Baseball


Wat is baseball?

Baseball biedt een unieke combinatie van individuele als ook team vaardigheden. Door een betere aanval (hitting en running) en verdediging (pitching en fielding) proberen de teams van elkaar te winnen.


Het spel

Een standaard baseball wedstrijd bestaat uit 9 'innings'. Tijdens een inning proberen de spelers, 1 per 1, de gepitchte bal de weg te slaan. Na een hit moet de speler proberen zo snel mogelijke langs alle drie bases te lopen, tot op de homeplaat waar ze zijn begonnen. Dit zijn de zogenaamde 'runs'. Na drie 'outs' krijgt het andere team de kans om zoveel mogelijk runs te scoren. Nadat beide teams hun kans aan bat hadden, is een inning gedaan.


Een baseball team bestaat uit 9 spelers, 6 infielders en 3 outfielders. De infielders zijn de pitcher, catcher, eerste baseman, tweede baseman, short stop en derde baseman. De outfielders zijn left field, center field en right field.


Kijk zeker eens op de VBSL site of MLB site voor alle regels.Leuven Twins' baseball teams

Ben je 16 jaar of ouder en heb je reeds ervaring in ofwel baseball, ofwel softball? Dan ben je meer dan welkom in onze competitieve baseball teams! Ben je jonger dan 16 jaar, maar heb je reeds baseball ervaring? Dan ben je meer dan welkom op onze trainingen!

Tijdens de winter (november – maart) trainen we elke zondag van 15u40 tot 17u50. In de zomerperiode (maart – september) trainen we elke dinsdag en donderdag van 18u45 tot 21u00.


Het jaarlijkse lidgeld bedraagt EUR 130 (seizoen 2018), exclusief de vereiste sportkaart van de KULeuven.


Ben je geïnteresseerd om lid te worden van onze competitieve baseball teams? Aarzel dan niet en contacteer ons door ofwel een email te sturen of één van onze coaches te bellen!