Inspiratiebronnen:

Beweging en verandering zijn al jarenlang de inspiratiebronnen van mijn werken.

In mijn werken zoek ik naar de essentie. Patronen kunnen veranderen of juist benadrukt worden. In mijn werken doe ik beiden. Ik speel hiermee en wordt vaak zelf verrast omdat ik geen voorafgaand ontwerp maak en intuïtief werk Mijn werken zijn meestal monochroom of hebben de nuance van 1 kleur. Dit doe ik met opzet om de schijnbare verandering van het materiaal door verdichting, of door het doorweven van het patroon  ervan met papier of glasvezel meer nadruk te geven. Ik houd van vouwen, waardoor een vierkant of de oppervlakte van het vierkant kan veranderen. Soms schuif ik 2 gevouwen vormen in elkaar, wat weer een andere vorm geeft en ook een groter effect van verdichting. Licht is ook een aspect in mijn werken, waar ik graag mee werk. Als het licht schijnt door het transparante gaas dat het speelse ritme van de structuur ervan als een reflectie weerkaatst op de muren of op de grond, dan verlevendigt dit het hele beeld. Ruimte en de werking van mijn objecten in samenwerking met ruimte intrigeren me. Hiermee wil ik ook verder gaan en zoeken naar mogelijkheden. Mijn kunstwerken vallen onder het constructivisme, het minimalisme en de geometrische abstractieMateriaal:

Ik koos voor het materiaal metaalgaas, wat een strak patroon in zich heeft en ben de mogelijkheden hiervan aan het aftasten. Door het te buigen, te doorweven met papier of glasvezel, delen open te knippen, te vouwen, te borduren met wasdraad, te smocken,  delen achter elkaar te plaatsen, kleine elementen met elkaar te verbinden, enz.  kan het strakke geometrische patroon van het gaas benadrukt worden of soms organisch ogen. In  het jaar 2018 ging ik me ook richten op geometrische vormen, omdat die de sterkste werking hadden bij  de suggestie van de verandering van de vorm van het  object in een spiegel. Ik ga me ook steeds meer richten op de mogelijkheden van de lijn binnen een kader, de spanning, die dit binnen een beeld kan opleveren, de diepte die hiermee gesuggereerd kan worden. Ruimte en diepte  zijn spannende uitdagingen voor me en mogelijkheden die het gevoel van avontuur binnen onderzoek naar de mogelijkheden aanwakkeren. 


Ontwikkelingen, exposities:

Vanaf 1994 heeft margriet een groot aantal exposities op haar naam staan, zowel in het binnen- als in het buitenland en ze nam deel aan verschillende kunstenaarsmanifestaties o.a. in 2001 als deelneemster van een groepsexpositie  bij Stad Rotterdam Verzekeringen in het kader van Rotterdam Culturele hoofdstad. Ook nam ze het initiatief tot de expositie "Vrede en Vrijheid in 2015 in het kader van de herdenking van dat het 70 jaar geleden was dat de 2e W.O. was beëindigd waar meer dan 35 beeldend kunstenaars aan deelnamen en 30 dichters.