Uddrag af artikler fra Frederiksborg Amts Avis om Gerlev-Dråby og Kyndby Krogstrup sogneI jagt på historier om min slægt har jeg været gennem Frederiksborg Amts Avis fra den første avis den 1.10.1874 til 30.6.1939.

Samtidig har jeg noteret, hvad jeg er stødt på om personer og begivenheder i de Gerlev-Draaby og Kyndby-Krogstrup kommuner. Arbejdet med Gerlev-Draaby og Kyndby-Krogstrup har betydet, at det har taget ca. 5 gange så lang tid. Derfor har det i perioder gået stærkt, så der mangler et komma hist og pist, og et par tyrkfejl er der også.

Ved gennemgangen har jeg lagt vægt på at få det med, jeg selv synes er spændende i forbindelse med slægtsforskning. D.v.s tillidshverv, personbeskrivelser, oplysninger om personers fortid, præmier fra diverse udstillinger.

For perioden 1930-1939 er flere artikler ikke kommet med, fordi mit lokalkendskab til personer og gårdnavne ved start var næsten lig nul. Meget af lokalstoffet har stået under Frederikssund, så indtil jeg lærte gårdnavne og personer, kunne jeg ikke forbinde dem til Horns Herred. Det kan være, jeg på et tidspunkt laver en opdateret version af 1930´erne.

For perioden før 1930 har jeg også holdt et øje med annoncer fra foreninger og for arrangementer, men ikke fra forretningsdrivende eller kommunale annoncer. Annoncerne er så vidt muligt afskrevet, hvor det for artiklernes vedkommende kun er uddrag.

Avisen udkom ikke om mandagen, og i forbindelse med helligdage kan der være flere dage, hvor avisen ikke er udgivet.

Jeg har noteret avisens nr. og dato, og når det har stået under lokalstof, hvilken by det er placeret under. Det giver et fingerpeg om, hvor begivenheden kan være sket, for det passer ikke altid. 

Mike
 
 
Seneste nyt:
 


Frederiksborg Amts Avis 1960-69 er klar, men kommer ikke på nettet. Leder du efter en begivenhed, så send en mail med angivelse af årstal

Artikler fra Isefjordsposten

Nyeste: 
1. februar 1899 - 21. juni 1899


          
         1879 
          
         18981899
 1900         
          
          
          
          
          


Frederikssund Dagblad
Horns Herreds Folkeblad og Avertissements-Avis
 
Der er så lidt lokalstof i denne avis, at jeg ikke vil bruge mere tid på den. Under 10 artikler fra Frederikssund, Skibby, Skuldelev og det nordlige Horns Herred har jeg set ved gennemgang af en måned.
       1896   
 
 
 
Frederiksborg Amts Tidende
Udgivet første gang 1839
Avisens støttede Det konservative Folkeparti
I en periode kom der en morgen og en aftenudgave
 
          1839
 1840 1841 1842       
          
          
          
          
          
          
          
          
          
 1940 Morgen   1943 
morgen
      1949
   

 1943 aften

      
 


Undersider (82): Se alle
Comments