Puppyhandel

Puppy kopen? kijk uit voor broodfokkers en hondenhandelaars 

De internationale hondenhandel veroorzaakt veel leed voor mens en dier 

Puppyhandel levert handelaren veel geld op. 
In Oost-Europese hondenfokkerijen worden jaarlijks tienduizenden puppy’s geboren. De omstandigheden zijn verschrikkelijk de moederdieren krijgen het ene nest na het andere. 
De puppy’s worden veel te jong gescheiden van hun moeder en naar West-Europa getransporteerd. Daar worden zij verkocht aan handelaren, dierenwinkels en individuen, meestal ver onder de marktprijs die een serieuze fokker zou vragen.


Het grootste deel van de ingevoerde puppy’s is ziek, waardoor dodelijke ziektes zoals hondenziekte en het parvo virus ons land binnenkomen. 
Vaak zijn de dieren niet of niet goed gevaccineerd en zijn de papieren vervalst. 
Velen sterven al tijdens hun reis door Europa of kort nadat zij worden gekocht door hun nieuwe eigenaar. Puppy’s die het wel overleven vertonen vanwege de traumatische start van hun leven vaak gedragsstoornissen.

Koop geen puppy als je de situatie niet vertrouwt, bijvoorbeeld als alles er vies uit ziet, er geen moederdier aanwezig is, de pup ziekelijk is, de verkoper je liever zo snel mogelijk weer kwijt wilt, of als er geen, door een dierenarts afgegeven, paspoort, bij de puppy meegegeven wordt. 
Deze goedbedoelde redding van hondjes op ‘slechte’ adressen steunt alleen dubieuze handelaren 
Pas op voor goedkope puppy’s op internet of gerubriceerde advertenties. 
Vaak zitten hier handelaren achter die de honden kopen in het buitenland en doen alsof zij ze zelf hebben gefokt.

Puppyhandel is een meest lucratieve handel na drugs

De puppyhandel gaat niet over een paar tientjes. 
Uit internationaal onderzoek blijkt dat de dierenhandel na de drugshandel de meest lucratieve handel ter wereld is Alleen in Nederland worden er al tientallen miljoenen euro’s per jaar mee verdiend.
In Nederland hebben we zo anderhalf miljoen honden Gemiddeld worden die honden tien jaar oud. 
Om de populatie in stand te houden zijn er dus elk jaar 150.000 nieuwe honden nodig. 75.000 honden worden geregistreerd verhandeld via goede fokkers en particulieren. De overige 75.000 komen uit de handel.

Eigen dossier Puppyhandel

  • Waar moet je op letten als je een pup koopt? Heeft u hulp nodig in uw zoektocht naar een pup? Ook daar wil ik u graag mee helpen Neem gerust contact met me op voor meer informatieHAPERT - Hoe schaf ...
    Geplaatst 22 apr. 2017 11:15 door De Webmaster
  • Verdriet bij familie na aankoop hond uit Hapert: ‘Wij moeten de troep van een ander opruimen’ Het interview met Omroep Brabant over de hondenhandelaar uit Hapert - Klik hier voor de uitzending HAPERT - Zo op het eerste gezicht is Rocky een vrolijke hond. Hij snuffelt aan je ...
    Geplaatst 13 aug. 2016 02:53 door De Webmaster
  • Gedragsadvies op maat voor Rottweiler Pup uit Hapert Op 23-07-2016 zijn de eigenaars van een Rottweiler Pup bij ons langs geweest voor een Gedragsadvies op maat voor hun Rottweiler Pup. Deze Rottweiler Pup behoort tot 1 ...
    Geplaatst 13 aug. 2016 02:54 door De Webmaster
Berichten 1 - 3 van 3 worden weergegeven. Meer bekijken »


invallen in Hapert in strijd tegen illegale puppyhandel