Presentació


La Coral Cantiga proposem per a aquest estiu un concert refrescant: a la primera part hi interpretem els populars Liebeslieder Walzer op. 52 de Johannes Brahms, i a la segona un col·lecció dels millors lieds (cançons) de la producció musical catalana contemporània.
 
El Valsos Amorosos van ser compostos per Johannes Brahms l'any 1869, sobre uns poemes de G. F. Daumer que són, en realitat, traduccions a l'alemany de textos populars russos, polonesos i hongaresos. Ens parlen de temes relacionats amb l'amor com ara la nostàlgia i la melanconia, hi ha precs o elogis a l'ésser estimat, i evocacions del plaer, l'alegria i la pau que ens proporciona l’amor. L’estructura mètrica és ternària (vals), el contrapunt fonamentalment homorítmic i són impregnats d’un sabor popular. Els moviments alternen plantejaments diferents, de manera que hi trobem valsos per a quartet mixt, per a noies, per a nois i per a una sola veu.  Amb aire lleuger, ens ofereixen un caràcter refrescant, distès i amable molt propi de temps estivals.
 
A la segona part podrem escoltar cançó catalana sobre textos de reconeguts poetes (Maragall, Carner, Sagarra, Garcés) de tres grans liederistes de casa nostra: efectivament, podrem assaborir delicades cançons a capella de Joaquim Serra, uns esplèndids arranjaments corals de Jordi Domènech de tres cançons d'Eduard Toldrà, i acabarem fruint de tres de les cinc cançons amb textos de Joan Maragall que el popular i reconegut pianista i compositor Albert Guinovart va escriure fa alguns anys  per encàrrec del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana.
 
Un plantejament de cançó/lied en estat pur, refrescant, que estem segurs que el públic gaudirà escoltant tant com nosaltres gaudim interpretant.
 
Coral Cantiga