Marit Hofland is journaliste en schrijfster. 

Ruim vijfendertig jaar werkte ze in de regionale journalistiek als kunstredactrice bij Utrechts Nieuwsblad en landelijk voor de Gemeenschappelijke Pers Dienst (GPD). Tegenwoordig is zij free lance journaliste voor AD Nieuwsmedia.

Diverse van haar interviews zijn onder haar eigen naam - Margriet Hunfeld - gebundeld in de boeken ‘Moederziel’ en ‘Mannenziel’. 

In 2007 debuteerde Hofland als thrillerschrijfster met Onderbewust, dat succesvol werd ontvangen door publiek en media. 

In deze thriller wordt een tijdsbeeld neergezet, dat voor velen herkenbaar is vanwege het taalgebruik, de doorgeschoten sfeer van snelle kicks en drugs, de geseksualiseerde samenleving en een obsessie voor het uiterlijk met eetproblemen als gevolg. De thriller is rauw en realistisch, maar ook aangrijpend en tot nadenken stemmend. Tot nu toe zijn er 4.000 van verkocht. 

In september 2010 verscheen Hofland’s nieuwe literaire thriller VOLMAAKT, die eveneens veel herkenbare elementen bevat. 

In dit boek gaat het over de obsessieve hang naar het volmaakte, waarin mensverbetering en design babies een beklemmende rol spelen in dit toekomstscenario. 

Over haar persoonlijk leven kan Hofland net als iedereen, lang uitweiden, maar ze houdt het liever kort. Na dertien jaar huwelijk is ze gescheiden en daarna hertrouwd met Hans. 

Marit Hofland heeft twee dochters uit haar eerste huwelijk – Puck en Sofie. Tot haar grote verdriet is Sofie op 16-jarige leeftijd overleden aan een hersentumor. Met Puck, die werkzaam is als advocaat, heeft zij een hechte band. 

Over de ziekte en het sterven van Sofie heeft Hofland twee boeken geschreven onder haar eigen naam. Titels zijn: Wachten in de Rookkamer en Zoeken naar Sofie.
Comments