Ajánlatok

  Kezdőlap


  Üdvözlök minden látogatót!

  Ez a weboldal nem más, mint egy lap, ami az amatőr madárvédelemről szól, mindarról, ami otthon is kis költséggel és egyszerűen elvégezhető ebben a témában. Nézzetek szét a menüpontok között, találtok írásokat arról, miképp etessük a madarakat télen, hogyan fabrikáljunk odúkat részükre a költési időszakra. Nagyszerű fotósoktól származó fényképeket nézegethettek - az ő segítségüket ezúton is köszönöm. Ha nem ismernétek fel egy-egy hozzátok vetődő madarat, talán pont itt, a fényképek közt találjátok meg a választ arra, ki is volt a titokzatos látogató. Érezzétek jól magatokat itt, kellemes kutakodást kíván a szerkesztő: 

  Vörös László

  Aktualitások

  2014. tavasz

  Zöld környezetben...
  Nem mondanám, hogy hirtelen jött a tavasz, mivel tél az nem is volt. Inkább korai minden: előbb ébredt a növényvilág, előbb ébredtek a rovarok, velük együtt a madarak is, költőző madaraink is hamarabb értek vissza. Amelyik pedig kényszerből maradt itt, az nagy eséllyel túlélte a telet. Kora tavasszal, mielőtt záródnak a fák lombjai, nagyobb eséllyel tudod megfigyelni a kisebb termetű madarakat. Használd ki ezt az időszakot, és szerezz be egy jó kis távcsövet ehhez. Rövid leírást találsz erről a témáról a Madármegfigyelés menüpontban. Ha profibb módon is akarod mindezt művelni, akkor keresd fel Niethammer Zoltán blog oldalát.
  Csibeitató design
  Az etetési szezonnak vége, ne felejtsd el, hogy most az itatás ideje jött el. Manapság sokkal több az aszályos év, és gondold végig, hogy van-e a környéketeken bármiféle természetes víz. Sokan meglepődnek majd, hogy mennyire nincs. Oké-oké, nem a Duna partján lakókra gondolok, de jól emlékszem még, hogy gyerekkoromban mennyi tavacska, nádas, kis patak volt a környékünkön, na ez most mind ki van száradva. Az is igaz, hogy nem mindenki ilyen reménytelenül öreg, hogy még ilyenekre is emlékszik, de nem nagy erőfeszítés kitenni egy ócska műanyag tálat, vagy nagyobb virágalátétet, és ügyelni arra, hogy mindig legyen benne víz. És persze, akinek van kedve és lehetősége, helyezzen ki pár madárodút, hogy élőbbé tegye környezetét. Az sem baj, ha nem valami különleges, exkluzív madár fészkel bele, hanem egy csóró verébpár, meg fogjátok látni, mennyi rovart összefogdosnak a fiókanevelés ideje alatt.

  Extekergő fotói: csíz


  Üzenet a szerkesztőnek

  Az itt látható kis alkalmazás segítségével üzenetet küldhetsz nekem  - sajnos ez a kis modul nem tökéletes, a nevedhez ne használj ékezetes betűket...

  Kapcsolat:

  Contact EMailer Version4


  Akár így...

  Ha nem működne, akkor egyszerűen írj egy e-mailt erre a címre:

  Vendégkönyv

  Ha egy kicsit lejjebb lapozol, írhatsz is a vendégkönyvbe. Előre is köszönök minden észrevételt.