Velkommen

 Marianne Tümmlers hjemmeside:
 

 
 
 


Motiver:

 Sol og sommer og bare tæer. Prinsen og smaragdfuglen danser menuet i luften, mens lammeskyer sejler hen over den blomsterklædte eng.
Marianne Tümmlers maleri emmer af livsglæde, af godt humør og hjertevarme.

Stilen er naivistisk, og kunstneren har da også udstillet sammen med naivistiske malere. Marianne Tümmler skiller sig dog ud fra de fleste andre naivister. Hvor et naivistisk maleri typisk er velordnet og, det livsbekræftende budskab til trods, temmelig stramt komponeret, har hendes malerier noget meget dynamisk over sig. En dynamik, der kunsthistorisk set er mere inspireret af barokkens kunst end renæssancens. Store cirkulære og elliptiske bevægelser kendetegner således Marianne Tümmlers malerier. Arme og ben er tit forlængede, så de indgår som en del af kompositionen. I det omtale maleri danner pigens hår, fuglens vinger, prinsens arme og den anden drengs ditto et dynamisk og elegant net af cirkulære bevægelser på lærredet,

Marianne Tümmler benytter  overraskende visuelle effekter som man normalt ikke forbinder med den ofte stiliserede naivistiske kunst.
Er Marianne Tümmler således ikke en ”normal” naivist, har hun andre ting til fælles med sine kolleger. Glæden, det boblende humør og de livsbekræftende anarkistiske løjer fortæller om en kunstner, der vil vise os værdien i det nære, det sanselige, det berusende og det legende. Alt det, som vi glemmer i vores stressfyldte hverdag.

Kys verden, dine børn og din kæreste, nus din hund og spring ud i dansen, synes budskabet at være. Ikke det allerværste, skulle man mene.
Tom Jørgensen

 


 

Undersider (1): udsmykninger