Καλοκαιρινό Σχολείο Μαθηματικών

για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου 

Αρχική Σελίδα 

 2ο Καλοκαιρινό Σχολείο Μαθηματικών

Αύγουστος 2008

Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών

Δραστηριότητες - Εκδηλώσεις 1o Καλοκαιρινό Σχολείο Μαθηματικών

Αύγουστος 2007

Δραστηριότητες - Μαθηματικά

Η ιδέα και η οργανωτική δομή

Συμπεράσματα και Προοπτική 

Ανακοινώσεις

  Αύγουστος 2007

1ο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

Στην εξαιρετική τοποθεσία του Άγιου Νικόλαου Νάουσας, 130 μαθητές από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν τα μαθήματα του 1ου Μαθηματικού Καλοκαιρινού Σχολείου.

Τη διοργάνωση πραγματοποίησε το Παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας το διάστημα από 5 – 11 Αυγούστου 2007. Οι διδάσκοντες Μαθηματικοί, γνωστοί στο Πανελλήνιο με εξειδίκευση στα διαγωνιστικά Μαθηματικά, απευθύνθηκαν σε μαθητές με διακρίσεις.

 Η διοργάνωση διακρίθηκε για την οργανωτική της  αρτιότητα. Συμμετείχαν εθελοντικά, ομάδες συνοδών, που απασχόλησαν δημιουργικά τα παιδιά στον ελεύθερο χρόνο τους. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν στο Ξενοδοχείο "Βέρμιον". Την Τρίτη 7 Αυγούστου και την Πέμπτη 9 Αυγούστου οι μαθητές επισκέφθηκαν με ξενάγηση τους αρχαιολογικούς χώρους των Μακεδονικών Τάφων των Λευκαδίων και των Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας.

 Το 1ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αντίστοιχα σχολεία, λειτουργούν σε αρκετές άλλες χώρες. Οι καθηγητές που δίδαξαν είναι οι παρακάτω: 

1) Αποστολόπουλος Γεώργιος 

2) Βλάχου Αγγελική 

3) Ζανταρίδης Νίκος 

4) Θωμαΐδης Γιάννης 

5) Ιωσηφίδης Νίκος 

6) Κοντοκώστας Δημήτριος 

7) Μπόλης Θεόδωρος 

8) Πούλος Ανδρέας 

9) Ράππος Στράτος 

10) Σαραφοπούλου Χαρίκλεια 

11) Συγκελάκης Αλέξανδρος 

12) Τσαπακίδης Γεώργιος

Η λειτουργία του σχολείου ξεκίνησε την Κυριακή 5 Αυγούστου, με μια σεμνή τελετή την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Μιχάλης Χαλκίδης, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ημαθίας κ. Νίκος Ευαγγελόπουλος, ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ημαθίας κ. Γιώργος Σοφιανίδης, ο καθηγητής στο τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Θεόδωρος Μπόλης, πολλοί εκπαιδευτικοί, και γονείς των μαθητών.

Το 1ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο στήριξαν με τις χορηγίες τους οι παρακάτω: 1) Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης  2) Νομαρχία Ημαθίας 3) Δήμος Νάουσας 4) ΟΠΑΠ  5) ALICO  6) ΚΤΕΛ Ημαθίας  7) ΣΙΔΗΚΑΤ Α.Ε. Τεχνική Εταιρεία.