Nieuws‎ > ‎

Deelname AT challenge

Geplaatst 30 sep. 2018 12:15 door Cor Wilders
Op 22 september deden Martien, Cor (samen) en Patrick (met Eline) mee aan de AT-challenge. Het was een leuke race die goed in elkaar zat. Na de start alle posten in moeten tekenen was al weer even geleden, maar wij waren net zo goed als de organisatie en alles stond precies waar we het verwachtten. Compliment!

Na een eerste stukje fietsen (#$@, A2 zit in de weg!) moesten we een ruim stuk Canadees peddelen met de MTB aan boord, da's toch altijd een toegevoegde uitdaging. Omdat het lekker ging en voelden besloten we alle posten te pakken, waardoor we wel achteraan het veld kwamen te hangen. Maar tijdens de step (1 postje overgeslagen) voelde het zo mogelijk nog lekkerder, dus door!
Ook de start van de MTB etappe ging super, maar net toen we dachten "we moeten gaan terugkeren" veranderden de bospaden van 'lekker stevig' in 'grote zandbak'. Daar hadden we niet op gerekend en dat kostte veel tijd, maar vooral veel energie. Gelukkig kon Martien even opladen tijdens een rondje om de plas, terwijl Cor zijn best deed om niet van de sup te vallen. Dat had trouwens niet veel uitgemaakt, want in de laatste 200 meter barstte er een hoosbui los en de regenjas lag natuurlijk op de kant ....
Het meest afzien was de loopetappe. Meer dan 10 minuten heen (en weer terug) op een saai zandpad langs de kazerne - ik hoop dat ze dat volgende keer anders doen. Maar het was wel leuk om weer eens op het oefenterrein Oirschot te lopen, de laatste keer was denk ik in 2009 of zo - rond de start van het Leopard team. De stukjes afwisselend over de tankbanen en braamstruiken ontwijken bleken wel te veel gevraagd van beide hamstrings van Cor, die om beurten in een kramp schoten. Het werd tijd om te finishen.

Dat lukte uiteindelijk met nog 3 minuten over. Een 15 plek was wel aardig gezien de fysieke gesteldheid, weinig getraind, veel gewerkt. Dat we uiteindelijk maar 1 puntje en 1 minuut te kort kwamen voor plaats 9 was daarom ook een prima troost.

Patrick en Eline deden het veel beter en eindigden net naast het podium in de categorie female/mixed. Top gedaan!

We hebben weer heerlijk een dagje samen kunnen sporten. Dank aan onze sponsors Craft en Syncforce voor de fijne kleding die maakte dat we niet hoefden na te denken wat we aan hoefden te doen. Binnenkort nog maar eens!
Comments