International‎ > ‎

NederlandsPhotos
In het hart van de 3 Vallees, St Martin de Belleville, Les Menuires, Val Thorens, Meribel en Courchevel sluiten in het grootste skigebied ter wereld
  •     10 bedden (3 tweepersoonsbedden, 4 eenpersoonsbedden)
  •     180 m², 3 verdiepingen, 4 slaapkamers, 2 badkamers,
  •     Elk comfort


Informatie, prijzen en beschikbaarheid: http: / / sites.google.com/site/location3vallees/tarifs-et-disponibilites


Mail: chaletlaura@gmail.com

Tel: 
+336 83 02 92 59
Hoe komt u er


Met de auto

Snelweg A43 tot Albertville.
Post-Albertville, neemt u de weg naar Moutiers (26 km) neemt u vervolgens afrit 40, richting Belleville vallei.
Meer bedragen dan het dorp van Salt-Martin naar het gehucht van Saint-Marcel bereiken en ... Laura Chalet

Met de trein

TER TGV-station van Moutiers, vervolgens de bus naar Saint Marcel.

In Saint Marcel ...

In Saint Marcel, na het verlaten van het restaurant aan uw linkerhand De Bouitte neemt u de tweede straat rechts.

Chalet Laura is het huisje op de top van deze laan.
...
 
 
Saint Marcel  par Google Map

 
Saint Marcel  par Mappy
   
Saint Marcel par ViaMichelin
Ontstressen op de latten

Les Menuires biedt skipret voor jong en oud


  • Pierre Jacques/Hemis/Corbis
  • Les Menuires: voor elk wat wils.rr

Pierre Jacques/Hemis/Corbis


Lees ook

In het hartje van het Franse skigebied Les Trois Vallées ligt Les Menuires. De zon is een grote troef, sneeuw ligt er altijd en met ruim 160 km skipistes vindt elke skieër er zijn gading.
Amper acht uren geleden ontwaakte ik in het grijze België, maar iets na het middaguur – en ondanks enkele stressmomenten op de luchthaven – geniet ik van de stralende zon op mijn hotelterras en het ongelooflijke zicht op het uitgestrekte skigebied van Les Menuires in Frankrijk. De pistes zijn net open, de sneeuw lacht ons tegemoet en de skimoni's zijn welgemutst en leren ons met veel enthousiasme de kunst van het parallelskieën. Hemels, die sneeuw, en dat op een boogscheut van thuis.

Wie ervan houdt om in alle rust te skieën, wars van horden skischolen en snelheidsduivels op de latten, moet trouwens beslist boeken voor december, een week voor de kerstvakantie. De pistes liggen te blinken voor onze voeten, er zijn amper skieërs en er staan geen files aan de skiliften.

Een halfuurtje na aankomst bind ik al de latten aan. Daarna zoef ik vanuit mijn hotel naar beneden, de skilift op, om vervolgens de bergen te trotseren. Vaarwel, stress.

Les Menuires telt 76 pistes, waarvan 34 blauwe, 12 groene, 24 rode en 6 zwarte. Het ski-oord mikt op zowel de beginnende skieër als de allrounder. Het aanbod aan blauwe pistes is uitgebreid. Dat treft, want ik begeef me maar voor de derde keer op de skipiste en heb dus niet veel nood aan gekkigheden.

Skimonitor Bruno Mercier vertelt me meer over Les Menuires. ‘Medio jaren zestig werd dit ski-oord uit de grond gestampt. Het nabijgelegen dorp, Saint-Martin de Belleville, bloedde dood, de jongeren trokken weg, maar zoals voor zoveel andere dorpen in de buurt het geval was, bracht de wintersport redding', vertelt hij. ‘Al heel snel werd Les Menuires, samen met Val Thorens en Courchevel, een populair skistation.'

De laatste jaren heeft het skigebied het moeilijk. Het torst het imago van een oubollig skigebied dat vooral op de lowbudgetskieër mikt. En, toegegeven, onze eerste indruk is ook niet overweldigend. De vele betonnen appartementsblokken bieden een treurige aanblik. Maar de nieuwe hotels slagen er merkelijk beter in hun gebouwen in te passen in het prachtige landschap. En het mooie dorpje Saint-Martin de Belleville heeft zijn authentieke stijl grotendeels behouden.

Sleetocht

Skieën blijft natuurlijk het hoofddoel en dankzij de 160 km pistes kun je je meer dan ooit uitleven. Niet alleen is het skigebied uitgestrekt, de zon schijnt er haast altijd en het is er zelfs vaak vier à vijf graden warmer dan in Val Thorens, dat weliswaar iets hoger ligt, maar ook vaak met een ijzige wind moet afrekenen. Bovendien kun je vaak met de ski's aan je voeten tot voor je eigen deur glijden, wat na de après-ski best een aanrader is.

Ook voor gezinnen met kinderen heeft Les Menuires heel wat te bieden. Het ‘Piou-Pioudorp', dat zo'n twee hectare beslaat, verwelkomt kinderen van drie maanden tot vijf jaar en biedt, behalve skieën, een brede waaier van activiteiten, zoals ravotten in een immens sneeuwkasteel of springen op hoge trampolines.

Wie van een beetje avontuur houdt, moet ook de Roc'n Bob beleven, een sleetocht van zo'n vier km lang, met 22 bochten en een hoogteverschil van 450 meter. In de après-ski neem je hiervoor de gondellift ‘Roc des 3 Marches' en daarna glij je, de één al wat sneller dan de andere, naar beneden. De sleebaan staat ook open voor kinderen, maar hen kun je beter niet alleen op verkenning laten gaan, want sommige stukken zijn echt wel heftig.

Voorts kun je in het skigebied de natuur herontdekken dankzij de, ietwat prijzige, huskytocht van Emmanuel Colire. Je kunt ook Les Menuires verkennen met de Segway of de sneeuwquad.

Kortom, het skigebied biedt voor elk wat wils, maar zelfs wie alleen gaat om te skieën, zal zijn dagen goed kunnen vullen.


deposer des annonces gratuitement et calendrier réservation, Méribel, La Plagne Savoie, Les Arcs, Bourg St Maurice, Savoie, Rhone Alpes, F, Les Ménuires - shared-house.com
Comments