Tervetuloa

Perjantaina 25.11.2016 järjestetään yhden päivän seminaari professori Matti Vuorisen kunniaksi.

Turun yliopiston pitkäaikainen matematiikan professori Matti Vuorinen jää eläkkeelle joulukuussa 2016. Juhlistamme seminaarilla Vuorisen merkittävää tieteellistä uraa.
Matti Vuorinen on valmistunut filosofian tohtoriksi Helsingin yliopistossa 1977 ja toiminut sen jälkeen useissa eri viroissa Helsingin yliopistossa vuoteen 2003, jolloin hänestä tuli Turun yliopiston professori. MathSciNet-tietokannan mukaan Vuorisella on 208 julkaisua 69 eri yhteistyöhenkilön kanssa ja hänen julkaisuihinsa on viitattu yli 1800 kertaa. Vuorinen on julkaissut 2 kirjaa geometrisesta funktioteoriasta ja toiminut 10 lehden toimittajana. Hän on ohjannut 12 väitöskirjaa. Vuorinen on ollut kutsuttuna puhujana useissa kansainvälisissä kokouksissa.

Vuorisen uralle on ominaista verkostoituminen ja yhteistyö. Hän on tehnyt useita tutkimusvierailuja ulkomaille mukaan lukien University Michigan (Ann Arbor), Institute Mittag-Leffler (Djursholm) ja Technology University (Berlin). Viimeisen 20 vuoden aikana hänen yhteistyönsä on kehittynyt ensin Intiaan ja sitten Kiinaan.