©JMFlores / Taempus

Marcel Casellas és una de les figures principals en el àmbit de la música d’arrel al nostre país, tant pel que fa a l’estudi i la preservació, com l’evolució i el tractament actual.
Fundador i director durant deu anys de l’Aula de Música Tradicional de Catalunya, actualment és professor d'improvisació i arranjaments a l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya). Imparteix conferències i tallers arreu sobre la música tradicional i el seu tractament actual, des de la cançó improvisada al Mediterrani fins a les cançons de pandero quadrat; ha investigat també sobre els gèneres propis del país i les influències rebudes d'altres terres, i al costat de músics com Jaume Arnella, Jaume Ayats, Jordi Molina, Pau Riba, Marina Rossell, Joan Isaac entre molts altres ha recorregut el país amb treballs tant de pedagog com d'intèrpret i amb projectes tan interessants com diversos.

La seva carrera és plena d’incursions a l’entorn de músiques de fusió pop, jazz, música tradicional i mediterrànies. Amb la creació d’espectacles i grups tan diversos que van des de La Galana fins a Estramp Jaç, La Principal de la Nit, La Principal del Metro o Casellas Sextet Folk. També és membre fundador del grup Mesclat, entre molts d’altres, i arranjador de molts cantautors de l'escena catalana (Marina Rosell, Joan Isaac, Miquel Pujadó, Guillermina Motta...).