Welkom in het Linus Pauling Preventie Centrum

Het Linus Pauling Preventie Centrum is een medisch centrum te Gent.

dr. Werner A. Faché

ORTHOMOLECULAIR CONCEPT

‘the preservation of good health and treatment of disease by varying the concentration in the human body of substances that are normally present in the body and are necessary for health’

De naam van het centrum is opgedragen aan professor Linus Pauling (Stanford University), groot pacifist en een briljant scheikundige, de Einstein van de chemie genoemd, die hiervoor dan ook twee Nobelprijzen ontving.

Linus Pauling en het Linus Pauling Institute aan de Oregon State University, zijn reeds meer dan 25 jaar mijn inspiratiebron bij het tot stand komen van mijn overtuiging dat geneeskunde volgens zijn orthomoleculair concept de mensheid kan helpen naar een betere gezondheid.

Dagelijks wordt immers met wetenschappelijke studies zeer overtuigend aangetoond dat gezondheid en ziekte beïnvloedbaar zijn met de juiste (‘ortho’)  stoffen (‘moleculen’) die natuurlijk in het lichaam aanwezig kunnen zijn, zoals de duizenden bioactieve moleculen aanwezig in een Mediterraan voedingspatroon en de onderlinge regulatie van de duizenden moleculen aanwezig in het lichaam door aanpassing van de levensstijl.


LIFESTYLE GENEESKUNDE

Ons centrum legt zich voornamelijk toe op de preventieve geneeskunde. Voorkomen is beter dan genezen zegt ook het spreekwoord.

Lifestyle geneeskunde vormt er dan ook de kernopdracht.

Hiermee wordt de preventie – en behandeling bedoeld van levensstijl gerelateerde chronische degeneratieve ziekten, zoals hart- en vaataandoeningen, diabetes, obesitas, dementie en kanker, door middel van medische interventies in uw levensstijl en dit op gebied van voeding, voedingssupplementen (bioactieve nutriënten en - fytonutriënten), geneesmiddelen, lichaamsbeweging, rookstop en psychosociale stress.


Verschillende gerenormeerde internationale universiteiten, zoals de universiteit van Harvard beschikken ondertussen over een departement ‘Lifestyle Medicine’.

 

'Laat voeding je geneesmiddel zijn en je geneesmiddel voeding' (Hippocrates)

We zijn gespecialiseerd in het coachen van gezonde mensen en patiënten met uiteenlopende degeneratieve ziekten naar een gepersonaliseerde gezonde voedingsstijl.

Hierbij zetten we de wetenschappelijke kennis van de traditionele Mediterrane voedingsattitudes en die van de  Blue zones ( zones in de wereld met de hoogste densiteit aan eeuwelingen) om in praktische voedingsrichtlijnen.


PREVENTIEVE GENEESKUNDE

 U dient hierbij  een onderscheid te maken tussen:

 ° primaire preventie, bij gezonde mensen ziekte voorkomen voordat de ziekte zich ontwikkelt door bvb. het behandelen van risicofactoren.

° een secundair preventieprogramma bij patiënten die in het verleden reeds geconfronteerd werden met een ernstige degeneratieve aandoening, zoals bijvoorbeeld een hartinfarct of kanker. Hierbij is het de bedoeling een herval te voorkomen of de progressie van de aandoening te vertragen.

° tertiaire preventie, waarbij patiënten met een chronische degeneratieve aandoening behandeld worden om te voorkomen dat de ziekte deterioreert.

 

MEDISCHE BEGELEIDING EN 'SECOND OPINION'

U kan er naast de strikt medische begeleiding, indien gewenst, tevens door een multidisciplinair gezondheidsteam van o.a. klinische psychologen begeleid en gecoacht worden naar een laag risico gezondheidsgedrag.

U kan rekenen op een persoonlijke nationale en internationale medische begeleiding bij iedere ernstige  aandoening (o.a. insluiten in klinische studies). Een ‘second opinion’ vanuit verschillende en andere invalshoeken is immers steeds verhelderend.

U kan er zich ook medisch laten begeleiden naar een betere levenskwaliteit en levensprognose.

Het verouderingsproces is niet uitsluitend erfelijk bepaald, maar is immers stuurbaar door onder andere een aangepaste levensstijl. Met positieve levensstijl veranderingen kan je je genen aanzetten die je gezond houden en genen uitzetten die degeneratieve ziekten in de hand werken (gen-expressie).

PREVENTIEVE DIAGNOSTIEK

Naast de routine medische diagnostiek (klinisch onderzoek, bloeddruk, electrocardiogram, standaard bloedonderzoek,…) kan u in het centrum via gespecialiseerde en innovatieve onderzoeken veel meer te weten komen over het functioneren van uw lichaam.

Iedereen is immers uniek en dat vertaalt zich in een soort individueel pasport.

Het labo-onderzoek (bloedafname, urine- en faeces onderzoek) toont niet alleen een  aantal genetische individuele gevoeligheden voor o.a. hart - en vaataandoeningen, kanker en verouderingssignalen, maar ook de dramatische  impact van een ongezonde levensstijl op uw lichaam.

Via een aantal medisch technische onderzoeken kan o.a. ook uw metabole leeftijd  (impedantie onderzoek) en biologische vaatleeftijd  (bvb. coronaire calciumscore) worden ingeschat.


BEHANDELING

U krijgt uitgebreid preventief medisch advies of u wordt ambulant behandeld waarbij, naast een conventionele - en farmaceutische benadering lifestyle interventies volgens de Blue -zone methode, gerichte voedingssupplementen en plantengeneeskunde (fytotherapie) de basis vormen van de behandeling.

Het centrum beschikt tevens over de praktische infrastructuur en verpleging om specifieke voorgeschreven geneesmiddelen en farmaceutische voedingsstoffen toe te dienen via een infuus (‘baxter’), met een doorgaans efficiëntere en snellere werking als gevolg.

Subpagina''s (1): Team