Rólunk

Url Redirector Modified

A Matematikai Mulatságok Tábora (MaMuT) olyan nyári matematika tábor, amelybe kiemelkedő képességű, 10-15 éves diákokat hívunk meg. Tehetségüket az országosan is elismert matematikaversenyeken (Varga Tamás, Kalmár László, Zrínyi Ilona, Arany Dániel versenyek) bizonyítják, az ezek döntőjén elért eredményük alapján kerülnek meghívásra. 

A diákok számára szervezett tábor fő célja az, hogy a matematikában tehetséges gyerekek - akiknek többsége normál (nem speciális matematika tagozatú) iskolai képzésben vesz részt - találkozzanak saját korosztályukból szellemi partnerekkel, kiemelkedően színvonalas szakmai oktatásban részesüljenek, illetve matematikától független, tartalmas szórakozást nyújtsunk nekik. Mindennek a megvalósulása komoly lökést jelenthet tehetségük kibontakozásához, amit sok korábbi táboros gyerek példája is alátámaszt. 

A táborban minden nap matematika programokon vesznek részt a diákok, amiket szakmailag elismert tanárok tartanak. A tanárok közös vonása, hogy a felfedeztető matematikaoktatás hívei, és a táborban tartott programjaik is ennek megfelelő szellemiségűek. 

A tábor helyszíne a Mátra lábánál fekvő Mátrafüred. Egy erdészeti iskola ad helyet az óráknak, szabadidős programoknak. Az iskolával egybeépült kollégiumban szállásoljuk el a résztvevőket. 

A tábor természetesen nem csak matematikáról szól. Minden évben kirándulunk a Mátrában, sportversenyeket rendezünk, színvonalas társasjátékokkal ismertetjük meg a résztvevőket, és igyekszünk minél színesebb, matematikától független programokat is kínálni. 

A tábor a gyerekek számára ingyenes, ezzel szeretnénk biztosítani azt, hogy anyagi helyzettől függetlenül, minden tehetséges diák, aki kiérdemelte a részvételt, el tudjon jönni hozzánk. 

A tábor hagyományaihoz hozzátartozik a tanártovábbképzés is. Az utóbbi években már sikerült ezt a hagyományt is ápolnunk. Kevés (8-10) résztvevőt hívunk, de nekik szeretnénk minél többet adni. Az óralátogatások előtt és után is van lehetőségük a tanárokkal konzultálni, az órákon segíteni a tanár munkáját. A szabadidős programok lebonyolításából és az ifik egyéb feladataiból is kivehetik a részüket.

Aki vizuálisan is képet szeretne kapni a táborról, az felkeresheti a Facebook-oldalunkat ide kattintva.