Home

Lumièreparkfestival 2014


Op 6 juli 2014 vindt de tiende editie van het Lumièreparkfestival in het Lumièrepark plaats

 

SMOA organiseert op 6 juli 2014 voor de 10e en de laatste keer het Lumièreparkfestival.
Het Lumièreparkfestival werd in 2004 door bewoners bedacht en voor het eerst gehouden. Na tien jaar stopt het Lumièreparkfestival .
Het laatste festival zal gezien de sfeer, muziek en beleving een hoogtepunt worden voor het publiek. Leeuwin vindt het na tien jaar mooi geweest. De overige activiteiten van de stichting zullen voorlopig door blijven gaan, zoals het WK Flevoland, burendag, NL doet, jongerenkampen, kookworkshops en talentontwikkelingsactiviteiten.
Ondanks dat het festival verdwijnt is het bestuur zich aaan het beraden over een ander groot evenement in Almere.

Het programma voor het Lumièreparkfestival 2014 ziet er als volgt uit:

Optredens
Het Lumièreparkfestival  presenteert dit jaar een veelzijdigheid aan artiesten op verschillende  niveaus met onder andere , 2Remember , 2Times, Coronaband, Kankantrie  The lovers,  een Gospelshow,The Originals,  VV Flex en Dino Burnet. Er zal zich ook een brassbattle plaatsvinden.
Podium
Er zullen zich op het Lumièreparkfestival 2014 ook twee miss verkiezingen plaatsvinden O.A een little Miss verkiezing en Miss verkiezing BB models. Ook zal er een dansdemonstraie gehouden worden door de dansers van dansschool Moves. Verder is er een open podium waarop talentvolle jongeren hun kunsten kunnen vertonen.
Kinderdorp
Op het Lumièreparkfestival valt er van alles te beleven voor zowel jong en oud. Voor de kinderen zal er op het Lumièreparkfestival een kinderdorp zijn, Een plezierige ruimte voor kinderen en ouders. De activiteiten hebben een informatief en ontspannen karakter. Er kan gegeten en gedronken worden. Er is een springkussen, schminken, schilderen, tent voor het verschonen van baby’s en kinderen en nog veel meer. 
Wandelmars/ bigi spikri
De wandelmars vertrekt vanaf het Lumièrepark, gaat door de stad en komt dan weer terug in het park. De wandelmars is een samenwerking van de Hartstichting en SMOA. De bigi spikri is een optocht waarin mensen in verschillende kledij uitdrukking kunnen geven aan de afschaffing van de slavernij (nu alweer 151 jaar geleden). Deze loopt samen met de wandelmars. Inschrijving voor dit onderdeel is nog mogelijk via info@smoa.nl
Bigi sma tenti
Kom luisteren en genieten met alle senioren uit alle windstreken. Live muziek mag niet ontbreken in de tent van de Vereniging Soso Lobi. Dus zullen wij samen met de kaseko formatie Kankantri de tent op zijn kop zetten.
Voetbal
Er is een voetbaltoernooi om de Lumièrecup. Dit zijn wedstrijden van zes tegen zes. Voor de winnaars zijn er leuke prijzen te vergeven. Inschrijving voor dit onderdeel is nog mogelijk via info@smoa.nl

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Almere en Prins Berhard Cultuurfonds
ċ
almere-lumiereparkfestival-stopt-na-tien-jaar[1]
(55k)
Glen Leeuwin,
17 jun. 2014 01:43
Comments