Biografia


Lola Casas Peña (mestra i escriptora).

Va néixer a Mataró el 30 de juny del 1951, lloc on viu actualment. De petita volia ser ballarina i actriu de cinema, tot i que a partir dels deu anys decidí ser mestra, ja que es va adonar que seria un treball amb el qual el públic l'escoltaria. Va començar en la professió amb 17 anys i des de aleshores porta més de 40 anys exercint de mestra. Fa molts anys que treballa a l'escola pública Camí del Mig (Mataró). 

Ha impartit diversos cursos, seminaris i conferències sobre temes enfocats a la lectura infantil i juvenil, la biblioteca d'aula, el teatre i el cinema en relació a la literatura.
Durant els cursos acadèmics 2003-2004 i 2004-2005, va dirigir el projecte Lectures en veu alta, patrocinat per la Cambra del Llibre de Catalunya i la Generalitat de Catalunya, amb l'objectiu de fomentar l'hàbit lector dels més petits.
 
La seva passió pel cinema l'ha portat a produir quatre mig metratges, en els quals els protagonistes han estat els alumnes de l'escola Camí del Mig de Mataró i que han rebut diversos premis.
 
Moltes de les seves obres són assajos sobre literatura, contes i poesia per a públic infantil i juvenil.

Ella diu que tot i els problemes que hi ha en el món educatiu, ella no es sent cremada, això demostra una gran dedicació als infants.

Durant la seva estància a l'escola Camí del Mig va relacionar-se amb Roald Dahl (autor britànic). Gràcies a aquesta relació va néixer el llibre Tot Roald Dahl (ED. La Galera).


 Comments