Opstartcursus en aankoopbegeleiding voor een pup

Opstartcursus en aankoopbegeleiding
Een goede start is het halve werk

Deze cursus is bedoeld als voorbereiding voor de aankomende hondeneigenaar.

U heeft besloten een hond aan te schaffen 
en wil graag goed voorbereid zijn en de opvoeding zo probleemloos mogelijk te laten verlopen, dan is het een goed idee deel te nemen aan deze cursus.

Er komt best veel bij kijken als je een hond goed wil opvoeden en het is zeker niet zo simpel als sommige mensen denken. Ook de keuze voor het ras is een van valkuilen waar mensen in vallen. Een pup is altijd leuk, lief en erg aandoenlijk maar een pup groeit al snel uit tot een puber en dan is een goede basis essentieel 

om goed door deze periode heen te komen. De puberteit bij je pup zal mogelijk bij U voor de nodig frustratie kunnen zorgen.


(De puberteit begint bij honden gemiddeld rond de 6-7 maanden en kan enkele maanden aanhouden, maar bij sommige honden ook enkele jaren)

Met deze opstartcursus helpen wij U in uw voorbereiding en leren wij U wat hondentaal is. 
Wij zetten hiervoor onze eigen honden in. Wij beschikken over een roedel van 5 Rottweilers en hebben daardoor ruime keus aan verschillende karakters en eigenschappen.

De cursus bestaat uit 3 lessen van 1 uur opgedeeld in 3 weken en de koste zijn hiervoor € 75,-
Wanneer u daarna een puppycursus bij ons komt volgen ontvangt u € 25 ,- korting
op het cursusbedrag dus is de 
puppycursus geen € 155 ,- maar € 130 ,-


Aankoopbegeleiding pup/herplaatser

Tevens kunnen wij U helpen in uw zoektocht naar de juiste hond.
Wordt het een pup of een herplaatser?
Wij helpen U stapsgewijs met het maken van de juiste keuze.

Zoals: 
Ras kiezen 
Wordt er een rashond aangeschaft, een kruising of een hond met een stamboom? Beslist U om een rashond aan te schaffen, verdiep u dan vooraf uitgebreid in de verschillende rassen van uw voorkeur. Let daarbij niet alleen op het uiterlijk, maar verdiep U ook in het karakter, verzorging, kosten en eventuele erfelijke gebreken die bij het ras horen. Zo voorkomt U dat U achteraf voor onaangename verrassingen komt te staan.

Reu of teef? 
De keuze tussen een reu of teef is persoonlijk. Een reu is doorgaans wat gelijkmatiger van karakter dan een teef, maar zijn meestal wel wat onafhankelijker en harder.
Dit komt vooral tot uiting bij de wat dominantere rassen. Indien U geïnteresseerd bent in een wat dominanter ras, maar U weinig of geen ervaring met het opvoeden van honden heeft, dan is een teefje vaak een betere keuze


Pup of volwassen hond?   
Veruit de meeste mensen zullen een pup kiezen boven een oudere hond.
Dat is ook niet verwonderlijk aangezien het karakter van een pup nog redelijk goed te sturen is en men de hond ook kan zien opgroeien. Dat neemt niet weg dat in sommige gevallen ook een oudere hond een goede keuze kan zijn.
Een oudere hond is in de regel namelijk qua karakter al gevormd, heeft de elementaire basisopvoeding al genoten, heeft de puberstreken achter de rug en is al zindelijk. De band die u met een oudere hond opbouwt kan bovendien even sterk worden als de band die u opbouwt met een pup. 


De koste zijn hiervoor € 75,-
Dit is Inclusief:
- Ras advies
- Pup/Herplaats advies
- Energieniveau advies
- Fokker advies

Totaal pakket:
Mocht u er voor kiezen om zowel de opstartcursus met aankoopbegeleiding en daarna puppycursus te willen komen volgen dan zijn koste in totaal € 250,- Westland,Naaldwijk,Kwintsheul,Monster, 's Gravenzande, Maasland ,Maasdijk, De Lier, Wateringen, Delft, Rotterdam, Rijswijk, Den Haag ,