Mindfulness en Meditatie


Levend in Aandacht: Dingen doen en dingen voelen, terwijl je er met je volle aandacht bij aanwezig bent... Hoe anders dan ons moderne stressvolle leven, waar we niets anders lijken te doen dan “op de automatische piloot” van hot naar haar te vliegen..!

Leven in aandacht, Mindfulness of Meditatie, zorgt ervoor dat je stopt met piekeren, minder stress ervaart, lekkerder in je vel zit, effectiever werkt en vooral, gelukkiger leeft.

Met zijn allen zijn we dag in dag uit druk in de weer met van alles en nog wat. Allerhande gedachten vliegen onafgebroken de hele dag door ons hoofd. De meeste van die gedachten gaan over de toekomst.

Over straks en over later..: “Ik moet zo meteen nog naar een afspraak...”, “Opschieten, want ik kom te laat...” “Morgen moet ik wel die opdracht af hebben...”, “Straks ga ik rapporteren, daarna nog even die telefoontjes plegen en dan...”.

Op deze manier vergeten we totaal waar we op dat moment mee bezig zijn en gaat het leven in vliegende vaart aan ons voorbij... 

Jon Kabat-Zinn zegt dan ook:
"Waar je ook gaat, dáár ben je..."

Jon Kabat-Zinn, Grondlegger van de Mindfulness


Mindfulness richt onze aandacht op het het heden. We laten  even alle gedachten aan “straks” of “morgen” varen en staan stil bij wat we nu aan het doen zijn.

Mindfulness betekent dan ook:

  • Minder stress

  • Minder conflicten

  • Meer harmonie

  • Meer productiviteit / effectiviteit

  • Meer geluksgevoel / tevredenheid

  • Meer genieten van het leven