Overzicht berichten

Euregion Shorts Film Festival

Geplaatst 15 jan. 2016 11:37 door Harry Baggen

In het weekend van 22-24 januari organiseert SineSUD het Euregion Shorts Film Festival (www.euregionshorts.eu) in Filmhuis De Spiegel. 

Je vindt het complete programma hier: www.cinesud.nl/events

Een kaartje voor de vrijdagavond, zaterdag (m.u.v. de workshop Acteren) en de slotfilm op zondag kost slechts €20 (excl. BTW). 

Hiervoor kun je dus naar de openings- en slotfilm, alle filmblokken op zaterdag, de masterclass Geluid en de Award-show. 

Bespreking UNICA films door Jef Caelen

Geplaatst 25 apr. 2015 00:30 door Harry Baggen

Maandag 18 mei a.s. van 19.30 tot 22.00 uur bespreekt filmer en LOVA voorzitter Jef Caelen de beste films van het UNICA Filmfestival 2014 in ’t Weverke (hoofdstraat 77) in Schimmert. Het UNICA Filmfestival, is hét internationale filmfestival voor amateurfilmers over de hele wereld. Het festival vindt ieder jaar plaats in een ander land. In 2014 was dat Slovenië. Tijdens de UNICA bespreking worden films besproken die afkomstig zijn uit o.a. Duitsland, Spanje, Zweden, Rusland en Engeland. Jef Caelen, die Nederland maar liefst acht keer vertegenwoordigde op het UNICA filmfestival (3 x brons en 2x zilver) zal de films inleiden en het gesprek over de films leiden. Het belooft, zoals ieder jaar, weer een interessante en leerzame avond te worden!

LOVA en CineLOVA leden kunnen de bijeenkomst gratis bijwonen. Drankjes zijn die avond voor iedereen voor eigen rekening. Aanmelden voor de bijeenkomst is verplicht en kan bij Hans Oijen, secretaris van de LOVA, via lovasecretariaat@gmail.com onder vermelding van ‘UNICA bespreking’ en je naam. Meer info: www.cinelova.nl

NOVA 1-Minuut Film Festival

Geplaatst 31 jan. 2015 05:54 door Harry Baggen


clock‘Maak een film die in geen geval langer mag zijn dan 60 seconden, inclusief het geluid, de titel en de aftiteling’.

Zo luidt de opdracht om deel te kunnen nemen aan dit populaire festival dat op zaterdag 9 mei 2015 wordt gehouden in het Parkgebouw in Rijssen

Zowel NOVA-leden als niet-leden kunnen deelnemen aan de wedstrijd. Het aantal inschrijvingen per deelnemer is onbeperkt.

Klik op de afbeelding in de rechterkolom om naar de festival site te gaan. hier kunt u inschrijven.

Dorsvloer vol Confetti

Geplaatst 12 dec. 2014 01:19 door Harry Baggen

Samen met Filmhuis De Spiegel verzorgt Cinesud donderdag 11, vrijdag 12, zaterdag 13 en maandag 15 december een vertoning van de film Dorsvloer vol Confetti. Leden van Cinesud hebben gratis toegang. Nadat je je hebt aangemeld via de button hierboven, ontvang je een persoonlijke toegangsvoucher via mail. Deze voucher is op elke vertoningsdag te gebruiken.

Zie http://www.cinesud.nl/nl/events/filmspecial-dorsvloer-vol-confetti


Vertoningsdata

11 december, 20.00 uur

12 december, 20.00 uur

13 december, 20.00 uur

15 december, 14.00 uur


Gratis toegang voor Cinesud-leden nadat zij zich hebben aangemeld via bovenstaande button. Niet-leden betalen het reguliere tarief van €7,50.


Storyboard: Grada kump thoes

Geplaatst 18 nov. 2014 06:48 door Harry Baggen   [ 18 nov. 2014 06:55 bijgewerkt ]

'Grada kump thoes' in Zuiderlucht

1 nov 2012 - In het novembernummer van Zuiderlucht staat het stripverhaal dat ik gemaakt heb naar teksten van Gé Reinders Grada kump thoes. Dit verhaal gaat over de terugkeer in 1945 van Grada, de moeder van Gé, uit een Duits krijgsgevangenkamp naar het Limburgse dorp waar ze is opgegroeid. Zuiderlucht is een Limburgs maandblad over kunst en cultuur, het wordt gedistribueerd in Nederlands en Belgisch Limburg.

Het tekenen van een storyboard:

http://vimeo.com/27189418 

Cinesud Talent 11 december in Lumiere

Geplaatst 13 nov. 2014 00:24 door Harry Baggen

Cinesud Talent

Middels Cinesud Talent geeft stichting Cinesud jonge filmmakers de kans hun eerste stappen te zetten in een professionele werkomgeving en geven we de theorie een vervolg in de praktijk. Deelnemers en participanten zijn voornamelijk studenten aan kunst-, media- en cultuuropleidingen, die normaal gesproken veilig binnen de muren van hun opleidingsinstituut kennis opdoen. Wij sleuren ze mee het praktische werkveld in, brengen ze in contact met ervaren professionals, begeleiden ze gedurende het gehele productieproces (van pré- tot post-productie tot distributie) en bieden ze een klein budget om mee aan de slag te gaan. Zo ontwikkelen ze niet alleen hun talent en vaardigheden, maar vergroten ze ook hun netwerk en leren ze samen te werken met verschillende disciplines en met professionals uit de eigen en omliggende regio's. Tot slot zijn de films ook een (internationaal) visitekaartje voor onze regio.

Uitnodiging: Memory

Geplaatst 13 okt. 2014 23:55 door Harry Baggen


Cinesud: Boekverfilming

Geplaatst 13 okt. 2014 23:52 door Harry Baggen


Dinsdag 11 november, 19.00 - 21.30 uur, Sittarderweg 145, Heerlen (Cultuurhuis).
Kosten: gratis (leden), €5 (niet-leden).
Meld je hier aan!

Wat zijn de valkuilen voor zowel schrijver van het boek als scenarist? Hoe ga je als producent om met de rechten? Vaak wordt een boekverfilming als veilige keuze gezien omdat het dan 'een bekend verhaal is', maar zijn boeken nog wel zo'n veilige basis voor films? Hoeveel macht geef je de auteur van het boek? En hoeveel vrijheid geef je als schrijver de filmmakers? Deze en nog meer vragen zullen tijdens deze thema-avond besproken worden met schrijver Jacques Vriens en producent Harro van Staverden. Ook kun jij natuurlijk je eigen vragen voorleggen aan onze gasten. Aansluitend (vanaf 20.00 uur) wordt de film Oorlogsgeheimen vertoond

Cinesud: Twee Levens in een Hart

Geplaatst 13 okt. 2014 23:50 door Harry BaggenZondag 9 november, 16.00 - 17.30 uur, Bogaardenstraat 40B, Maastricht (filmhuis Lumière).
Kosten: gratis (leden), €5 (niet-leden).
Meld je hier aan!

Filmmaker Marijn Poels maakte de afgelopen maanden een documentaire over hoe de eerste generatie gastarbeiders omgaan in één leven met twee harten. Op 9 november is de film in een speciale door Cinesud en Marijn Poels georganiseerde voorpremière te zien in Cinema Lumière Maastricht. Vanaf 16.00 uur wordt de film vertoond, Marijn geïnterviewd en is er mogelijkheden tot het stellen van vragen door het publiek. Toegang is €5. Voor leden van Cinesud is de voorstelling grat

Borders

Geplaatst 22 sep. 2014 07:11 door Harry Baggen

Donderdag 2 oktober om 20.00 uur vindt in Filmhuis De Spiegel een speciale vertoning plaats van de documentaire Borders. Regisseuse Jacqueline van Vugt is bij de vertoning aanwezig voor een inleiding en Q&A.

Aanmelden en meer info:
http://www.cinesud.nl/nl/events/speciale-filmavond-borders

1-10 of 66

Comments