Nieuws


Deelname AT challenge

Geplaatst 30 sep. 2018 12:15 door Cor Wilders

Op 22 september deden Martien, Cor (samen) en Patrick (met Eline) mee aan de AT-challenge. Het was een leuke race die goed in elkaar zat. Na de start alle posten in moeten tekenen was al weer even geleden, maar wij waren net zo goed als de organisatie en alles stond precies waar we het verwachtten. Compliment!

Na een eerste stukje fietsen (#$@, A2 zit in de weg!) moesten we een ruim stuk Canadees peddelen met de MTB aan boord, da's toch altijd een toegevoegde uitdaging. Omdat het lekker ging en voelden besloten we alle posten te pakken, waardoor we wel achteraan het veld kwamen te hangen. Maar tijdens de step (1 postje overgeslagen) voelde het zo mogelijk nog lekkerder, dus door!
Ook de start van de MTB etappe ging super, maar net toen we dachten "we moeten gaan terugkeren" veranderden de bospaden van 'lekker stevig' in 'grote zandbak'. Daar hadden we niet op gerekend en dat kostte veel tijd, maar vooral veel energie. Gelukkig kon Martien even opladen tijdens een rondje om de plas, terwijl Cor zijn best deed om niet van de sup te vallen. Dat had trouwens niet veel uitgemaakt, want in de laatste 200 meter barstte er een hoosbui los en de regenjas lag natuurlijk op de kant ....
Het meest afzien was de loopetappe. Meer dan 10 minuten heen (en weer terug) op een saai zandpad langs de kazerne - ik hoop dat ze dat volgende keer anders doen. Maar het was wel leuk om weer eens op het oefenterrein Oirschot te lopen, de laatste keer was denk ik in 2009 of zo - rond de start van het Leopard team. De stukjes afwisselend over de tankbanen en braamstruiken ontwijken bleken wel te veel gevraagd van beide hamstrings van Cor, die om beurten in een kramp schoten. Het werd tijd om te finishen.

Dat lukte uiteindelijk met nog 3 minuten over. Een 15 plek was wel aardig gezien de fysieke gesteldheid, weinig getraind, veel gewerkt. Dat we uiteindelijk maar 1 puntje en 1 minuut te kort kwamen voor plaats 9 was daarom ook een prima troost.

Patrick en Eline deden het veel beter en eindigden net naast het podium in de categorie female/mixed. Top gedaan!

We hebben weer heerlijk een dagje samen kunnen sporten. Dank aan onze sponsors Craft en Syncforce voor de fijne kleding die maakte dat we niet hoefden na te denken wat we aan hoefden te doen. Binnenkort nog maar eens!

Auenland AR 2018 uitgezet

Geplaatst 27 mei 2018 11:45 door Cor Wilders

Met een grotere ploeg dan ooit tevoren zijn de posten voor de Auenland Adventure Race 2018 in het bos gezet. We gaan dit jaar voor het eerst digitaal!
Het is weer een zeer afwisselende route geworden, met hier en daar een bekend stukje voor de ervaren rotten, maar vooral ook weer veel nieuwe mooie natuur. Voor degenen van onze generatie gaat de proloog je terugbrengen naar je jeugd. Wanneer je nog in de gelegenheid bent, train dan nog even in het heuvelop lopen, het intekenen van kaartcoördinaten en het lopen van een kompaskoers.
En oh ja, nadat een aantal van ons met bebloede benen of meerdere bulten zijn teruggekeerd vandaag: wij van Team Leopard adviseren DEET!

Tot over 2 weken?

Terug in de lucht

Geplaatst 17 apr. 2015 06:55 door Cor Wilders

Zo, we zijn weer terug in de lucht, dan wel leesbaar. Lange tijd is de link via onze domeinnaam www.teamleopard.nl verstopt geweest - nu lijkt het weer te werken. Tijd voor een paar updates!

Hard van Brabant

Geplaatst 11 dec. 2013 04:11 door Cor Wilders

Beste adventure racers!

Graag brengen we jullie op de hoogte van de eerste adventurerace van 2014, 5 en 6 april!

Hard van Brabant
We organiseren in dit eerste weekend van april een twee daagse adventure race. Verdeeld over 4 blokken (miniraces) van 4 uur race je met jouw team door Brabant met start en finish in Breda. Na elke minirace worden de tussenstanden bekend gemaakt! Halverwege is er een overnachting op een onbekende locatie, hier wordt ook gezamenlijk gegeten en is er ook tijd om met andere teams kennis te maken. 

Door de opzet van de race kan iedereen, van topteam tot debutant, het maximale sport en plezier uit de race halen. Ook uniek is dat er naast de standaard teams van twee personen (Race klasse) ook in teams van 3 of 4 kan worden meegedaan. In deze Fun klasse zijn er dan steeds twee teamgenoten actief. 

Informatie
Alle informatie over de race is te vinden op onze website is www.hardvanbrabant.nl en like onze Facebook (www.facebook.com/hardvanbrabant) pagina om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen! 
De inschrijving is deze week geopend en speciaal voor de deelnemers die inschrijven vóór 1 februari is er een korting van € 10,- p.p.

Wintertraining februari

Geplaatst 24 feb. 2013 04:29 door Cor Wilders

Voor de februari-training weken we uit naar de bossen en duinen van Bergen, NH. Namke en Jildou hadden daar een zeer uitdagend programma voor ons neergezet. Op de vrijdagavond een orientering op de grens van bos en duin. Het vinden van de reflectoren op de posten was een leuke beloning, maar niet genoeg: daarna moest altijd nog een tweetal kompaskoersen gelopen worden om uiteindelijk de post te kunnen "stempelen". En geloof me, als je in het donker op je kompas kijkend een rechte lijn probeert te lopen door de duinen valt dat behoorlijk tegen, zeker als je af en toe door een konijnenhol tegen de vlakte wordt gewerkt.

Na het nachtelijke comfort van het schoutinggebouw gingen we 's morgens op pad voor een fietsoriëntering door de duinen. De moeilijkheidsgraad werd al vanaf het begin verhoogd door de (on)mogelijkheid om een toegangskaartje voor het duingebied te pinnen, de controlerende boswachter en de vraag of we nou wel of niet overal mochten fietsen, en tot hoe laat dan. Los daarvan is het zeker de meest ongerepte omgeving waarin ik in Nederland ooit gefietst heb. De plaatsing van de posten vroeg ook nu weer om een doordachte routekeuze. De cut-off om half 11 bleek voor velen toch lastig.

Aansluitend fietsen we een fotoroute (vooral strand met tegenwind) en luchtfoto, voordat we over gingen op de step. Niet al te lang, maar genoeg om de vermoeidheid verder te stapelen in de bovenbenen, voordat we via een strippenroute een echte oriëntering in de duiden mochten beginnen. De aanwezige paden konden lang niet altijd helpen en vaak moest een beroep worden gedaan op cultuurgrenzen, hoogtelijnen en andere contouren om de posten te kunnen vinden. De orienteringsvaardigheden zijn zeker weer aangescherpt!
Tijdens de terugweg naar het startpunt (steppen, mountainbike) mochten we ook nog een rondje over het MTB-parcours van Schoorl doen. Goed voor de laatste slopende hoogtemeters en voor sommigen ook nog een (bijna destructieve) test van materiaal.
Alles bij elkaar een zeer geslaagde training, op een locatie waar we graag nog eens terug komen.

Jildou en Namke, bedankt.

Wintertraining januari

Geplaatst 24 feb. 2013 04:27 door Cor Wilders   [ 24 feb. 2013 04:28 bijgewerkt ]

De Leopard-trainingen (onze maandelijkse gezamenlijke trainingen in het weekend) voor januari en februari zitten er al weer op. Januari was een hele witte aangelegenheid, uitstekend georganiseerd door Koen in de bossen bij Maarn. Vrijdagavond konden we al even wennen aan het orienteren onder winterse omstandigheden, maar hadden we nog de luxe van wegen en verlichting op de rand van Amersfoort. Op zaterdag zijn we gestart met een lange oriëntering in Austerlitz. Een oorspronkelijke NK-lang route lag er heerlijk bij, geen geluiden in het bos, geknerp onder je schoenen. De echte woudlopers onder ons konden af en toe wel de voetsporen volgen van de uitzetter van de route, maar daar werd het alleen maar leuker van. Vervolgens zijn we op de MTB gestapt voor een orientering langs door, Amerongen, over het Leersumse veld. Een uitdagende route, waarbij de keuze van het te volgen pad regelmatig direct invloed had je op rijcomfort en de benodigde energie. Geloof me, fietsen over een half bevroren en vervolgens besneeuwd ruiterpad is geen pretje! De mooie omstandigheden en de eigen motivatie zorgden er tenslotte voor dat ondergetekende en zijn maatje pas een half uur na de deadline weer op het startpunt terug waren.

Koen, bedankt

Winterslaap? Nee hoor!

Geplaatst 6 jan. 2013 12:37 door Cor Wilders

Toegegeven, onze gezamenlijke training in december is ten onder gegaan aan de vooruitzichten op veel sneeuwval en vrieskou. Niet dat je dan niet kunt sporten, maar je moet wel veilig bij elkaar kunnen komen. En in november is er met Maarn als centraal punt een normale training georganiseerd door Harald. In januari doet Koen dat voor ons, op dezelfde locatie; en ook in februari en maart zullen we met zijn allen trainen.

Daarnaast pakken we natuurlijk waar mogelijk een leuke duurtraining mee als aanvulling op de individuele schema's. Op 26 december reden Harald en Cor vanuit Wageningen een behoorlijk modderige Wintertrio II toertocht, georganiseerd door de plaatselijke vereniging. Maar koning modder was te vinden in de omgeving van Soest, waar een vergelijkbare tocht was uitgezet. Voor Koen en Cor ook nu lekker 45 km afwisselend trappen door de bossen, maar nooit langer dan 2 minuten fietsen zonder door de bagger te hoeven ploegen. Nog nooit zo veel materiaalpech en zelfs blessures langs de kant zien staan bij een toertocht - maar misschien hebben (te) goede voornemens sommige deelnemers parten gespeeld.

Dus, wie weet binnenkort weer een update met interessante verhalen die je op ideeën brengen. En anders zijn we te vinden op Facebook, wat volgens sommigen het nieuwe internet is. En mocht je geïnteresseerd zijn, neem dan contact op via het formulier (zie boven) - want je bent altijd welkom om eens mee te doen!

Rondje Schoorl

Geplaatst 20 mei 2012 10:54 door Cor Wilders   [ 20 mei 2012 10:56 bijgewerkt ]

Op 19 mei werd vanuit Schoorl een mini-AR georganiseerd door één van de deelnemers aan de Leopard-trainingen. Mini, d.w.z. een 4-uurs "wedstrijd" waarbij eerst 2 uur gelopen en daarna 2 uur gefietst werd. Voor luipaarden Harald, Eelco en Cor, aangevuld met Ronald, een uitstekend moment om eens kennis te maken met dit mooie stukje Nederland. Duinen, heel veel duinen, aangevuld met schitterend bos (met daarin duinen en andere zandheuvels), veel kleine plaatsjes met vreemde namen en merkwaardig genoeg heel weinig publiek tussen al dit natuurschoon. Kortom, ideale race-omstandigheden.
Namke had 2 leuke routes uitgezet, waarin beginners en gevorderden hun eigen uitdaging konden zoeken. Alleen het zoeken van een
post ter grootte van 3 postzegels in een fietsenstalling leverde toch wel wat rare blikken op ....
En wat kun je nog beter doen dan zo'n avontuur laten finishen op het strand? Dus na afloop hebben alle deelnemers gezellig na kunnen praten met de voeten in het zand, of zo je wilde, in de noordzee. Voor herhaling vatbaar! Namke, bedankt.

De overige foto's zijn opgenomen in de fotoserie op de startpagina.

Posbank oriëntering

Geplaatst 27 mrt. 2012 10:20 door Cor Wilders   [ 27 mrt. 2012 10:22 bijgewerkt ]

Op 24 maart was het weer zo ver: De Posbank-loop. Georganiseerd door oriënteringsvereniging Argus
in Rheden is het de meest interessante loop van het jaar voor Adventure racers. Er wordt namelijk gelopen op een stafkaart (1:25000) in een gebied met heel veel hoogtelijnen en fantastisch natuurschoon. Het feit dat je niet van de gebaande paden mag maakt het voor AR-ers alleen maar leuker omdat je routekeuze daardoor nog belangrijker wordt. Een uitstekende training dus.
Afgelopen zaterdag deden Cor en Harald mee aan de lange afstand, 13 km. Ook CIOR-deelnemers Ronald Willekes, Patrick Witjes en oud-trainer Pim v.d. Nouwelant deden mee. Zij kwamen veel hellingen tegen, loofbos, heide, zandverstuifingen, schotse hooglanders en werden zelfs verrast door 4 wilde zwijnen met tenminste 6 jonkies. Bij welke wedstrijd gebeurt je dat nog? En omdat het gebied zo groot is kun je kilometers lopen zonder iemand tegen te komen, om uiteindelijk met 4 mensen tegelijk te finishen.
Om de training compleet te maken zijn Harald en Cor daarna op de ATB-gestapt, er ligt namelijk een heerlijk parcours op de Veluwezoom. De 50 kilometer hebben ze niet vol gemaakt, maar na ruim een uur fietsen mochten ze met een voldaan gevoel weer naar huis. Met in het achterhoofd nog vele perfecte mogelijkheden die we tegen kwamen om te gaan skeeleren (met hoogtemeters), dus we zijn vast binnenkort weer terug!

Auenland Adventure race in 2012 op 22-24 juni

Geplaatst 21 mrt. 2012 13:16 door Cor Wilders   [ 21 mrt. 2012 13:18 bijgewerkt ]

Het is zover - de kogel is door de kerk - de teerling is geworpen - het hoge woord is eruit - it sîl heve. Nee, geen Elfstedentocht. Na jaren van oriënteringen die trainingen werden, van trainingen naar Adventure activiteiten en de laatste paar keer als echte wedstrijd is besloten ons traditionele Pinksterweekend te laten varen. Vooral vanwege praktische redenen is besloten om de wedstrijd te verplaatsen naar het weekend van 23 en 24 juni. De 20-24 uurs race zal zelfs op vrijdagavond al starten. Dus je hebt nog iets meer tijd om je voor te bereiden op gevarieerde orienteringen, mooie kanoroutes, en vooral veel mooie kilometers lopen en ATB-en door de prachtige omgeving. Kijk voor meer details op de wedstrijdsite!

1-10 of 53

Comments