Vervolgcursus op IPO-niveau


Wanneer je het leuk vindt om ook na de Puppycursus en/of de Pubercursus met je hond bezig te blijven, kun je je inschrijven voor een vervolgcursus op IPO-niveau.

Tijdens deze vervolgcursus gaan we dieper in op de basis die gelegd is tijdens de Puppycursus en/of de Pubercursus. We leren nieuwe commando’s, zoals commando’s op afstand, apporteren,etc. 


Ook kunnen honden en baasjes zich uitleven tijdens behendigheid. 
Ik doe er veel aan om het trainen zo leuk mogelijk te maken en zet hiervoor verschillende soorten oefeningen in.

 

De commando’s uit de basiscursus worden aangescherpt, en nieuwe commando’s worden aangeleerd. Er wordt ook regelmatig gebruik gemaakt van allerhande attributen voor balans en coördinatie. Alles in het teken van “Ontspannen Samenwerken”.
Algemene informatie IPO

IPO is een afkorting van het Duitse "Internationale Prüfungs Ordnung".
Het staat voor een tak van hondensport die bestaat uit drie onderdelen: speuren, appèl en verdediging, ook wel man werk genoemd.
Vooral dit laatste onderdeel is erg spectaculair, waardoor vaak gedacht dat IPO alleen uit "bijten" bestaat.
Bij dit laatste onderdeel wordt de hond geleerd zichzelf en/of de baas te verdedigen, waarbij hij in vastomlijnde situaties mag bijten de mouw van de zogenaamde belager. 

Zoals gezegd bestaat IPO uit meer dan alleen het verdedigingswerk. Juist door de totaal andere inhoud van de andere twee afdelingen is IPO een erg veelzijdig programma, waarin de hond veel facetten van zijn aanleg en karakter kan laten zien.

Voor wie is een vervolgcursus op IPO-niveau geschikt?

De vervolgcursus op IPO-niveau is een veelzijdige training, die veel tijd vergt om het goed aan te leren en vergt bovendien een redelijk goede fysieke conditie van zowel baas als hond.

De cursus bestaat uit 10 lessen van 1 uur en wordt zowel op een veld maar ook op straat gegeven.

De lessen worden bewust in kleine groepen gegeven van max 7 honden per les dit is om genoeg aandacht te kunnen blijven geven aan zowel de hond als baas.