Konsernin työntekijäryhmät
Maanantaipiiri
(MAP)

MAP on vanhin Konsernin ryhmistä. Tapani Koivuniemi perusti sen Otaniemessä vuonna 1988. Sitä ennen Tapani Koivuniemi oli vuonna 85-87 opettanut Viikissä, ristinkillassa. Alkuperäisiä jäseniä MAP:ssa on enään neljä kappaletta. Tällä hetkellä ryhmässä on vielä 32 aikuista ja noin 40 lasta.

Monet huomasivat Tapani Koivuniemen  neuroottisuuden jo toiminnan alussa ja jättivät MAP:n. Ajan saatossa useampi sata ihmistä on käynyt MAP:ssa.

1990-luvun alussa MAP:ssa kävi vielä ulkopuolisia opettajia. Jossakin vaiheessa Tapani Koivuniemi otti ehdottoman vallan itselleen. Vuonna 1994 hän sulki MAP:n lopullisesti ulkopuolisilta ja siitä tuli salainen. Sulkeutumisen jälkeen MAP:a alettiin kutsumaan työntekijäyhteydeksi. Eli MAP:ssa ei toiminut enään normaalin seurakunnan pelisäännöt. MAP on täydellisesti salattu. MAP:laiset eivät voi kertoa missä hengellisessä ryhmässä ovat mukana, minkä pitäisi olla ihan tavallinen asia. MAP:in ei voi kutsua ketään.

Ryhmien välillä vaikuttaa vahva hierarkia. MAP:laiset ovat edelläkävijöitä, Puutarha seuraavana ja perässä tulee maitoruoalla oleva Torni.

Puutarha (PT)

Puutarha perustettin keväällä 1997. Sen vetäjäksi alkoi Jussi Virtanen. Puutarhan alkuajoilla painotettiin evankeliointia ja Jumalan sanan levittämisstä, sekä Jumalan valtakunnan työntekijäksi kasvamista. Puutarhalaiset ottivat vastuuta Maitobaari-iltojen järjestämisestä. Vähitellen MAP:laiset väistyivät Maitobaaritoiminnasta ja se jäi PT:läisten vastuulle. Aktiomatkoihin osallistumista suositeltiin alkuaikoina, myöhemmin se kiellettiin epähengellisenä laiskotteluna.

PT oli alusta alkaen salainen. Jäsenille teroitettiin, että toiminnasta ei saa kertoa mitään ulkopuolisille. Jäseniä peloteltiin, että Supo on liian innokkaista uskovista kovin kiinnostunut ja saattaa esim. kuunnella puheluita. Tapani Koivuniemen opetukset olivat salaista materiaalia, jota piti tarkoin varjella.

Puutarhalla oli Maanantaipiirin kanssa yhteisiä juhlia (uusi vuosi, vappu, Tapani Koivuniemen syntymäpäivät) vuosien varrella useita. Juhlat olivat salaisia. Niissä oli yleensä Tapani Koivuniemen opetus ja ruokailu. Loppuilta käytettiin vapaaseen seurusteluun. Tähän kuului mm. ihmisten välistä suutelua ja hyväilyä (siis muun kuin oman puolison).

Nykyisin PT:ssä on 14 aikuista ja noin 30 lasta.

Torni


Torni perustettiin vuonna 2000 ja sitä alkoi vetämään Ali Albayrak. Torni on siis Konsernin ryhmistä nuorin. Myös Torni oli alusta pitäen salainen ryhmä. Torniin Tapani Koivuniemen opetukset tulevat yleensä viiveellä, koska Tornilaiset eivät vielä ole valmiita vastaanottamaan "vahvaa ruokaa". Esimerkiksi Tapani Koivuniemen rakkaus-opetusta (josta alkoi suutelut ja hyväilyt) ei ole Tornissa vielä kuunneltu (eikä PT:ssäkään, mutta PT:ssä sitä sovellettiin kuitenkin MAP:laisten esimerkin johdolla). Kuitenkin monet Tornilaiset ovat jopa kuuliaisempia Tapani Koivuniemen seuraajia kuin jotkut ylemmissä ryhmissä olevat. Se voi johtua siitä, että hierarkia ihmisten välillä Konsernissa on niin vahva ja jotkut ihmiset haluavat päästä kapuamaan hierarkiassa ylöspäin.

Tornissa on tällä hetkellä 14 aikuista ja 21 lasta.

Maitobaari (MB)


Maitobaari oli työmuoto, joka oli tarkoitettu kasvattamaan uusia työntekijöitä, jotka liityisivät Konserniin. PT ja Torni on koottu MB-työhön sitoutuneista ihmisistä, joita ei enään otettu MAP:iin, koska se oli "täynnä". Jotta MB:stä pääsi työntekijäryhmiin, ihmisen oli sitouduttavat Konsernin ideologiaan. Jos esimerkiksi ihminen kävi jossakin muissa seurakunnissa, häntä ei kutsuttu työntekijäyhteyteen. Myös kielilläpuhuminen oli jonkinlainen vaatimus siihen, että pääsi mukaan sisäpiiriin.

MB:n alkuaikoina toiminnasta vastasi MAP:laiset, sen jälken PT:läiset ja lopuksi Tornilaiset.  MB:n toiminta lakkautettiin vuonna 2005. Tällä hetkellä Konserniin ei siis synny uusia työntekijäryhmiä.

Comments