La nostra web oficial : alpens.cat ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() Carrerons del nucli que envolten la part d’horts central. A cada porta o balconada es pot observar elements de forja, majoritàriament del Ferrer Joan Prat (1898-1985)
![]() Edifici barroc.neoclàssic, molt modificat. Reedificada des del 1708, cremada durant la primera guerra carlina (1833-40). El campanar és la part més antiga que fou renovat a la part superior o balustrada al segle XVIII.
![]() Petit edifici preromànic del segle IX, santuari de planta quadrada i un arc triomfal molt rebaixat. Restaurat tant l’interior com l’exterior per la Diputació de Barcelona entre el 1998 i 1999 . Guarda dues imatges barroques de Sant Pere i Santa Maria del segle XVIII.
![]() ![]() Pics més alts de la zona (1205 i 1212 m), d’on es pot veure gran part del Lluçanès i comarques veïnes, fins al Montseny, Montserrat i Pedraforca i bona part del Pirineu al nord.
![]() ![]() Indret de gran bellesa natural al peu del camí de la font de Matamosses. Element singular de roca viva amb aspecte de mur, possiblement fruit de l’erosió o descomposició natural de la pedra. ![]() ![]() ![]()
![]() Escultures de forja per tot el nucli antic: pica-portes, fanals, baranes, reixes, ... a l’entrada de la plaça Major escultura del Manelic (Joan Prat), al parc de l’entrada escultura als donants de sang (Enric Pla) i davant la Fàbrica Vella l’Arbre de Vulcano (obra col.lectiva dirigida per Miquel Xirau). La darrera obra col·lectiva és l’escultura dedicada als diables Rocadepena, a l’entrada del poble, on es poden veure me´s de 1.100 claus forjats artesanalment pels participants a la X Trobada Internacional de Forjadors que es realitza el maig.
![]()
|