Uitslagen‎ > ‎2015‎ > ‎Nieuws‎ > ‎2012‎ > ‎

Nederlands Kampioenschap in AHOY

Geplaatst 25 jun. 2012 10:11 door Lisa Top   [ 26 jun. 2012 10:01 bijgewerkt ]

25 juni 2012

Vorige week vrijdag gingen we op weg naar Rotterdam, waar we ’s middags een podiumtraining hadden. Ik vond het erg leuk om alle meiden weer eens te zien. We sliepen in een hotel in Ridderkerk. Ik was best wel moe van de afgelopen weken, maar had wel erg zin om weer eens een NK te turnen. Ook vond ik het heel  leuk dat de wedstrijd in AHOY was. Turnen op een podium geeft altijd iets extra’s.

Meerkamp

Ik begon op brug, helaas met een val. Voor de rest goed afgemaakt. Het cijfer wat ik kreeg was een 12.650. Het is niet zo leuk om met je eerste toestel gelijk een val te hebben en dan door te moeten naar balk. Maar gelukkig herstelde ik goed en turnde zonder vallen de balk. Wel met een paar wiebeltjes, maar toch nog goed voor een 13.075.

Daarna door naar vloer. Hier turnde ik een goede oefening met de series dubbel twist, Muchina, 2 ½ punch strek en dubbel hurk allemaal tot stand. Het cijfer werd dan ook beloond met een 14.125. Intussen stond ik 3e in het klassement met nog sprong te gaan. Ik deed 2 sprongen omdat ik wilde proberen voor de toestelfinale te gaan. Ik begon als eerste sprong met overslag hoek half. Daar hadden we voor gekozen omdat deze eigenlijk altijd wel stabiel is. Ik kreeg een 13.900. Als 2e sprong deed ik Tsjuki gestrekt met hele schroef. Deze ging ook erg goed. Het cijfer was 14.100.

Ik ben gewoon 2e geworden op de meerkamp als 1e jaars senior. Zoo blij! Celine werd 1e en Wyomi 3e. Ook had ik 4 toestelfinales gehaald, dus mocht de dag erna weer een meerkamp draaien.

Toestelfinales

Zondag eind van de middag begonnen de toestelfinales voor de senioren, junioren, jeugd, NK cup 1e divisie en trampolinespringen. Allemaal in een hal. Wij, de senioren begonnen op sprong. Mijn sprongen gingen goed. Ik kreeg gemiddeld  een 13.667 voor mijn overslag hoek half en tsjuki strek met hele schroef. Dit was het 4e cijfer. Wyomi werd  natuurlijk 1e, Melissa 2e en Noel 3e. Vera v Pol verstapte zich op sprong en heeft haar enkel  gebroken. Heel  veel  sterkte Vera.

Door naar brug. Deze ging beter dan gisteren. In ieder geval geen val alleen jammer genoeg mijn half over niet in de handstand. Maar toch goed voor een zilveren medaille met een 13.1. Celine werd hier 1e en Maartje knap 3e.


Nu door naar balk. Hier turnde ik een goede oefening en heb een nieuw persoonlijk record gehaald, een 13.875. En echt niet te geloven maar ik ben net als vorig jaar Nederlands kampioen balk geworden. Dit had ik nooit kunnen dromen. Celine had een val en werd daardoor 2e. Maartje werd 3e.

Nu als laatste onderdeel  vloer. Alle series goed, alleen derde serie deed ik 2 ½ punch hurk in plaats van strek. Mijn cijfer 13.625 en daarmee nog een keer het goud en dus ook Nederlands kampioen op dit toestel. Wyomi werd 2e en Noel 3e.

Ik ben dus super blij en tevreden. Daarna heb ik ook nog een paar interviews gegeven. 1 voor de Friese tv (zie deze link). Nu nog een paar weekjes trainen en eindelijk nieuwe elementen aanleren want daar is al een tijd niets van gekomen. En daarna lekker vakantie. Ik ga in ieder geval een weekje naar Zeeland met Julia Bombach, Maartje Ruikes en Joy Langedijk. Ook ga ik nog een week met mijn ouders op vakantie maar weet nog niet waar heen.

Saskia heeft vandaag afscheid genomen van het turnen. Sas ik ga je heel erg missen maar heel  veel succes met acro. Ook wil ik Epke en Celine heel veel succes wensen met de weg naar en op de Olympische Spelen.

 Xxx lisa

Comments