Curses populars a Girona, Osona i el Berguedà

 La Lliga Nord    Curses 2019   Reglament    Resultats     Classificacions    Fotografies    Premsa    Palmarès

La Lliga Nord-O 2019 agafa forma.-

Ja tenim el calendari complert, amb 11 curses.-

L'UE Vic, els Aligots Girona, Gastant Keks d'Olot i el CO Berguedà ja ha confirmat totes les cites que formaran part del calendari de curses de la Lliga Nord-O d'aquesta temporada. Seran:

3 de Març -> Sant Bartomeu del Grau

23 de Març -> Vilajuïga

24 de Març -> Olot

5 de Maig -> Ventalló

12 de Maig -> Cal Rosal

26 de Maig -> Castelladral

30 de Juny -> Avià

7 de setembre -> Orientura - Olot

6 d'Octubre -> Pi de les Tres Branques - Espinalbet

27 d'Octubre -> Girona

8 de Desembre -> Aiguafreda


Gurb tanca la Lliga Nord-O de Curses d’Orientació.-

Els germans Freixas (CE Taradell) guanyadors absoluts.-

 La quarta edició de la Lliga Nord-O de Curses d’Orientació s’ha tancat aquest diumenge a la localitat osonenca de Gurb. La competició organitzada per Aligots, UE Vic, Gastant Keks i Club Orientació Berguedà ha tingut un total de 10 proves per les comarques gironines, Osona i el Berguedà. Per la classificació puntuaven els 8 millors resultats. Enguany 476 corredors han participat en les quatre categories puntuables per a la lliga. Més de 600 corredors s’han afegit en les categories de promoció no puntuables.

El campió absolut en categoria masculina es va decidir en els darrers moments de la darrera cursa, on el duel entre els osonencs Josep Maria Freixas (CE Taradell) i Jordi Ordeig (UE Vic) es va decidir a favor del primer. Tot i que Freixas va ser tercer a Gurb, es va imposar a Ordeig per 5’48”, sumant els punts necessaris per donar la volta a la classificació que fins la darrera jornada havia encapçalat el corredor de l’UE Vic. El tercer lloc també va tenir molta emoció. Finalment va ser per Marc Ballabriga (CE Taradell) tot i no puntuar a la darrera cursa al fer un error en tarja. A Narcís Pou (Aligots) li van faltar només 5’17 punts per acabar pujant al podi.

En categoria femenina no hi va haver tanta emoció. La guanyadora de la temporada ha estat Meritxell Freixas (CE Taradell) i ja es coneixia des de la cursa d’Olot. El segon lloc a Gurb i a la Lliga ha estat per la gironina Marta Bruns (Aligots) i el tercer lloc del podi final l’ha ocupat Cristina Bertran (UE Vic) gràcies al primer lloc a Gurb i a la no presència de Rose Kowalski (Aligots) que ocupava la 3a posició a la lliga fins ahir.

En categoria C2 masculina el campió ja es coneixia des de la penúltima prova, i és Xavier Gruart (Aligots). A Gurb s’havien de decidir les altres dues posicions al calaix en un duel entre els dos corredors de l’UE Vic Jordi Moragas i Bernat Selva. Moragas arribava amb 31’5 punts d’avantatge, però va haver de patir fins al darrer segon. Selva ha guanyat a Gurb superant per 15’13” a Moragas i s’ha quedat a molt poc de donar la volta a la classificació final. Tot i això, s’ha mantingut l’ordre previ i Moragas ha sigut segon i Selva tercer a la lliga.

Per finalitzar, en categoria C2 femenina també hi havia una guanyadora decidida abans de començar la darrera cursa, l’osonenca Rosa Maria Sanjaume (UE Vic). El duel per les altres dues places entre les gironines d’Aligots Cristina Valiente i Silvia Pinsach si que s’havia de decidir. El triomf de Valiente va ser aclaparador a Gurb i va treure 20’34” a Pinsach (4a) aconseguint donar la volta a la classificació final de la temporada.