Uitslagen‎ > ‎2015‎ > ‎Nieuws‎ > ‎2011‎ > ‎

5 GOUDEN MEDAILLES OP HET NK

Geplaatst 22 jun. 2011 23:26 door Lisa Top   [ 23 jun. 2011 12:17 bijgewerkt ]
23 juni 2011
Het Nederlands kampioenschap was dit jaar weer in Heerenveen.  Vrijdag hadden we eerst podiumtraining, die ging wel goed. Zaterdag begonnen we om 13.00 uur met groot inturnen.

Ik zat in het groepje met Julia,  Maartje en Emma dus dat was weer heel  leuk. Helaas kon Saskia niet mee doen vanwege haar blessure, heel  jammer. We begonnen op sprong. De hele week ging de yourchenko schroef iets minder.  En ook vandaag iets te diep geland, dus cijfer 13.450. Als tweede sprong deed ik overslag hoek, die was goed en kreeg een 13.700. De eerste toestelfinale was binnen, want ik was als 1e geëindigd op sprong.

Toen door naar brug, deze ging goed. Mijn cijfer was 13.500. En ik was ook 1e op brug. Nu door naar balk. Dit is altijd heel spannend voor mij. Ik heb afgelopen weken heel veel geoefend om hem stabiel te krijgen en dat heeft geholpen. Ik kwam mijn oefening door zonder val, met cijfer  12.450. Dit was het 3e cijfer. Als laatste vloer, ik wist intussen dat ik een 13.100 moest halen voor de limiet en dat lukte. Mijn vloeroefening  ging goed en ik kreeg een 13.650. Dus totaal 53.050 punten geturnd en ruim een halve punt boven de limiet, want die was 52.500 punten. Ik werd dus eindelijk NEDERLANDS KAMPIOEN, na andere jaren op het nk,  4 keer 2e, 1 keer  3e en 1 keer 11e te zijn geworden.  Elise werd heel knap 2e en Chantysha 3e. Ik had dus 4 toestelfinales en dus een volledige meerkamp de volgende dag. Ook mag ik naar het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF) in Trabzon in Turkije. Ik ga daar samen heen met Elise en met Maartje of Chantysha. Maartje en Chantysha moeten nog strijden voor het 3e ticket. Ik ben echt heel blij. We hebben nog 2 stages in Heerenveen. En 10 juli gaan we een week naar Frankrijk, waar we ook een interland gaan turnen.

De volgende dag dus de toestelfinales. Ik moest weer een volledige meerkamp turnen. Ik ben zaterdagavond gewoon in mijn gastgezin bij de familie Veldman gaan slapen. Dat was wel  lekker, want 5 minuten fietsen en ik ben thuis. De volgende dag  kon ik met  Hans van Zetten (dat was heel leuk) meerijden naar de hal.

We begonnen op balk.  Ik moest als 3e. En ik bleef er weer op staan. Superblij was ik, ik kreeg een 12.950. De rest had allemaal minder gescoord dan ik. En toen er nog 2 turnsters moesten dacht ik, wat ontzettend gaaf ik heb de bronzen medaille op balk. Maar ook die 2 turnsters hadden een val  EN IK WERD DUS NEDERLANDS KAMPIOEN OP BALK. Nu besef ik wel dat het kwam omdat de rest fouten maakte, maar ik was evengoed heel erg blij en kon het niet geloven.  Julia werd 2e en Chantysha 3e.  De 2e toestelfinale was vloer. Die ging weer heel goed en ik scoorde een 13.750. Ook hier werd ik 1e dus al 2 gouden medailles. Nu sprong, ik begon met  de yourchenko schroef en deze keer ging hij heel erg goed. Mijn cijfer 14.050. Nu mijn 2e sprong overslag hoek.  Deze ging minder dan gisteren maar toch nog goed voor een 13.600. Gemiddeld had ik dus een 13.825 en ongelooflijk maar gouden medaille nummer 3 van deze dag. Elise werd 2e en Julia knap 3e. Nu als laatste brug. Zal het lukken om de vierde medaille te winnen. Mijn brugoefening ging erg goed en werd gewaardeerd met een 13.500 en dat was goed voor de 1e plaats. Elise werd hier 2e en Maartje 3e.

Ik heb dus in totaal 5 gouden medailles gewonnen dit weekend en ben er ontzettend blij mee. Als je alle scores van de toestelfinales optelt, waarbij zoals altijd de 1e sprong telt,  kom ik zelfs op een meerkamptotaal van 54.250. En dat voor een 2e meerkamp in hetzelfde weekend.  Verder wil ik iedereen heel erg bedanken voor alle felicitaties en voor alle cadeaus. Ik leek wel jarig.

Komend weekend gaan we naar een hotel met TSH ter afsluiting van het seizoen. Daar heb ik al heel veel zin in. En nu de komende tijd hard trainen voor de EYOF. En na de EYOF heb ik 2 weken vakantie. Mijn ouders en ik gaan dan op vakantie naar Spanje met Joy Langedijk en haar familie. Dus superleuk.

Mijn filmpje van de meerkamp staat al op mijn site en binnenkort komen de filmpjes van de toestelfinales er ook op.

 xxx lisa

Foto's door Bettie Duijff
Comments