Overzicht berichten

NOVA 1-Minuut Film Festival

Geplaatst 31 jan. 2015 05:54 door Harry Baggen


clock‘Maak een film die in geen geval langer mag zijn dan 60 seconden, inclusief het geluid, de titel en de aftiteling’.

Zo luidt de opdracht om deel te kunnen nemen aan dit populaire festival dat op zaterdag 9 mei 2015 wordt gehouden in het Parkgebouw in Rijssen

Zowel NOVA-leden als niet-leden kunnen deelnemen aan de wedstrijd. Het aantal inschrijvingen per deelnemer is onbeperkt.

Klik op de afbeelding in de rechterkolom om naar de festival site te gaan. hier kunt u inschrijven.

Dorsvloer vol Confetti

Geplaatst 12 dec. 2014 01:19 door Harry Baggen

Samen met Filmhuis De Spiegel verzorgt Cinesud donderdag 11, vrijdag 12, zaterdag 13 en maandag 15 december een vertoning van de film Dorsvloer vol Confetti. Leden van Cinesud hebben gratis toegang. Nadat je je hebt aangemeld via de button hierboven, ontvang je een persoonlijke toegangsvoucher via mail. Deze voucher is op elke vertoningsdag te gebruiken.

Zie http://www.cinesud.nl/nl/events/filmspecial-dorsvloer-vol-confetti


Vertoningsdata

11 december, 20.00 uur

12 december, 20.00 uur

13 december, 20.00 uur

15 december, 14.00 uur


Gratis toegang voor Cinesud-leden nadat zij zich hebben aangemeld via bovenstaande button. Niet-leden betalen het reguliere tarief van €7,50.


Storyboard: Grada kump thoes

Geplaatst 18 nov. 2014 06:48 door Harry Baggen   [ 18 nov. 2014 06:55 bijgewerkt ]

'Grada kump thoes' in Zuiderlucht

1 nov 2012 - In het novembernummer van Zuiderlucht staat het stripverhaal dat ik gemaakt heb naar teksten van Gé Reinders Grada kump thoes. Dit verhaal gaat over de terugkeer in 1945 van Grada, de moeder van Gé, uit een Duits krijgsgevangenkamp naar het Limburgse dorp waar ze is opgegroeid. Zuiderlucht is een Limburgs maandblad over kunst en cultuur, het wordt gedistribueerd in Nederlands en Belgisch Limburg.

Het tekenen van een storyboard:

http://vimeo.com/27189418 

Cinesud Talent 11 december in Lumiere

Geplaatst 13 nov. 2014 00:24 door Harry Baggen

Cinesud Talent

Middels Cinesud Talent geeft stichting Cinesud jonge filmmakers de kans hun eerste stappen te zetten in een professionele werkomgeving en geven we de theorie een vervolg in de praktijk. Deelnemers en participanten zijn voornamelijk studenten aan kunst-, media- en cultuuropleidingen, die normaal gesproken veilig binnen de muren van hun opleidingsinstituut kennis opdoen. Wij sleuren ze mee het praktische werkveld in, brengen ze in contact met ervaren professionals, begeleiden ze gedurende het gehele productieproces (van pré- tot post-productie tot distributie) en bieden ze een klein budget om mee aan de slag te gaan. Zo ontwikkelen ze niet alleen hun talent en vaardigheden, maar vergroten ze ook hun netwerk en leren ze samen te werken met verschillende disciplines en met professionals uit de eigen en omliggende regio's. Tot slot zijn de films ook een (internationaal) visitekaartje voor onze regio.

Uitnodiging: Memory

Geplaatst 13 okt. 2014 23:55 door Harry Baggen


Cinesud: Boekverfilming

Geplaatst 13 okt. 2014 23:52 door Harry Baggen


Dinsdag 11 november, 19.00 - 21.30 uur, Sittarderweg 145, Heerlen (Cultuurhuis).
Kosten: gratis (leden), €5 (niet-leden).
Meld je hier aan!

Wat zijn de valkuilen voor zowel schrijver van het boek als scenarist? Hoe ga je als producent om met de rechten? Vaak wordt een boekverfilming als veilige keuze gezien omdat het dan 'een bekend verhaal is', maar zijn boeken nog wel zo'n veilige basis voor films? Hoeveel macht geef je de auteur van het boek? En hoeveel vrijheid geef je als schrijver de filmmakers? Deze en nog meer vragen zullen tijdens deze thema-avond besproken worden met schrijver Jacques Vriens en producent Harro van Staverden. Ook kun jij natuurlijk je eigen vragen voorleggen aan onze gasten. Aansluitend (vanaf 20.00 uur) wordt de film Oorlogsgeheimen vertoond

Cinesud: Twee Levens in een Hart

Geplaatst 13 okt. 2014 23:50 door Harry BaggenZondag 9 november, 16.00 - 17.30 uur, Bogaardenstraat 40B, Maastricht (filmhuis Lumière).
Kosten: gratis (leden), €5 (niet-leden).
Meld je hier aan!

Filmmaker Marijn Poels maakte de afgelopen maanden een documentaire over hoe de eerste generatie gastarbeiders omgaan in één leven met twee harten. Op 9 november is de film in een speciale door Cinesud en Marijn Poels georganiseerde voorpremière te zien in Cinema Lumière Maastricht. Vanaf 16.00 uur wordt de film vertoond, Marijn geïnterviewd en is er mogelijkheden tot het stellen van vragen door het publiek. Toegang is €5. Voor leden van Cinesud is de voorstelling grat

Borders

Geplaatst 22 sep. 2014 07:11 door Harry Baggen

Donderdag 2 oktober om 20.00 uur vindt in Filmhuis De Spiegel een speciale vertoning plaats van de documentaire Borders. Regisseuse Jacqueline van Vugt is bij de vertoning aanwezig voor een inleiding en Q&A.

Aanmelden en meer info:
http://www.cinesud.nl/nl/events/speciale-filmavond-borders

Première korte film Lastmens

Geplaatst 16 sep. 2014 09:40 door Harry Baggen   [ 16 sep. 2014 09:40 bijgewerkt ]

Gebaseerd op het verhaal Lastmens van schrijfster Elke Geurts

Op initiatief van het Letterkundig Centrum Limburg maakten studenten van de Maastricht Academy of Media Design and Technology een korte film op basis van het verhaal Lastmens van de in het Limburgse Heijen opgegroeide schrijfster Elke Geurts. Hierin worstelt een jonge vrouw met haar rol als moeder en de veelvuldige afwezigheid van haar man. Door een ontmoeting met een au pair ontstaat een onverwachte wending en besluit ze afstand te nemen van haar moederrol. 

De film gaat op 23 september om 19.30 uur in première bij Lumière Cinema Maastricht. Schrijfster Elke Geurts en de makers van de film zijn hierbij aanwezig en worden geïnterviewd. Ook wordt de making of van de film vertoond. Iedereen is welkom bij de première, die tot ongeveer 21.00 uur duurt. De toegang is gratis; wel graag reserveren via www.lumiere.nl.

 

Themabijeenkomst: De boekverfilming Bijeenkomst over boekverfilmingen met vertoning 'Oorlogsgeheimen'

Geplaatst 11 sep. 2014 23:53 door Harry Baggen


Dinsdag 11 november organiseert Cinesud een themabijeenkomst waarin de succesvolle productie 'Oorlogsgeheimen' centraal staat. Schrijver van het gelijknamige boek Jacques Vriens en producent Reinier Selen zijn bij de vertoning aanwezig. Het programma start om 19.00 uur. 
Meer info  http://www.cinesud.nl/nl/events/themabijeenkomst-de-boekverfilming

Datum:11 november 2014 - 19:00 tot 21:30
Locatie:
Filmhuis De Spiegel
Bongerd 18
HeerlenPrijs:€ 5,00 (excl. btw)

1-10 of 64

Comments