Nieuws en aankondigingen

   

 

Com-Passion concerten

Geplaatst 25 mrt. 2019 04:52 door Sint Christoffelparochie   [ 4 apr. 2019 01:40 bijgewerkt ]

Gery Vermeulen en Friends presenteren het Com-Passion concert.
Het is een eigentijds verhaal over het leven, sterven en de opstanding van Jezus Christus.
Van klassieke en licht-klassieke, naar musical- en filmmuziek, met prachtige teksten.

uitvoeringen:
- Zondag 07 april 16.00 u: H. Corneliuskerk in Beuningen;
- Woensdag 17 april 20.30 u: H. Victor en Gezellenkerk in Wamel;
- Vrijdag 19 april 20.30 u: H. Willibrorduskerk in Boven-Leeuwen;

entree:
- gratis tot 18 jaar;
- voorverkoop: 10 euro, via:
compassion.entranz.nl
- aan de kerk: 12.50 euro;

Kruisweg in de vastentijd - Sacrament van de vergeving ontvangen

Geplaatst 6 mrt. 2019 06:21 door Marc Massaer   [ 6 mrt. 2019 06:25 bijgewerkt ]

Vanaf aswoensdag 6 maart begint de periode van voorbereiding op het hoogfeest van Pasen (zondag 21 april)
Op vrijdag 8-15-22-29 maart en vrijdag 5 en 12 april bidden we de kruisweg in onze Sint Christoffelparochie.
In Beneden-Leeuwen om 15.00 uur en in Dreumel om 19.00 uur.

De vastentijd is een genadevolle tijd om het sacrament van de vergeving te ontvangen om je te verzoenen met God en met de naaste. Dit kan ten alle tijde voor en na de H. Missen en op zaterdag 9-16-23-30 maart en op zaterdag 6 en 13 april vanaf 17.00 uur in de kerk in Dreumel.

Waarheid en liefde (artikel naar aanleiding van alle reacties op 2de kerstdag )

Geplaatst 6 feb. 2019 11:32 door Marc Massaer


In mijn preek op 2de kerstdag heb ik een van de moeilijkste onderwerpen besproken van onze tijd. Eigenlijk is er meer tijd voor nodig en uitwisseling van gedachten om dit allemaal uit te diepen tijdens de rust van een catechese-avond. Er zijn vele reacties gekomen en ik wil hierop zeggen dat ik niemand heb willen uitsluiten of kwetsen en dat iedereen van harte welkom is in de kerk. Zoals er regels zijn in iedere club, vereniging en in de samenleving zo zijn er ook richtlijnen of regels in onze kerk. Om het verkeer in goede banen te leiden zijn er verkeersregels nodig. Zonder verkeersregels verandert het verkeer in een chaos met vele ongelukken. Om het geloof op een goede wijze te beleven en het goede te doen en het kwade te vermijden zijn er in onze kerk ook regels of de 10 geboden. Laat de 10 geboden los en het wordt een chaos in het geloof, in het gezinsleven en in het leven van de kerk.

Het is een realiteit dat in onze tijd is er helaas veel onwetendheid is over ons prachtige en vreugdevolle katholieke geloof en dat vele mensen misleid zijn door de tijdsgeest die ingaat tegen het katholieke geloof. Met het goede dat er leeft in de samenleving gaat de kerk mee, maar niet met alles wat er leeft in de samenleving kan de kerk instemmen,ook al wordt dit als een verworven recht beschouwd. Iedereen heeft het recht om zijn mening te uiten zonder daarbij in een scheldpartij terecht te komen, maar ook de kerk heeft het recht om haar visie uit te dragen en te verkondigen vanwege de godsdienstvrijheid. De waarheid over wat goed en kwaad is, is niet zo maar iets subjectiefs maar is objectief bepaald door de leer van de kerk. Door de verkondiging van het geloof is het niet de bedoeling om mensen te kwetsen en te veroordelen maar wel om mensen op te roepen om het goede te doen en het kwade te vermijden en te leven vanuit de liefde van God.

Iedereen is welkom in de kerk en krijgt de uitnodiging van God om te leven vanuit de blijde boodschap van Jezus en te groeien in een persoonlijke liefdevolle relatie met Jezus Christus. De H. Augustinus zei dat je de zonde moet haten maar de zondaar moet liefhebben. De opdracht tot bekering en tot vernieuwing van de christelijke levensstijl is een permanente opdracht, wij christenen krijgen daarvoor een heel leven de tijd om te groeien in geloof, hoop en liefde.

Waarheid en liefde lijken zeker tegenwoordig vaak met elkaar te botsen en in die zin staan de inzichten van wat de Kerk leert en wat de maatschappij ons voorhoudt helaas dikwijls tegenover elkaar. Dat maakt ons leven als christen vaak moeilijk. Ik vind dat het mijn taak is om wat de Kerk officieel voorhoudt te (blijven) verkondigen. Tegelijkertijd is het – zie het citaat van Augustinus – nooit mijn bedoeling om mensen als persoon te kwetsen of uit te sluiten, ook al begrijp ik dat daar verschillend over gedacht wordt. Die taak geeft soms spanningen, ook voor een priester.

Ik meen er juist aan te doen om dit alles eerlijk te zeggen; ik hoop dat dit kan bijdragen tot wederzijds begrip en nodig mensen uit die er behoefte aan hebben tot een gesprek en nadere toelichting over het onderwerp dat ik heb aangesneden. In dat geloof en in dit vertrouwen zal ik graag blijven werken aan de toekomst van onze mooie parochie.”

Pastoor MassaerBijbel-cursus

Geplaatst 16 jan. 2019 03:20 door Sint Christoffelparochie   [ 6 feb. 2019 02:52 bijgewerkt ]

Donderdag 21 februari vindt de volgende Bijbel-cursus avond plaats om 20.00 u op de pastorie in Dreumel.

Een zalige Kersttijd

Geplaatst 27 dec. 2018 00:12 door Marc Massaer

U allen een zalige Kersttijd en dat Jezus u vrede, vreugde en liefde van God mag schenken.
We mogen genieten van deze genadevolle tijd tot en met zondag 13 januari, het feest van de doop van Jezus in de Jordaan. 
Daarna begint de gewone tijd doorheen het jaar. 

Het pastorale team van de Sint Christoffelparochie.

In Moergestel is emeritus Pastoor vd Broek (uit Boven-Leeuwen) afkomstig overleden.

Geplaatst 11 dec. 2018 02:55 door Marc Massaer   [ 11 dec. 2018 02:57 bijgewerkt ]

Op 85 jarige leeftijd is emeritus-pastoor Herman van de Broek overleden.
Zijn uitvaart is vrijdag 14 december om 11.00 uur in de kerk van Moergestel.

H. Mis in Beneden-Leeuwen op zaterdag 24 november

Geplaatst 23 nov. 2018 00:56 door Marc Massaer

Vanwege de feestelijkheden in Boven-Leeuwen omdat het 100 jaar geleden is dat de H. Willibrorduskerk is ingewijd, wordt de H. Mis in Beneden-Leeuwen verplaatst van zondag 25 november om 11.00 uur naar zaterdag 24 november om 19.00 uur.

St. Caeciliafeest in Dreumel op zondag 18 november om 09.30 uur

Geplaatst 16 nov. 2018 01:06 door Marc Massaer

De H. Mis op zondag 18 november om 09.30 uur zal in het teken staan van het St. Caeciliafeest van het Kerkkoor in Dreumel. Tijdens deze H. Mis zullen er 3 jubilarissen worden gehuldigd. De verdere feestelijk dag zal worden voortgezet in het Centrum bij Jan Bouman.

Schola Cantorum uit Tiel zingt in Wamel

Geplaatst 16 nov. 2018 00:57 door Marc Massaer

Op zaterdag 17 november verzorgt de Schola Cantorum uit Tiel de H. Mis om 19.00 uur in de H. Victor en Gezellenkerk in Wamel met Gregoriaanse gezangen. Iedereen van harte welkom

Jubileumfeest op zondag 25 november om 11.00 uur in Boven-Leeuwen

Geplaatst 8 nov. 2018 00:27 door Marc Massaer   [ 16 nov. 2018 01:03 bijgewerkt ]

Op zondag 25 november vieren we met een plechtige H. Eucharistie dat de kerk in Boven-Leeuwen 100 jaar geleden is gewijd. In deze H. Mis is Mgr R. Mutsaerts de hoofdcelebrant en concelebranten Kapelaan Titus en Pastoor Massaer. Aansluitend aan de H. Mis is er daarna een receptie in het gemeenschapshuis den Dulpert in Boven-Leeuwen.

In Beneden-Leeuwen wordt de H. Mis op zondag 25 november vanwege dit jubileum verplaatst naar zaterdag 24 november om 19.00 uur.
De H. Mis in Boven-Leeuwen op zaterdag 24 november om 19.00 uur komt daarbij te vervallen.

1-10 of 381