Bine ati venit!

Liceul cu Program Sportiv, care în 2015 a sărbătorit 25 de ani de existenţă, funcţionează cu 34 de clase: 5 la ciclul primar, 12 la gimnazial şi 17 la cel liceal şi cu 4 secţii: atletism (b+f), fotbal, handbal (b+f) şi lupte (libere (f),  greco-romane(b) şi rugby. L.P.S. este recunoscut deja ca o unitate de prestigiu a învăţământului botoşănean datorită rezultatelor obţinute, atât la competiţiile sportive naţionale şi internaţionale cât şi la concursurile pe discipline de învăţământ.

·   In competiţiile sportive s-au obţinut peste 970 de medalii (310 de aur, 320 de argint, 350 de bronz) la Campionatele naţionale, 74 medalii (35 - aur, 22 - argint şi 17 - bronz) la Competiţii internaţionale şi 2 medalii de aur, una de argint şi una de bronz la Campionate Mondiale.

·   La olimpiadele şcolare, elevii liceului au participat cu rezultate meritorii la fazele naţionale ale olimpiadelor de biologie, geografie, cultură civică şi pregătire sportivă teoretică - unde au obţinut un premiu -I- şi 8 menţiuni. S-a participat cu succes la concursurile extraşcolare («Prietenii pompierilor», «Educaţia pentru sănătate», «Alege, este dreptul tău !», «Europa de mâine», etc). Din acest an în liceu fiinţează Cercul Olimpic ,,Olympia”.

·   Condiţii de studiu şi instruire:  Liceul dispune de: 16 săli de clasă, laborator de chimie-biologie, 2 cabinete de informatică, centru de documentare şi informare, bibliotecă, centrală termică, microcantină şi internat pentru sportivii de performanţă.

·   Pregătirea sportivă se desfăşoară  pe baza sportivă proprie, formată din :

-   stadion în aer liber (pistă circulară de atletism – 250 m.; sector de sărituri şi aruncări) şi un teren de handbal bituminat;

-   sală de jocuri competiţională, modernă de dimensiuni olimpice;

-   2 săli de lupte şi o  sala de forţă şi fitness dotată corespunzător;

·   Conştientizând dimensiunea europeană, L.P.S. a participat la proiectele ,,Eurohood” şi ,,Vivre ensamble” cu şcoli din Franţa, Suedia, Norvegia, Italia.

·   Colectivul de cadre didactice este format din profesori titulari, calificaţi, cu grade didactice superioare şi specializare sportivă.

·   Sportivii de performanţă ai liceului au fost şi sunt promovati la loturile naţionale, la cluburile de seniori din ţară, iar absolvenţii noştri sunt azi: profesori de educaţie fizică şi sport, matematică, alte discipline, medici, ingineri, economişti, medici veterinari, cadre militare, arbitri, antrenori,etc

·   Prin nivelul ridicat de pregătire şcolară absolvenţii L.P.S. pot accede în învăţământul postuniversitar şi superior - la toate specialităţile.