Nyheter‎ > ‎

Klubbens første junior NM medalje!

lagt inn 19. feb. 2018, 13:37 av Lillomarka Skiklubb
I Norges Cup jr i Kollen sist helg var det også lagt inn NM i sprint for juniorene.  En sprintdistanse består som kjent av prolog, kvartfinaler, semifinaler og til slutt finale. Bare 30 løpere går videre etter prologen. I Eiriks klasse gutter 19-20 år var det over 200 startende.
Bare det å komme videre fra en prolog med over 200 startende er strålende. Her ble Eirik nr. 4.  Ferden gjennom kvartfinale og semifinale gikk kjempefint.

I finalen gikk Eirik drastisk til verks. Uten respekt for andre mer meritterte løpere tok han kommandoen i finalefeltet fra start.  Sprintløypa startet nede på stadion  og gikk opp mot Gratishaugen for så å ta til venstre under brua og så bak Gratishaugen og deretter inn mot stadion og inn i Northugbakken. Deretter flata over skiskytterskivene for så å følge det vanlige løypa inn mot mål. En tøff løype.    Eirik gjorde en heroisk innsats og ga ikke fra seg ledelsen før han var på flata over skiskytterskivene.  Til slutt gikk han i mål som nr. 3 og til bronsemedalje i NM for jr.  En kjempeprestasjon og en av de virkelig store prestasjonene  av en Lillomarkaløper i  vår klubbhistorie.

Dette å tørre å satse helt fra starten i en finale i sprint står det stor respekt av. En dag lykkes Eirik med en slik taktikk.   Sprint er sin form er en brutal langrennsøvelse og setter store krav til en utøver både fysisk, mentalt og taktisk.
-------
Det ble altså en stor dag for Eirik og for Lillomarka. Jeg er et følelsesmenneske og det ble en ulidelig spennende finale.  Jeg burde vel egentlig tatt noe beroligende. Og så ble det en pallplass og jeg fikk en tåre i øyekroken.... (som jeg ofte gjør når det gode idrettsprestasjoner)

La meg heller ikke glemme å nevne treneren Andreas oppi dette. Han har vært flink til å følge opp Eirik de par siste årene.

Søndag var det klassisk 15 km hvor Eirik gjorde en meget godt løp og ble nr. 16 i klassen(jf. over 200 startende i klassen). Eirik ble 4. best av Oslo-løperne. I tillegg til Eirik var innsatsen på topp hos Tom-Erik, Nathalie og Jens som stilte på løp denne helga i Holmenkollen

Hilsen en stolt leder av Lillomarka skiklubb, Gudbrand Bakke

 Eirik på pallen i Junior NM, sprint. Foto: Birgit S. Andersen
Comments