Toimintahistoria‎ > ‎

2012 Toimintasuunnitelma

Vuosikokous pidetään helmikuun alussa (ke 1.2. klo 19-20:30). Siinä valitaan seuran puheenjohtaja ja hallitus. Hallitus määrittelee oman tehtäväjaon ja määrittelee tarvittavat toimikunnat.

Kyläsuunnitelman runko lähtökohtana ”Positiivinen kaupungistuminen” on täydennettävissä tilanteen mukaan.

Seura järjestää Teatteriretken Aleksanterin teatteriin Helsinkiin keskiviikkona 11.4.2012 klo 19:00 näytökseen. Menemme katsomaan ”William Shakespearen kootut teokset”, jonka Jukka Rasila, Santtu Karvonen (Maksjoen oma poika) ja Teemu Aromaa lataavat klassikkopakettiin viidentoista komedian kimaraan. Asiaa hoitaa Make Treuthardt 341300.

Maksjoentien 37:n tontin kunnostusta. Omenapuiden leikkaustalkoot, kun lumi on lähtenyt tai juuri lähtemässä (huhtikuun alku). Pihan siivoustalkoot huhtikuussa. Tilaisuuksissa tarjolla kahvia ja pullaa.

Seura järjestää yleisen talkootapahtuman ”Pujojen kitkemistalkoot” eri kohteista (teiden varsilta). Eri ilmoituksen mukaan. Tilaisuudessa tarjolla kahvia ja pullaa.

Kevättalkoot järjestetään Lammentien vanhalla urheilukentällä eri ilmoituksen mukaan. Tilaisuudessa tarjolla kahvia ja pullaa. Kentän kunnostustilanne selvitetään kaupungin kanssa ja nurmikon leikkuu organisoidaan.

Vuoden Masukas valinta valmistellaan ja valinta julkistetaan Virkkalapäivillä lauantaina xx.8.2012.

Seura järjestää Teatteriretken Naantalin kesäteatteriin ”Kekkonen – syntymästä kuolemattomuuteen ” 4.8.2012 klo 19:00 alkavaan näytökseen. Seura on ennakkovarannut 50 paikkaa. Lipun hinta jäseneltä 45 ja ei jäseniltä 48 euroa. Markku-Matti Treuthardt toimii matkan järjestäjänä.

Seura järjestää 17.4.2012 klo 18:00 alkaen ohjelmallisen asukastapahtuman, jonka pääteema on ”Tunnettuja Lohjalaisia/Maksjokelaisia” Torsti Salosen johdolla. Tilaisuudesta eri ilmoitus tässä tiedotteessa.

Maksjoki-Seuran nettisivuja ylläpidetään ja tiedottamista niiden kautta tehostetaan. http://www.maksjoki-seura.org. Erityisesti sivut ”Ajankohtaista” ja ”Tapahtumakalenteri” ovat seurannan arvoisia. Seuran valituille sivuille on mahdollista määritellä vahti, joka toimittaa uusimmat muutokset haluttuun sähköpostiosoitteeseen.

Seura jatkaa myös Facebook-sivuilla (www.facebook.com/MaksjokiSeura). ”Kirjaa” käytetään tapahtumista tiedottamiseen ja tilannepäivityksiä annetaan harvakseltaan. Kanava on passiivinen tiedotuskanava, johon ei kovin suuria odotuksia ole asetettu. Seura on kuitenkin näin näkyvillä ja saa tunnettuvuutta myös sitä kautta. Kaveriksi voi liittyä ym. osoitteessa.


Seura tekee Nujulantien matonpesupaikan kalusteiden/apulaitteiden hankintaan liityvän valtuustoaloitteen ja kaupungin suunnitelmia koskien Siirtoväentielle suunniteltuja erityisasuntoja seurantaa. Tutkitaan ja seurataan kaupungin ja viranomaisten toimia muillakin osa-alueilla, jotka ovat tulleet esiin kyläsuunnitelmatyössä.

Lost – seniorikahvilatoiminnan aloittaminen potentiaalisissa paikoissa, joita ovat Maksjoen ja Rauhalan koulut sekä Kässän talo. Koulut ovat ykkössijalla, vaikka toiminta ajoittuukin iltapäivälle 14:30 eteenpäin. Lisää vapaaehtoisia ja yhteistyökumppaneita eri yhdistyksistä etsitään. Lost-Senioriapu projektin tukea ja päätöksiä käytännön järjestelyihin odotellaan, koska seura ei ota tämän toiminnan vastuita nyt yksinään, vaan pyrkii toimimaan nyt projektin aikana yhteistyökumppanina ja tukemaan toimintaa sekä auttamaan uusien vertaistukihenkilöiden löytämisessä. Lost-senioriapu projektilla on toimivat kahvilat jo Perttilän, Immulan ja Roution alueella. Uusia avataan tammikuussa Nummentaustalle ja Kirkniemeen. Projekti on kouluttanut jo yli 30 vapaaehtoista eri puolilta Lohjaa pääosin aktiivisia eläkeläisiä vertaisohjaajiksi tarkoituksena pyörittää vertaistuki- ja kahvilatoimintaa. Maaliskuussa 2012 alkaa uusi kurssi. Lisätietoa Apuomenan sivuilta: http://www.apuomena.fi/?LOST-SENIORIAPU. Maksjoen alue on valmisteilla. Alueelta koulutukseen ovat osallistuneet Kauko Kataja, Ritva Kontio ja Reijo Perkiömäki.

Kerätään tietoa alueen yhdistyksistä. Yhteistoimintaa viritellään LOST-seniorikahvilan viikoittaiseen pyörittämiseen Maksjoella ja Rauhalan kouluilla.

Ikivihreänä on jäsenhankinta. Osallistutaan eri tapahtumiin, joissa Seura voi markkinoida itseään. Erityishuomio retkiin, joiden avulla seura voi saada uusia jäseniä.

Huomatkaa erityisesti ettei jäsenmaksua peritä. Postituslistalle kannattaa liittyä.

Muita aktiviteetteja ovat tiedottaminen ja seuran tunnetuksi tekeminen: Vierailuja paikallisiin yrityksiin, yhteistyö kaupungin ja alueen yhdistysten kanssa. Yhteistyötä tehdään ja tilannetta seurataan muiden Lohjan tai Länsi-uudenmaan hyvinvointiyhdistysten kanssa.

Seuran tehtäviin kuuluu seurata Lohjan osa-/yleiskaavoitussuunnitelmia ja maakuntakaavan kehittymistä ja suunnitelmia.

Seura toimii myös KOKO ja PUMPPU-hankkeissa osallistumalla järejestettyihin tilaisuuksiin. Nämä hankkeet ovat osa Laurea AMK:n vetämiä ESR-rahoitteisia projekteja pääosin vuosille 2011-1014. Lisätietoja www.laurea.fi tai www.lansi.fi.