Marjastus, metsästys, luonnossa vaeltaminen, kalastus, kaikki on täällä mahdollista. Kiinnostaako hirvenmetsästys? Ota paikalliseen seuraan yhteyttä kylätoimiston kautta. Talvella järjestyy vaikka huskysafari. Ota yhteyttä!

Auttiköngäs

Auttiköngäs on jylhä nähtävyys Korouoman jatkeessa, mistä Auttijoki laskee Kemijoen Auttinjyrhämään. Itse köngäs on Posiontien varressa Könkäänvaaran kainalossa. Noin 4 kilometrin kävelypolku lähtee vanhalta uittopadolta kosken yli jatkaen metsämaisemassa Auttijoen laavulle. Riippusillan jälkeen noustaan vielä Könkäänvaaran näkötornille.               

                                                       

Juuvaara

Karu rakkakivikkoinen Juuvaara on palkitseva maisemapaikka. kun kerran on vaaran kiviselle laelle noussut, voi ihailla mahtavia Juujärven kylän ja Ylä-Kemijoen maisemia. Jokilaakson lisäksi näköala ulottuu pohjoisessa Kemijärvelle asti vesiselkien yli.


Pyhätunturi

Pyhätunturi on Lapin eteläisin suurtunturi, ajomatka sinne on noin 80 kilometriä Luusuasta Kemijärven kautta. Kultakerolle pääsee sesonkiaikaan tuolihissillä, muulloin helpoin reitti on itärinteen luona hotellilta ylös. Vaativammat vaellukst suuntautuvat Annikinlammen kautta Noitatunturille ja useamman päivän reitille Luostotunturiin.


Säännöstelty Kemijoki

Kemijoki, Suomen pisin joki, on kahlittu voimalaitoksin ja patovalleilla. Luusuassa ja Kemijärvellä tämä työn jälki on nähtävillä. Padot kiertävät kemijärven rannoilla osissa Luusuaa. Runsasvetisinä keväinä voit nähdä ohijuoksutuksia Seitakorvan voimalaitoksen tulvaluukuista vanhaan Juukoskeen. Juoksutuksista saaa tietoa Kemijoki Oy:lta.


Kemijärven vesialueet

Kemijärven vesialueet ulottuvat Pelkosenniemeltä Suomutunturille ja Räisälään, sekä Soppelasta Luusuaan. Ailanganniemen hietikot, väljät kalavedet ja komeat vaarat ovat unohtumaton kokonaisuus. Patokierros Luusuassa näyttää jo paljon Kemijärven vesilakeuksista.