L'Hort del Palau és un projecte educatiu en el que participem un grup d'alumnes de 3r i 4t de l'ESO de l'Institut El Palau.

En aquesta web us mostrem al detall el nostre treball per fases, ja que vam crear l'hort des de zero 

per tant hem après gaire bé de tot sobre crear, treballar i cuidar un hort ecològic.

 

Alguns dels treballs que fem són: llaurar la terra per preparar bé el sòl, plantar i cuidar hortalisses, plantes aromàtiques i arbres, preparar els sistemes de reg, fer el planter, també utilitzem diferents tècniques de cultiu ja que cada hortalissa requereix una forma concreta de ser plantada, mantenim l’hort net traient les males herbes i les pedres, etc.

Com que tenim tant de terreny, aquest curs l’hem dividit en parcel·les i cada parcel·la la treballem en parelles i petits grups. Plantem segons la temporada. Ara a l’hort tenim: maduixes, alls, cebes, enciams, faves, pèsols, calçots, cols, plantes aromàtiques, flors i arbres fruiters com llimoners, tarongers, un presseguer, una figuera...

Per complementar la pràctica també a la classe fem teoria sobre agricultura i horticultura des de varies assignatures.

El més gratificant és el fruit; després de tant esforç reculls el fruit, és a dir la recompensa. A l’hort li agrada que el cuidis, el visitis i que recullis el que dona. És una retroalimentació.

Allò que sembres reculls.


A més, trobareu temes d'interès que treballem a l'aula sobre l'agricultura ecològica i la permacultura.
A continuació us fem una presentació de qui som nosaltres, els alumnes i els professors de l'hort.

Eric
Ei! aquest és el meu primer any a l'hort. M'agrada més venir a l'institut perquè no estic tot el dia a classe, doncs fem més hores practiques. M'ho passo bé en l'hort treballant i també m'ho passo bé a les classes. Tinc més ganes de treure'm l'ESO.


______________________________________
Ismael

Holapp!! sóc l'Ismael, tinc 15 anys i faig tercer de l'ESO. Sobre tot em considero una persona divertida que fa riure a la gent. A més, sóc responsable i tranquil. M'agrada participar en el projecte de l'Hort perquè aprenc les feines de cultiu i m'aprota una sensació d'alegria i positivisme.  Sóc el PTM!!!Carlos
Sóc el Carlos, tinc 16 anys i faig quart de l'ESO. És el primer any  que participo en el projecte de l'Aula Oberta. M'agrada molt més aquesta classe perquè aprenem a fer horticultura, construcció i manteniment i per a mi són coses noves que em serveixen més a la vida. El que trobo a faltar són noies perquè a l'AO som tot nois.
Alex
Hola noies! sóc el noi de negre i estic disponible. Em podeu trobar a l'Aula Oberta que estic treballant amb els meus companys en l'hort del Palau. L'hort m'agrada perquè em permet expressar-me com sóc jo mateix i no m'estresso tant com estar a l'aula ordinària. Ja que aprenem per projectes sobre l'horticultura ecoògica i manteniment.Jose
Hola em dic Jose, tinc 15 anys i estic cursant 3r de l'ESO a l'AO. M'agrada treballar a l'hort perquè a l'hora que aprenc hem relaxo i no estic estressat com a l'aula ordinària, doncs els aprenentatges són vius i tenen sentit. Estic aprenent moltes coses sobre agricultura ecològica i construcció ja que durant aquest curs a més de fer horticultura estem construint una caseta d'eines a l'hort mateix.

Sandra
Sóc la professora d'hort. M'agrada molt treballar en aquest projecte. Em produeix una gran satisfacció treballar en interacció amb la natura dins de l'institut, m'enriqueix l'ànima.

Miguel
Hola sóc el Miguel i aquest és el meu primer any a l'hort. M'agrada ja que no passem tantes hores a classe, i a més estem en contacte amb la natura. Ho passem molt bé perquè hi ha molt bona relació amb els companys ja que sempre hi ha algú disposat a ajudar-te. Som un gran equip.  OLÉ LAS COSAS GUAPAS CLAAAAAAK!

_______________________________________
Nicu

Em motiva molt venir a l'institut perquè m'agrada molt treballar, i pensar en l'hort en comptes de estar desmotivat sense fer res a les classes. D'aquesta manera penso en fer les feines bé. És la meva manera de relaxar-me.


Samu
Sóc el Samuel, tinc 15 anys i aquest és el meu segon any que participo en el projecte de l'Hort a l'institut. Aquest curs ja sé més sobre treballar la terra. El que més m'agrada de l'hort treballar a l'aire lliure i en equip i el que menys m'agrada és treure les males herbes. A casa meva tinc un petit hort amb arbres fruiters com en l' Institut.
Sóc el PTM com l'Isma!!!
Marc


Dani
Participant en el projecte de l'Aula Oberta he aprés moltíssim més que durant tots els cursos anteriors doncs, ara estic molt més motivat pels aprenentatges que ens ofereixen els professors de l'A O.
Així que aquest curs estic molt content d'estar aprenent de l'agricultura ecològica, coneixent plantes, cultivar-les, adobar, fer la collita...
També una cosa que veig important és que treballem en equip,  som com una família.
Però el que més m'agrada del treball en l'hort és la recompensa que obtens del treball de la terra amb els companys.

Toni