Τι ακριβώς κάνουμε...

Παίζουμε και μαθαίνουμε ή μαθαίνουμε παίζοντας...
 
      Ε, λοιπόν στην Α΄Τάξη του 1ου Γ. Ε. Λυκείου Αγ. Δημητρίου ( Στρογγυλό ) κάναμε για τρίτη χρονιά ένα πείραμα στις Αρχές Οικονομίας .
     Να αντικαταστήσουμε ένα μεγάλο μέρος της παραδοσιακής κλασσικής διδασκαλίας που χαρακτηρίζεται από  μαθητές και γονείς ξεπερασμένη και βαρετή, με ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι.
    
  Χρησιμοποιούμε το βιβλίο, γίνεται Παράδοση, Εξέταση & Διαγωνίσματα αλλά σε περιορισμένη κλίμακα. Ολα αυτά αποτελούν τη θεωρητική βάση απαραίτητη για τη βιωματική διδασκαλία ( παιχνίδι ρόλων ). Οσον αφορά στη βαθμολόγηση των μαθητών εκτός από τον παραδοσιακό τρόπο ( Προφορικά, Γραπτά, Συμμετοχή, Εργασίες κ.λ.π. ) συνυπολογίζουμε και την δραστηριότητα στο παιχνίδι ( Συνέπεια, σωστές οικονομικές αποφάσεις κ.λ.π. ).
 Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους
 Είναι προφανές ότι το υπάρχον σχολικό βιβλίο δεν είναι γραμμένο  για να χρησιμοποιηθεί μ' αυτό τον τρόπο. Ετσι αρκετές φορές χρειάζεται να δοθούν φωτοτυπίες με την απαραίτητη θεωρία μέχρι να γραφεί εξ ολοκλήρου νέο βιβλίο προσαρμοσμένο σ' αυτή τη μέθοδο διδασκαλίας.( Άρχισε ήδη να γράφεται ). 
 
   ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μια περιήγηση στο διπλανό πίνακα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ θα σας δώσει όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες για την προσπάθεια αυτή. Ολες οι σελίδες αναφέρονται στο παιχνίδι. Επειδή, όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για ένα φιλόδοξο αλλά εντελώς νέο πείραμα, κάθε λάθος ή παράλειψη καλό θα ήταν να εντοπιστεί και να διορθωθεί. Αρα σχόλια, παρατηρήσεις κριτικές και προτάσεις μόνο καλό προσφέρουν γιαυτό είναι καλοδεχούμενες.
 
     Πάντως, εσύ απαιτητικέ επισκέπτη πάρε υπ' όψη σου ότι αυτές οι σελίδες είναι υπό διαμόρφωση, αλλάζουν τακτικά, προστίθενται νέα δεδομένα και κανείς δεν ξέρει αν ... ποτέ αυτή η εφαρμογή πάρει μια τ ε λ ι κ ή μορφή.  Ισως αυτό να μην είναι και το ζητούμενο.....