4. Robotică

Un robot este format dintr-un dispozitiv programabil și o serie de dispozitive atașabile precum motoare, senzori și extensii folosite în construcția robotului.
În robotica educațională clasificarea roboților se face în funcție de dispozitivul programabil.


Micro: bit-ul este un mic computer programabil (este considerat hardware) portabil, cu un display 5 x 5 de 25 de LED-uri, Bluetooth și senzori care pot fi programați de oricine, poate fi codat de pe orice browser web în blocuri, JavaScript, Python, Scratch și altele; nu este nevoie de software. Pentru a-l putea utiliza, trebuie să scriem software, adică să îl programăm. Este conceput pentru a facilita învățarea și predarea într-un mod distractiv!

Cu capacitatea de a vă conecta și de a interacționa cu senzori, afișaje și alte dispozitive, poate fi utilizat pentru tot felul de creații cool, de la roboți la instrumente muzicale - posibilitățile sunt nelimitate.

Micro: bit-ul este utilizat pe scară largă în școlile din întreaga lume, din Finlanda și Islanda până în Singapore și Sri Lanka.

Mai multe despre micro: bit AICIRoboțelul EV3 
(Lego Mindstorms EV3
este un kit de robotică educațional cu ajutorul căruia se poate construi un robot. Este a treia generație din seria Mindstorms a lui Lego.

EV=evoluție, 3 = a treia generație
A fost lansat în anul 2013.


Pachetul EV3 conține tot felul de blocuri cum ar fi motor, senzor de culoare, senzor infraroșu etc. 


    


Subpagini (1): Micro: bit
Comments