Crearea paginilor Web

Un server este un computer conectat la internet, cu un software care găzduiește și stochează părți din site: codurile, imaginile, videoclipurile sau absolut orice alt element al site-ului. Se numește server pentru că acesta servește conținut potrivit pentru site-ul tău. Adică atunci când cineva dorește să-l acceseze. 

Există multe companii și servicii care pot să găzduiască site-ul tău. Tu trebuie doar să platești o taxă de găzduire, ceea ce aduce un pic cu plata chiriei. Tot aceste companii se pot ocupa și de serviciile de mentenanță ale serverului, ca să nu-ți mai bați tu capul cu asta. 

Orice server are o adresă IP unică. IP vine de la Internet Protocol și este reprezentată printr-un șir lung de cifre. Practic, orice dispozitiv conectat la internet poate comunica cu serverul și îl poate găsi. Dar nu trebuie să-ți bați tu capul cu asta. Tu trebuie să alegi un nume drăguț pentru site care să ducă la o adresă IP numerică. 

Numele de domeniu este modalitatea prin care te pot găsi potențialii clienți. Este defapt ceea ce scrii tu pe fereastra browserului. De exemplu, www.google.ro sau www.numelefirmeitale.ro. Să analizăm puțin. 

Ceea ce scrii după www este defapt ceea ce se cheamă nume de domeniu. Este modalitatea prin care utilizatorul poate să-ți acceseze adresa de site. Orice dispozitiv care caută această adresă, laptop, smartphone sau chiar tabletă, se conectează la server, iar serverul transmite aceste informații, imagini, videoclipuri, fișiere, corect, pentru ca site-ul tău să se afișeze cum trebuie în pagină. 

Oare ce se întâmplă când cineva tastează o adresă de web în browser? În primul rând, browserul caută să afle cine găzduiește acest conținut, apoi ia legătura cu acel server și-l întreabă: "vrei să îmi trimiți toate elementele necesare pentru a afișa corect acest site?", iar serverul îi spune: "binențeles, îți trimit tot ce trebuie pentru ca site-ul să se afișeze corect în pagină!" 

Browserul unește toate piesele, iar utilizatorul vede pagina web. Și cam despre asta e vorba. Numai că atunci când ne povestesc în limbajul lor tehnic și încurcat ni se pare cam greu, nu? 

Pe scurt, crearea unui site web ține foarte mult de cum lucrează toate aceste componente împreună. 
Serverul găzduiește site-ul, iar numele de domeniu arată adresa lui. (Google Atelierul digital)

Pentru a lansa un site, trebuie să obțineți un spațiu de găzduire. Gândiți-vă la acesta ca la o bucată de pământ pentru construcția unei case. Uneori, trebuie să plătiți o taxă. În anumite cazuri, este gratuit. Deci studiați piața înainte de a alege.1. Crearea paginilor Web cu aplicaţia Google Sites - AICI

Crearea unui site cu Google sites
2. Crearea paginilor Web cu Wix

Crearea unui site cu Wix3. Generează un cod QR - AICI

4. Simplifică link-ul - AICI

Exemple de site-uri realizate pe wix.com:
Ċ
Adriana Ilioasa,
24 sept. 2018, 02:16
Comments