Slowpitch


Wat is slowpitch?

Slowpitch is een variant van baseball. De vaardigheden en capaciteiten die nodig zijn in baseball zijn ook nodig in slowpitch. Er zijn drie verschillen met baseball die het gemakkelijker maken om een slowpitch bal te raken:

1. de bal wordt trager gepitcht

2. de bal is groter

3. de bat is dunner


Door deze verschillen is er meer actie op het veld en eindigen de wedstrijden over het algemeen met hogere scores. Ook al noemt het spel slowpitch, betekent dit niet dat het een trager of minder spannend spel is. De bal is gewoon groter en wordt trager gepitcht!


Het spel

Een standaard slowpitch wedstrijd bestaat uit maximaal 7 'innings'. Tijdens een inning proberen de spelers, 1 per 1, de gepitchte bal de weg te slaan. Na een hit moet de speler proberen zo snel mogelijke langs alle drie bases te lopen, tot op de homeplaat waar ze zijn begonnen. Dit zijn de zogenaamde 'runs'. Na drie 'outs' krijgt het andere team de kans om zoveel mogelijk runs te scoren. Nadat beide teams hun kans aan bat hadden, is een inning gedaan.

Een slowpitch team bestaat uit 10 spelers, 6 infielders en 4 outfielders. De infielders zijn de pitcher, catcher, eerste baseman, tweede baseman, short stop en derde baseman. De outfielders zijn left field, left center field, right center field en right field.


Kijk zeker eens op de VBSL site voor alle regels.


Leuven Twins' slowpitch teams

De twee slowpitch teams van de Leuven Twins zijn teams waar iedereen de kans krijgt om te spelen, waardoor een wedstrijd een hoog level aan plezier heeft. Iedereen vanaf 14 jaar, met of zonder ervaring, kan lid worden van onze slowpitch teams. Ben je jonger dan 14 jaar? Geen probleem! Je kan steeds mee trainen.

Tijdens de winter (november – maart) trainen we elke zondag op twee verschillende momenten, naargelang van het niveau. De beginners van slowpitch trainen van 14u45 tot 16u55. De gevorderden slowpitchers trainen van 16u35 tot 18u45. In de zomerperiode (maart – september) trainen we elke dinsdag en donderdag van 18u45 tot 21u00.


Het jaarlijkse lidgeld bedraagt EUR 65 (seizoen 2018), exclusief de vereiste sportkaart van de KULeuven.


Ben je geïnteresseerd om lid te worden van onze slowpitch teams? Aarzel niet en contacteer ons door ofwel een email te sturen of onze coach te bellen, Daniel Garrido!