Εκπαίδευση στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Ευρετήριο αναρτήσεων της συγκεκριμένης κατηγορίας μπορείτε να βρείτε στον Χάρτη Ιστοτόπου (τελευταία επιλογή στο μενού αριστερά).

Ηλεκτρονικές Πηγές Πληροφόρησης

αναρτήθηκε στις 31 Μαρ 2012, 12:15 π.μ. από το χρήστη Τερζάκη Μαρία

Συνημμένο ενημερωτικό φυλλάδιο του Cedefop.

Οροι και συνθήκες άσκησης του εκπαιδευτικού έργου

αναρτήθηκε στις 16 Φεβ 2012, 5:46 π.μ. από το χρήστη Τερζάκη Μαρία   [ ενημερώθηκε 16 Φεβ 2012, 5:47 π.μ. ]

Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στη σχετική ιστοσελίδα του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ και να κατεβάσετε τα αρχεία της έρευνας για τους όρους κια τις συνθήκες άσκησης του εκπαιδευτικού έργου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το Νέο Τεχνολογικό Λύκειο

αναρτήθηκε στις 26 Μαΐ 2011, 10:49 π.μ. από το χρήστη Τερζάκη Μαρία

Βρείτε στα συνημμένα την παρουσίαση του Νέου Τεχνολογικού Λυκείου.

Αποτύπωση της κατάστασης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

αναρτήθηκε στις 23 Μαΐ 2011, 8:40 π.μ. από το χρήστη Τερζάκη Μαρία

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, δίνει στη δημοσιότητα τα βασικά συμπεράσματα έρευνας για τα ΕΠΑΛ–ΕΠΑΣ.

Το Υπουργείο Παιδείας εκπόνησε, για πρώτη φορά, μελέτη σχετικά με την «Αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ με την ανάπτυξη και αξιοποίηση εργαλείων ΤΠΕ, στο πλαίσιο εφαρμογής των εκπαιδευτικών πολιτικών και παρεμβάσεων του Υπουργείου, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων».

Η πράξη υλοποιήθηκε από το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (Ε.Α.Ι.Τ.Υ.) και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και  Διά Βίου Μάθηση 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση  - Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.
 
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την έρευνα και τα βασικά συμπεράσματά της.

Ερευνα του Υπουργείου Παιδείας για το Λύκειο

αναρτήθηκε στις 21 Μαρ 2011, 12:33 π.μ. από το χρήστη Τερζάκη Μαρία

Διαβάστε την στα συνημμένα.

Σπουδές στην Κύπρο

αναρτήθηκε στις 9 Φεβ 2010, 1:25 π.μ. από το χρήστη Τερζάκη Μαρία

Αν ενδιαφέρεστε για εκπαιδευτικές διεξόδους στην Κύπρο, προπτυχιακές εκπαιδευτικές διεξόδους ή μεταπτυχιακές σπουδές, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Διεύθυνσης Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, για να έχετε έγκυρη πληροφόρηση.

Αναζήτηση εκπαιδευτικών ευκαιριών (ΠΛΟΗΓΟΣ ΕΚΕΠ)

αναρτήθηκε στις 8 Φεβ 2010, 11:38 μ.μ. από το χρήστη Τερζάκη Μαρία

Στο διαδικτυακό τόπο του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού μπορείτε να βρείτε τον Πλοηγό, που είναι μια μεγάλη βάση δεδομένων, με πληροροφορίες για εκπαιδευτικές διεξόδους σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, συνδεδεμένη με μια μηχανή αναζήτησης, που σας επιτρέπει να βρείτε πολύ εύκολα και γρήγορα πληροφορίες για το επίπεδο σπουδών που σας ενδιαφέρει, στο αντικείμενο που σας ενδιαφέρει και στη χώρα που σας ενδιαφέρει.
 
Μπορείτε να την αξιοποιήσετε για να ενημερωθείτε για εκπαιδευτικές ευκαιρίες και στη χώρα μας.

Πληροφορίες για ευκαιρίες εκπαίδευσης σε χώρες της Ευρώπης

αναρτήθηκε στις 8 Φεβ 2010, 6:23 π.μ. από το χρήστη Τερζάκη Μαρία   [ ενημερώθηκε 8 Φεβ 2010, 6:33 π.μ. ]

Στόχος του PLOTEUS (Portal on Learning Opportunities throughout the European Space) είναι να βοηθήσει φοιτητές, εργαζόμενους, άτομα που ψάχνουν εργασία, γονείς, συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού και εκπαιδευτικούς να βρουν πληροφορίες σχετικά με τις ευκαιρίες εκπαίδευσης στην Ευρώπη.
 
Αξιοποιήστε τις μηχανές αναζήτησης στις βάσεις δεδομένων που διαθέτει η πύλη αυτή, προκειμένου να βρείτε πληροφορίες για: 
  • τα εκπαιδευτικά συστήματα σε χώρες της Ευρώπης που σας ενδιαφέρει ενδεχομένως να συνεχίσετε τις σπουδές σας, πατώντας εδώ,
  • ιστοχώρους ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πληροφορίες για κύκλους κατάρτισης, σχολεία, πατώντας εδώ,
  • εγκατάσταση στη χώρα που σκοπεύετε να πάτε, πατώντας εδώ.
 
 

Europass (Ευρωδιαβατήριο)

αναρτήθηκε στις 8 Φεβ 2010, 6:21 π.μ. από το χρήστη Τερζάκη Μαρία   [ ενημερώθηκε 8 Φεβ 2010, 6:37 π.μ. ]

Εάν θέλετε να εγγραφείτε σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης, εάν ενδιαφέρεστε για μια θέση απασχόλησης ή αναζητάτε μια εμπειρία στο εξωτερικό, είναι σημαντικό να παρουσιάσετε τις δεξιότητες και τα προσόντα σας με σαφή και κατανοητό τρόπο. 
 
Το Europass είναι ένα νέο μέσο που σας βοηθά να παρουσιάσετε τις δεξιότητες και τα προσόντα σας με τρόπο σαφή και εύκολα κατανοητό στην Ευρώπη και να κινηθείτε σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης.
 
Αξιοποιήστε τα πολύτιμα εργαλεία του Ευρωδιαβατηρίου, πατώντας εδώ.

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

αναρτήθηκε στις 6 Φεβ 2010, 11:19 μ.μ. από το χρήστη Τερζάκη Μαρία

Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου ενημερώνει τους υποψήφιους προπτυχιακούς φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 με έναν Οδηγό, που περιλαμβάνει πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών όλων των Σχολών και Τμημάτων, τις διαδικασίες εισαγωγής προπτυχιακών φοιτητών, τις προϋποθέσεις πρόσβασης, καθώς και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους φοιτητές.

1-10 of 10