? Τα αντικείμενα που δεν πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις μας δημιουργούν προβλήματα γιατί αυξάνουν την εργασία που πρέπει να γίνει πριν και μετά το μπαζάρ και ουσιαστικά μετατρέπουν την ομάδα εργασίας σε ομάδα ανακύκλωσης. Παρακαλούμε θερμά, επικοινωνήστε με τον αρμόδιο εθελοντή για να ζητήσετε πληροφορίες. (βλ. πιο πάνω)

Ομάδα υλοποίησης του μπαζάρ.

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου θα γίνει το στήσιμο του μπαζάρ. Εκείνη την ημέρα έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη από βοήθεια από ανθρώπους που μπορούν να μας παρέχουν το χρόνο τους για το στήσιμο, για την παραλαβή των προϊόντων για την τιμολόγηση. Αν κάποιος δεν εργάζεται πρωί, ή μπορεί να πάρει ρεπό ή άδεια και να δεσμευτεί γι αυτό, θα μας παρέχει ουσιαστικότατη βοήθεια.

Αν κάποιος μπορεί να διαθέσει το αυτοκίνητό του για να μεταφέρει τις εβδομάδες πριν το μπαζάρ (απογευματινή ή πρωινή ώρα) ή την παραμονή Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου το πρωί, προϊόντα από τα σπίτια των εθελοντών ή από εταιρείες χορηγούς, ή από το κέντρο επικοινωνίας στο χώρο που θα γίνει το μπαζάρ, μας είναι πολύτιμος.

Αν κάποιος μπορεί να κάνει θελήματα με το μηχανάκι του ή με το μετρό ή με τα πόδια, θα μας βοηθήσει πολύ. Χρειάζεται να αγοράσουμε υλικά συσκευασίας, υφάσματα, υλικά καθαριότητας, υλικά για το σερβίρισμα, υφάσματα και ένα σωρό άλλα πράγματα που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. Μήπως μπορείτε να το κάνετε εσείς για το μπαζάρ?

Ομάδα τιμολόγησης : Υποομάδα της ομάδας υλοποίησης, θα εργαστεί στο δύσκολο έργο του να κολλήσει χαρτάκια με τιμές σε κάθε ένα από τα, ελπίζουμε εκατοντάδες, πράγματα που θα πωληθούν. Και αυτή η δουλειά θα γίνει πιθανότατα την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, μετά το μεσημέρι.

Ομάδα διαχείρισης χορηγών – δημοσίων σχέσεων - προβολής

Μήπως μπορείτε να αναλάβετε την επικοινωνία με τους χορηγούς που θα προσφέρουν πράγματα στο μπαζάρ ή με κάποιους προσκεκλημένους? Μπορείτε να στέλνετε ηλεκτρονική αλληλογραφία από το σπίτι ή το γραφείο σας?

Μήπως πιάνουν τα χέρια σας και μπορείτε να βοηθήσετε στη διακόσμηση του μπαζάρ. Αυτή η εργασία έχει δύο στάδια. Το στάδιο κατασκευής των ταμπλώ προβολής των προιόντων και την διακόσμηση του μπαζάρ την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου. Που θα μπορούσατε να βοηθήσετε?

Μήπως θέλετε να στηρίξετε το μπαζάρ μας ανεβάζοντας ποστάκια στο μπλογκ σας, φτιάχνοντας ένα μπανεράκι, ή γνωστοποιώντας τις ανάγκες του μπαζάρ στους γνωστούς και τους φίλους σας?

Για όλα τα παραπάνω, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου.

Ομάδα εργασίας στη διάρκεια του μπαζάρ

Το ωράριο εργασίας στο μπαζάρ χωρίζεται σε τέσσερις βάρδιες : πρωί και απόγευμα Σαββάτου και πρωί και απόγευμα Κυριακής. Μήπως θέλετε να διαθέσετε μερικές ώρες για να εργαστείτε στο μπαζάρ? Αρκεί να διαλέξετε μόνο μία βάρδια.

Παρακαλούμε να επιτρέψετε στην ομάδα του μπαζάρ να διαλέξει σε ποιον πόστο υπάρχει ανάγκη να εργαστείτε στη διάρκεια του μπαζάρ. Αν όμως είστε αισθητικός και μπορείτε να δουλέψετε στο πόστο του δωρεάν μακιγιάζ, παρακαλώ δηλώστε το. Σας έχουμε μεγάλη ανάγκη.

Ομάδα προσφοράς αγάπης και διασκέδασης.

Σ’ αυτήν την ομάδα συμμετέχει αυτοδίκαια κάθε εθελοντής του μπαζάρ. Θα περάσουμε και φέτος σούπερ. Σας το εγγυώμαι!

Magica de Spell

Ή αλλιώς

Τίνα Σταύρου

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων των Δρόμων Ζωής