2013 Sponsorloop voor Stichting De Maretak 


Sponsorloop t.b.v. Stichting De Maretak


Maxima Sponsorloop weer groot succes!!
Op 2 november 2013 kleurde de binnenstad van Harderwijk paars en groen. De sponsorloop die de Maxima Loopgroep dit jaar op 2 november organiseerde voor Stichting De Maretak was wederom een groot succes! 

Stichting De Maretak zet zich in voor mensen met kanker en hun naasten.

Om kwart voor tien kwam Wally de Walrus van het Dolfinarium langs voor de kids die gingen rennen. Onder leiding van Maxima Rita werd eerst een swingende warming-up verzorgd. Daarna volgde het startsein. De kinderen liepen een mooie race. De winnaar van de loop was degene die het meeste sponsorgeld had opgehaald. Dit was Silje Mast, zij mag een gratis kijkje achter de schermen van het Dolfinarium gaan nemen. Ook de andere prijzen zijn door het Dolfinarium geschonken.


Kidsrun:
Hoofdprijs:    
Uniek kijkje achter de schermen voor 4 personen in het Dolfinarium, bij de dolfijnen!

1e prijs:         4 vrijkaarten voor het Dolfinarium

2e prijs:         5 x twee vrijkaarten voor zwembad de Sypel
3e prijs:         Pluche dolfijn


Om elf uur stonden er vierhondertwintig hardlopers, wandelaars en Nordic Walkers te trappelen om hun afstand van 5 of 10 km te gaan afleggen met als hoofddoel zo bij te dragen aan het goede doel, Stichting de Maretak. Onder de lopers waren ook de 45 starters die zich met de Maxima’s hebben voorbereid op hun eerste 5 km. Wat hebben zij geweldig gelopen en allemaal hun doel bereikt. Blij en soms geëmotioneerd kwamen ze de finishlijn over. Opgevangen door de trainer Karin en de andere Maxima’s. Ook de andere lopers en wandelaars werden na de finish warm onthaald. Langs de route was er gezorgd voor muzikale support, in Stadsweiden stond muziekvereniging Crescendo met hun majorettes en bij Monopole de Bladbloazers.

Om half een werd duidelijk dat we met alle lopers, wandelaars maar ook samen met de sponsoren een bedrag van € 24.000 op hadden gehaald voor De Maretak. Op het Harderwijks bordes werd door Maxima Gerda de cheque overhandigd aan de vice-voorzitter van stichting de Maretak. Hierbij werd zij ondersteund door enthousiaste swingende Maxima's.  Mirjam Jongetjes van Essen was de winnaar bij de volwassenen, zij kreeg een Metamorfose-behandeling cadeau.  

Volwassenen Hardlopen en wandelen:
Hoofdprijs:     Metamorfose behandeling
                    - Studio Kosmetiek - schooonheidssalon
                    - Kapsalon Outline
                    - fotoshoot KHFotografie.

Stichting De Maretak was ook aanwezig om hun werk onder de aandacht van de mensen te brengen. Er waren op twee plaatsen kramen waar coördinatoren en vrijwilligers van Stichting De Maretak enthousiast vertelden over de stichting.  Een op de markt en ook een kraam bij het winkelcentrum Stadsweiden.

Zij gaven bezoekers informatie over wat Stichting De Maretak kan betekenen voor mensen met kanker én hun familie. Stichting De Maretak was onder de indruk van de grote belangstelling en het enorme geldbedrag wat door de Maxima’s met deze loop is opgehaald.

De Maxima Loopgroep wil alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet deze dag. Ook dank aan al de sponsoren die op welke wijze dan ook een bijgedragen hebben geleverd aan dit geweldige sportfestijn in Harderwijk. Tot slot ook dank aan de gemeente Harderwijk die alle medewerking heeft verleend om deze dag mogelijk te maken.

Foto Trainen ter voorbereiding op 2 november


De route:
Route Kidsrun: